|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
emerlike ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 15 Şub 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 89 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Ağu 2016 Saat 10:31 |
Hocam kızım 6.5 yaşında 2 gecedir maksimum 38.8 olan ateşimiz var sabah boğazım acıyor diye ağladı baktım şişmiş kabarmış kızarmış..sanırım boğaz enfeksiyonu var..antibiyotik yada tahlil gerekir mi..yoksa limonlu bal iyi gelir mi boğaza
Çok tesekkürler... |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118331 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Niye eski maillere bir goz atmadiniz?? Bosuna zaman kaybettiniz..
Antibiyotik gereken durumlarda; Agizda cok pis bir koku ve dil ustunde, kalin ve kirli-beyaz renkte pas tabakasi vardir.. Bunlar yoksa, Gripal enfeksiyondur, antibiyotik gerekmez.. Karar veremiyorsaniz, bir Kan sayimi yaptirip, bana yazin. Limonlu bal HER DURUMDA iyi gelir.
|
|
![]() |
|
emerlike ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 15 Şub 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 89 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sizden cevap gelmeden bisey yapmadim ztn hocam..antibiyptik kullanim sartlarini biliorm sayenizde ama annelik iste acabalar gitmio:) dun gece atesimiz cikmadi hic.. Tekrar baslayacak olursa tahlil yaptirir size geri donerim coook tesekkurlerrr Iyi ki varsiniz..
|
|
![]() |
|
Hocam ablamizdan sonra simdi iki
Yasindaki oglum atesli..sadece ates sikayetimiz var yavas yavas yukselen atesten ve dayanabiliyorsa ilac vermememizden bahsediyorsunuz ben ogluma calpol verdim 39 ken 38.7 nin altina asla indiremiyorum..normalde 37-36.5 olur ilac gecince tekrar yukselirdi..bu sefer ilac etki etmiyor..agizda koku pasda yok..ishal kusma karin agrisi vs de yok ama ilac neden etki etmiyor sizce.. |
|
![]() |
|
Hocam yazdiktan sonra eski maillere baktim bazi bakteriyel viruslerdede ates dusmeyebilir demissiniz.. 39 u gecmiyor..Tahlil gerekirmi dersiniz.. Doktora goturduk dusmeyince bogazi sirti tertemiz dedi peditus verdi saskinlikla yarom olcu werdim siteye girdim ki mailelrde birinci safhaya alinmisiz
Biliodum ama unutmusim o an uzuntuden..asla wermicem bida..tahlil konusunda fikrinizi bekliyorim Hocam..iyi ki warsiniz ellerinizden operiz |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118331 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Yuzlerce kere anlattim!!! Agizda pis koku yoksa ve dil uzerinde pas tabakasi yoksa, Antibiyotik gerekmez.. Karar veremiyorsaniz, Kan Sayimi yaptirin... WBC degerine gore Antibiyotik verilir veya verilmez.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|