Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Astım mı ?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAstım mı ?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
selege Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 278
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı selege Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Astım mı ?
    Gönderim Zamanı: 07 Kas 2016 Saat 15:25
iyi günler Kadir bey dilerim iyisinizdir.Bugun arkadaşımın kızına konulan teşhis hakkında fikrinizi almak istiyorum.
Merhabalar sayın hocam.Benim kızım 35 haftalık 3 kilo olarak dünyaya geldi.Doğumdan sonra kuvöze girmedi.Fakat iki ay kadar zaman zaman nefes alıp vermekte zorlandı.Gittiğimiz doktor bunun sezaryene bağlı olduğunu söyledi.Fakat 8 aylıkken ilk krup atağını geçirdi.Ne olduğunu bilmediğimiz için hemen doktora koştuk.Doktorumuz krup teşhisini koydu ilk müdahale olarak ventolinli hava verdi.Daha sonra dekort ve avil ampul yapıldı.Rahatlayınca eve döndük ama ardından geçmek bilmez öksürük nöbetlerimiz başladı.Bu öksürük balgamlı ve aylarca sürüyor.Öksürük için gittiğimizde de antibiyotik verildi.Kızım şu an 35 haftalık 18 kilo 92 cm boya sahip.Her kış en az 4 -5 kez krup atağı geçiriyoruz.Bu hastalık yakamıza yapışınca araştırarak neler yapmamız gerektiğini öğrendik sanıyorduk.Artık ataklarımızda soğuk havaya çıkartıp sonrasında dekort içiriyorduk.Fakat geçen kış geçirdiğimiz son atakta bunlara rağmen açılmayınca hastaneye gittik.Hastanede ventolinle hava verdiler.pulmicort yaptılar yine rahatlama olmayınca ambulansla çocuk hastanesine sevk edildik.Oradaki doktor gereken tedavi yapılmış sadece adrenalin yapabiliriz diyerek adrenalin yaptı.rahatlayınca evimize döndük.bu sene 2 ay kadar önce yine bir atak geçirdik evde soğuk hava ve dekort ampul içirerek rahatlamasını sağladık.Arkasından geçmeyen öksürük yine yakamıza yapıştı.Yapılan tedaviler çocuğumuda bizide çok yıprattı.Yeni bir doktor arayışına girdik ve yaptığımız araştırma sonucunda Ankara Gazi Üniversitesinde çocuk hastalıkları ve alerji uzmanı  prof İpek Türktaş ın adına ulaştık.Bu haftasonu Kayseriden Ankara ya İpek hocaya muayeneye gittik.Teşhisimiz astım.Aile hikayemizde astım vakası çok fazla.Ben annesi olarak maalesef astım hastasıyım.Anneanne teyze  hepsi astım .Bunun genetik faktörlerinden ve ilk atağın erken olmasından dolayı tedavi olmazsa kalıcı olacağı söylendi. Bize verilen ilaçlar ventolin dekort pulmicort.Pulmicortu ocak ayına kadar günde 1 kez  1/3 oranda kullanmamızı önerdi.atak geçirirse diğerlerini kullanmamız söylendi.Antibiyotik tedavisine kesinlikle girmememiz gerektiğininde altını çizdi.Kulak enfeksiyonu hariç.Hikayemiz bu şekilde bir astım hastası olarak kızıma konulan teşhis beni çok endişelendirdi.Bu konuda ki fikir ve tavsiyelerinizi bekliyor saygılarımı sunuyorum.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118671
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Kas 2016 Saat 19:29
Decort: ASLA AGIZDAN ETKI ETMEZ.. Bu tamamen sahtekar Turk doktorlarinin uydurmasidir.
Cocukta; "Laryngomalazi" var. Sadece soguk hava yeterlidir.Cocuk buyudukce, kaybolacak..
Astim'in onlenmesi veya tedavisi yoktur, hayat boyu surer. Ilaclar sadece astim nobetlerinin arasini acar..
Sikintili bir devredeki videosunu gonderebilirmisiniz?? O zaman daha kesin cevap verebilirim.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 07 Kas 2016 Saat 19:33
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.