Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yemek / Mutfak > Yemek / Mutfak
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar  Aktif Forum Kullanıcıları Aktif Forum Kullanıcıları RSS: Hangi sebze derin dondurucuya nasıl konur
  Tavsiye Et Tavsiye Et  SSS SSS  Forumu Ara Gelişmiş Arama  Forumu Ara   Takvim   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Hangi sebze derin dondurucuya nasıl konur

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 16>
Yazar
Mesaj
pıtırcık Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 21 Şub 2008
Konum: Samsun
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 135
Tesekkür: 46
Puan: 90
%100
  Alıntı pıtırcık Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Hangi sebze derin dondurucuya nasıl konur
    Gönderim Zamanı: 22 Şub 2008 Saat 21:48
KUŞKONMAZIN DONDURULMASI:
Kuskonmazlar 15 cm uzunluğunda parçalara kesilir. Sap kısımları kesilerek uzaklaştırılır.Sonra kuşkonmazlar iyice yıkanır.Hazırladığınız kuşkonmazlar iriliklerine göre 3-6 dakika arası tencerede haşlanır.Kuşkonmazlar haşlandıktan sonra içlerinden kırılmış, rengi bozuk olanlar ayrılır.Kuşkonmaz haşlandıktan sonra paketlenip hemen dondurulmalıdır.

YEŞİL FASULYE:

Fasulyeler sap,çöp ve yabancı maddelerden ayrıldıktan sonra yıkanırlar.Daha sonra fasulyelerin uçları kesilir.Bu işlemden sonra fasulyeleri isteğinize göre dilimleyerek veya bütün halde 2-3 dakika haşlanır.Dilimlenecek fasulyeler önce haşlanıp sonra kesilebilir.Bu şekilde tat maddeleri kaybı azalır.Haşlanan fasulyeler çabucak paketlenir ve soğutulur.

HAVUÇ:
Havuçlar iyice yıkanır.Yıkanan havuçların kök ucu ve yaprak dipleri kesilir.Havuçların kabukları soyulur.Büyük havuçlar dilimlenir.Dilimler küçük parçalardan temizlenir ve haşlanır.Havuçlar genellikle olgunluk,irilik ve yapılarına göre değişmek üzere 2-8 dakika arasında haşlanır.Kaynar su içerisinde de haşlanabilir.Haşlanmış havuçlar paketlenir ve hemen dondurulur.

KARNABAHAR:
Büyük beyaz başlı, düzgün yüzeyli ve çiçek salkımı çok kalın olmayan karnabaharlar dondurma için uygundur.Karnabaharlar daha sonra kesilerek saplarından ayrılır, iç gövde çıkarılarak çiçek salkımları birbirinden ayrılır.

Salkımlar 5 cm den daha büyük olan parçalar halinde kesilerek küçültülür.Bu parçalar temizlenir ve yabancı maddelerden ayrılır.Karnabaharlar yıkandıktan sonra 4-5 dakika haşlanır.Sonra soğuk su içerisinde soğutulur.Soğutulmuş parçalar süzülerek suyundan ayrılır,seçilir paketlenir ve soğutulur.

SOĞAN:
Soğanlar bütün veya doğranmış olarak dondurabilir.Dondurulacak soğanların kök ve tepe kısımları kabuklarının soyulmasından önce veya sonra uzaklaştırılabilir.Daha sonra soğanlar iyice yıkanır.Yıkama sırasında soğan kabuklarının büyük bir kısmı uzaklaşmış olur.Yıkanan soğanlar 3-6 mm boyutunda kesilerek paketlenir ve dondurulur.

YEŞİL BİBER:

Biberlerin sap kısmı ve çekirdekleri kesilerek çıkartılır.Uzunlamasına ikiye ayrılan biberler basınçlı su ile yıkanarak kalan çekirdekler de uzaklaştırılır.Biberler isteğe göre ikiye bölünüp veya dilimlenerek haşlanarak veya haşlanmaksızın dondurulabilinir.Haşlanmış biberler 6 ay kadar iyi bir şekilde muhafaza edilir.Ancak bu süreden sonra sonra tat değişmeleri meydana gelebilir.Biberlerin bakteri ve küf sayısının düşük olması isteniyorsa 2 dakika haşlamak gereklidir.Bu işlemlerden sonra biberler paketlenir ve dondurulur.

ISPANAK:

Ispanaklar önce bir yüzey üzerinde seçilir, yabancı madde ve istenmeyen kısımlar uzaklaştırılır.Sonra ıspanaklar su dolu bir kabın içerisinde çok iyi bir biçimde yıkanarak kum, böcek, kir ve parçalanmış yapraklar ayıklanır.Bu yıkama işlemi bir kaç kez tekrar edilmelidir.(Ağaclar. net üyeleri bu yıkamayı çok iyi yapmalısınız.)Ispanakların kum ve kirlerden tamamen arındığı anlaşılınca yıkamaya son verilir.

Yıkanmış ıspanaklar kaynar suda 2 dakika haşlanır ve soğuk su ile hemen soğutulur.Haşlamadan sonra sararmış yapraklar daha kolay görülür.Bu nedenle son bir seçme işlemi daha yapılır.Haşlanmış ve soğutulmuş ıspanaklar suyu süzülür.Ispanaklar isteğe göre bütün yapraklar halinde veya doğranmış olarak paketlenir ve dondurulur.

Bezelyelerin Dondurulması

Hafif tatlı lezzette,orta irilikte,koyu yeşil renkli ve ince kabuklu bezelyeler dondurulmaya elverişlidir.Bezelyeler haşlanır, haşlama süresi iriliklerine göre 2-4 dakikadır.Haşlanan bezelyeler % 9-10' luk salamuraya atılır.Salamurada yüzen bezelyeler taze, salamuranın dibine çökenlerde karttır. Kart bezelyeler yoğunlukları fazla olduğundan salamuranın dibine çökerler. Bu işlemlerden sonra bezelyeler paketlenip dondurulur.
Kritik verenler: elcinim, fatoş, münevver, yeşim, sctemur, Esra, elzem eylül, cansum, ifakat, fatmabek, zehra, meryem, hülya, beria, Ayşegül,
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
hilal Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi

Kayıt Tarihi: 28 Eki 2007
Konum: Diyarbakır
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 26962
Tesekkür: 30644
Puan: 65657
%100
  Alıntı hilal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Şub 2008 Saat 22:49
ClapClapClapClap
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
yasemin Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge

Kayıt Tarihi: 16 Oca 2007
Konum: zehraninvillasi
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 117667
Tesekkür: 124720
Puan: 243850
%100
  Alıntı yasemin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Şub 2008 Saat 06:58
tesekkur canim

Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
yasemin Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge

Kayıt Tarihi: 16 Oca 2007
Konum: zehraninvillasi
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 117667
Tesekkür: 124720
Puan: 243850
%100
  Alıntı yasemin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Şub 2008 Saat 06:59
bilmediklerimde varmis

Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
bengisu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 07 Kas 2007
Konum: Konya
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1648
Tesekkür: 856
Puan: 1834
%100
  Alıntı bengisu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Şub 2008 Saat 07:02
teşekkürler canımClown
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
serifegül Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 12 Ara 2007
Konum: yeni evinde
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 843
Tesekkür: 325
Puan: 682
%100
  Alıntı serifegül Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Şub 2008 Saat 13:24
teşeküürler canım faydalı bilgiler. ben genellikle pişirip öyle koyuyorum. işten gelince at tencereye ısınsın hazır yemekLOL 

çekirdek ailemizin çitlembiği
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
hüdanur Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye


Kayıt Tarihi: 02 Eki 2007
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 490
Tesekkür: 290
Puan: 511
%100
  Alıntı hüdanur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Şub 2008 Saat 17:28
eşim market delisi malesef,almadığı sebze kalmıyor,dolapta dursa pörsüyo gidiyo,bende ziyan olmasın diye herbişeycikleri difrize atıyorum,ayy gıcık oluyorum ama sanki dag basındayız market dibimizde yahu dertliyim arkadaşlar dertliyim bu konudaAngry 
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
duygu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
Dedektifler Odası Başkanı :)

Kayıt Tarihi: 20 Mar 2007
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 10358
Tesekkür: 10302
Puan: 23520
%100
  Alıntı duygu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Şub 2008 Saat 18:59
Ben bezelyeyi ayıklayıp yıkayıp öylece saklıyorum, pişirmeden.Confused
Kızım gececi, oğlum gündüzcü, ben ZOMBİ...
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 16>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2011 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.