Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yemek / Mutfak > Yemek / Mutfak
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Hangi sebze derin dondurucuya nasıl konur
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuHangi sebze derin dondurucuya nasıl konur

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 56789 16>
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
hilal Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi

Kayıt Tarihi: 28 Eki 2007
Konum: Diyarbakır
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 24972
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ağu 2009 Saat 22:42

bende geçen hafta üç kilo bamyayı öyle hiç bir işlem yapmadan dondurucuya koydum,sadece yıkayıp poşetledim,çıkarınca taptaze yeni alınmış gibi oluyorSmile

Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
Yukarı Dön
hülya Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 11 Oca 2008
Konum: Alperim canımmm
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9316
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ağu 2009 Saat 23:09
arkadaşlar patlıcanın derin dondurucuda saklanması sağlık yönünden sakıncalı diye duydum bu konua gikri olan varmı

hilalcim bamyayı sirkeli suda bekletip koyunca lezzeti ve dayanma süresi uzuyormuş öyle duydum ben öyle bir deneyecem arkadaşım
Yukarı Dön
hilal Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi

Kayıt Tarihi: 28 Eki 2007
Konum: Diyarbakır
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 24972
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ağu 2009 Saat 23:14
bak onu duymamıştım canım,ben dondurucuya sadece iki yıl önce bişeyler koymuş ve tadlarını hiç beğenmemiştim,ki hala öyle,benim koyuş tarzımla ilgili değil,bi çok yerde farklı tarzlarda dondurucuda depolanmış yemekler yedim,ama hiç birini sevmedim sevemedim,bu yüzden hiç donrucuya bişey koymuyoprum ben..bildiğimiz anadan kalma konserve yapıyorum heryıl,o kadar lezzetli oluyoki sanki taze yapmış gibi,çok memnunum..işte bi tek bamyayı bi yerde yemiştim,ev sahibi aynen böyle yapmıştı,denedim bi kez hiç lezzeti bozulmamıştı,ondan sadece bamya var dolabımda başkada bişey yapmıcam,ramazan ortaları veya sonu gibi,bilemiyorum sebzelere bağlı,işte o zaman konservemi yapıcam her yıl olduğu gibiSmile
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
Yukarı Dön
hülya Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 11 Oca 2008
Konum: Alperim canımmm
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9316
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ağu 2009 Saat 23:26
hilalcim bende derin dondurucudaki bazı yiyeceklerin tadının bozulduğunu düşünüyorum tazesi gibi olmuyor

ama kışın hormonlu olanıda göz göre göre yemek işime gelmiyor canımConfused



Düzenleyen hülya-alper - 09 Ağu 2009 Saat 23:27
Yukarı Dön
hülya Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 11 Oca 2008
Konum: Alperim canımmm
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9316
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ağu 2009 Saat 00:40
eee kimse birşey koymuyormu derin dondurucuya hanımlar birşeyler
fikir alış verişi yapsak neleri nasıl hazırlayıp koyuyoruz mesela

ben bu yıl taze fasulye, bamya ve barbunyayı domates ile kavurduktan sonra hafif sararlamaları sonucu difrie atıyorum. bakalım nasıl olcak bamyaya azcık limonda ekleyecem. normalde sirkeli suda bekletip öyle koyardım.
Yukarı Dön
Canan88 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 21 Ağu 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ağu 2009 Saat 10:07
slm hanımlar bende bu kış için hazırladıklarımı sizlere yazmak istedim..
10 şişi domates yaptım ve hala yapıcam en az 30 şişe düşünüyorum çünkü salçalı yemekleri sevmiyorum pek fazla..
4 paket nohut haşladım yine 4 paket fasulyem var
4 paket közlenmiş biber koydum işin aslında ben közlenmiş biberi çok severim ama dolaptan çıkarınca o tazeliği bulamıyorum bu yüzden siz küçük bi öneride bulunucam daha ve cidden harika oluyor tavsiye ederim
10 kilo kırmızı biber aldım onları ilk bi güzel ortadan kestim çekirdeklerini temizledim sonra şerit şerit uzunlamasına kestim suyun içine koydum sonra süzdüm sonrasında kaynamakta olan suya attım ve tam 2 dakika haşladım sonra soğuttum poşetlere koydum dondurcuya koydum... bunu sürekli yapıyorum ve inanın kışın çıkardığımda hem tap taze oluyor hemde şeritler salatalarda makarnalarda ve bir çok yemekte çok güzel görünüm veriyor ...
bugun pazara gidicem domates ve kırmızı ve dolmalık biber alıcam ben kırmızı biberi dolmalık biberi küp küp doğruyorum sonra onları 2 dakika haşlıyorum yine aynı metodla dondurucuya atıyorum ben biraz görsellik düşkünü insanım lezzet ve görsellik çok önemli ... izmirde kışlık sezonu başladı şimdiden herkese kolay gelsin diğer yaptıklarımıda yazıcam:)
mutluluk oyununda mutsuzluk bürünüyorum ... ne sana yakın ne sana uzağım...
Yukarı Dön
Elif Hansa Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Hansa ve Tevhid'in Annesi

Kayıt Tarihi: 03 Ağu 2008
Konum: SılayaHasret :(
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8182
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ağu 2009 Saat 12:43

Taze fasulyeyi bu sefer kayinvalidemin koydugu gibi koyacagim, bakalim nasil olacak.

Taze fasulyeyi sadece domatesle biraz kavurup koymus. Ben gecen sene fasulyeyi dograyip koymustum (o da ziyan oldu zaten)Cry
Ben bir parca ekmekte koydum, artik bayat ekmekleri koymayi dusunuyorum. Ekmek koftesine iyi oluyor bayat ekmekler.
Yukarı Dön
hülya Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 11 Oca 2008
Konum: Alperim canımmm
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9316
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ağu 2009 Saat 15:53
canan biberleri bende öyle koyacam tavsiyen için teşekkür ederim

nesibe ben bu yıl aynı kayınvaliden gibi yaptım koşdum canım. bende senin gibi temizleyip kesip atıyordum dondorucuya
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 56789 16>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.