|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ebru432 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24 Eyl 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 129 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Oca 2017 Saat 20:39 |
Hocam 5 aylik erkek bebek. Yara kulturu alindi ama ureyen ilginc bir bakteri cikti. Ben biyologum okul hayatimda bu turü duymadim. Netten baktim turkce bir makale yok. Arastirdim 1985 yilinda keci ve tavukludan izole edilen bir staf cinsi yaziyor. Simdi bu nasil birsey?? Laboratuvar hatasi desem boyle birseyi nasil bulmus? Hadi bulmus bir kere daha calisilir dimi? Sizin fikrinizi alip bunun dogrultusunda sikayet etmeyi dusunuyorum. Cocuk doktorumuz bile ismini okurken duraksadi netten bakti yanimizda. Sonucu ekliyorum hocam.staf arlattae
.
![]() |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118114 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Sacmalamis.. Boyle disardan bulasan bir Stafilokok'a, antibiyogram yapilmasi; "Tamamen duygusal"!!! Stafilokoklarin: 1- Stafilokok Aureus olmasi gerekir, 2- Bunlarin da; Koagulaz(+) olmasi SARTTIR..
Bu Mikrobiyolog; ya cok cahil, yada anasinin gozu!!
|
|
![]() |
|
ebru432 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24 Eyl 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 129 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam doktorumuz ayni yerden iki kultur cubuguna aldi. Birine mai digerine yara yazdirdi. Demekki oda laboratuvardan supheleniyordu. Ikisinde de ayni bakteriyi izole etmis ve antibiyogram calismis. S.aureusu ayirt edemeyecekse de bi zahmet calismasin orda. Ben burayi sikayet edicem hocam. Yuksek ihtisas hastanesi yani.. yazik gunah.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|