ads
 
 
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar  Aktif Forum Kullanıcıları Aktif Forum Kullanıcıları RSS: Cok uyku
  Tavsiye Et Tavsiye Et  SSS SSS  Forumu Ara Gelişmiş Arama  Forumu Ara   Takvim   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumCok uyku

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
cemcivan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 03 Oca 2016
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 93
Tesekkür: 11
Puan: 4
%36,64
  Alıntı cemcivan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Cok uyku
    Gönderim Zamanı: 13 Mar 2017 Saat 19:15
Hocam merhabalar...insallah iyisinizdir.kuzenimle ilgili bi sorum vardi bayan 39 yasinda 163cm boy ve 62kg.sorumuz soyle kendisi surekli uyumak istiyo halsiz bas donmesi var.bas donmesi cok fazla olmasa da hep halsiz.b12 ignesi yaptiriyo her yil dun tahlil yap rutin kan tahlili hersey normalmis.sadece b12 195 cikmis.dr cok dusuk igne yaptir demis.hocam baska tahlil mi yaptirsin??b12 ye cok takilma dedim yani yazilarnizi okudugum icin.normal bi durum degil sanirim dogru muyum??saygilar
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 56188
Tesekkür: 56633
Puan: 73938
%100
  Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mar 2017 Saat 19:21
B12 eksikligi oldugunda; "Megaloblastik Anemi" olur..  Kuzeninizde, boyle bir durum Varmi??
Olmadigina eminim, zira vejeteryenler haric, bu yasta B12 eksikligi olmaz.
Bu B12 bakilma sahtekarligi son 2 seneden beri aldi basini gidiyor.. Herhalde, Laboratuvarlar doktorlara
iyi komisyon veriyorlar...
Dusmus bir SAHTEKARIN eline, igneler olup duruyor.. 
Adam gibi bir Dahiliyeciye gitsin.. Tansiyon dusuklugu, Hipotiroidi, gibi hastaliklara bakilmasi gerekir.

Kritik verenler: kıvanç,
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
müptela Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 06 Ara 2015
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 40
Tesekkür: 2
Puan: 4
%100
  Alıntı müptela Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 May 2017 Saat 20:39
Merhaba Kadir bey 21 haftalık hamileyim Vitamin B12 değerim Normal değerler 126.5-505 verilmiş benimkisi 95 çıktı. Dr um bunu anca Dodex iğne ile yükseltebiliriz dedi çok düşükmüş ayrıca Demirde de düşüklük var , Bu B12 iğnesi kafama takıldı zararı olur mu acaba ? 😔
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 56188
Tesekkür: 56633
Puan: 73938
%100
  Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 May 2017 Saat 03:23
Palavra, sakin kanmayin... Ondan sonra birde, "acaba duzeldimi?" diye Tahlil isteyecek.. 

Teshisi dogru olsa, Kan Sayiminda; Megaloblastik Anemi gorulurdu.. Ayrica da, bu YASTA OLMAZ!! 
Siz; HGB ve  MCV  degerlerine bakin... Bunlar normal ise, gerisi onemli degildir. 
Kritik verenler: kıvanç,
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
müptela Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 06 Ara 2015
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 40
Tesekkür: 2
Puan: 4
%100
  Alıntı müptela Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 May 2017 Saat 09:32
HGB referans aralığı 10-18 Benimkisi 10.8 , MCV 78-105 benimkisi 92.3 Yani bu durumda Ferritinim 6.5 olmuş oda düşük ama B12 iğnesine gerek var mı sizce tehlike yaratır mı bebeğim için Dr Bey Cevabınız için çok teşekkürler 🤗
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
müptela Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 06 Ara 2015
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 40
Tesekkür: 2
Puan: 4
%100
  Alıntı müptela Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 May 2017 Saat 09:44
Hocam birde merak ediyorum B12 vitamininin Kan sayımı kapıdında kısaltılmış ismi nedir ? 1 oğlum daha var onda b12 ye bakıldığını hatırlamıyorum eski tahlil kağıtlarımda da göremedim Vitamin B12 yazmıyor yani nedir sizce 😊 Kusura bakmayın 2 ayrı soru sormuş oldum 🙁
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
müptela Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 06 Ara 2015
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 40
Tesekkür: 2
Puan: 4
%100
  Alıntı müptela Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 May 2017 Saat 17:25
Dr Bey Lütfen beni aydınlatın bu konuda 😔
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 56188
Tesekkür: 56633
Puan: 73938
%100
  Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 May 2017 Saat 19:14

 "  Palavra, sakin kanmayin... Ondan sonra birde, "acaba duzeldimi?" diye Tahlil isteyecek.. 
Teshisi dogru olsa, Kan Sayiminda; Megaloblastik Anemi gorulurdu.. Ayrica da, bu YASTA OLMAZ!! 
Siz; HGB ve  MCV  degerlerine bakin... Bunlar normal ise, gerisi onemli degildir. "

Bu cevabim yeterli olmadi ise, uzgunum, daha nasil anlatayim!!!! 

 "B12'nin"     daha ne kadar kisaltilmisi olabilirki!!!!!
Kritik verenler: kıvanç,
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2017 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.