Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 7 aydır hiç kesilmeyen şiddetli öksürük
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum7 aydır hiç kesilmeyen şiddetli öksürük

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234>
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
beyzaaa Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 29 Mar 2015
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 19
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı beyzaaa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Nis 2017 Saat 22:41

Grip aşısını okula başlamadan ilk fırsatta vurduracağım. Çok teşekkürler sabırla cevapladığınız için. İçimize su serpen, bizi rahatlatan bir tek siz varsınız.

Facebook.ta alerjik astımlı çocuklarımız diye bir grup var; elbette ki bazı çocuklar gerçekten astımlı ama benim yaşadıklarımı yaşayan ve ilaçlarla iyileşmeyen, tıpkı anlattığınız gibi soğuk algınlığı ilaçlarıyla daha beter durumlara düşen çocukların ebeveynleriyle dolu... Sizi okudukça çok üzülüyorum...

Selam ve sevgiler

 
Beyza
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113070
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Nis 2017 Saat 00:29
Yapilacak bir sey yok... 
Hallerinden Memnun olmalilar ki,  sizin gibi;  arayis icinde degiller...
Yukarı Dön
beyzaaa Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 29 Mar 2015
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 19
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı beyzaaa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Nis 2017 Saat 09:44
Yine ben hocam.

Son bir haftadır her gün en az bir bazen iki defa yoğun bir öksürük nöbeti yaşıyoruz yine. Hep sabrediyorum. Ama niye bitmiyor hala?
Nöbet derken, her saniye ya da her üç saniyede bir ikilemeli öksürükler. Öyle feci ki, ve bu durum 2-3 saat sürebiliyor. Genellikle sabaha karşı 4-5'te başlıyor, 7-8'e kadar sürüyor. Bazen akşama doğru başlıyor, yine iki saat sürüyor. Bazen de yatmadan önce. Yani başının eğik ya da dik konumda olmasıyla bir ilgisi yok. Ayrıca dolu bir öksürük de değil, kuru bir öksürük. Sabah olduğunda hapşırabiliyor. Hapşırınca da burnu akıyor. Ama kesinlikle balgamlı bir öksürük değil.
Mecburen Ventolin veriyorum iki doz, geçmeyince bir saat sonra yine iki doz. Hemen etki etmiyor ama sonunda geçiriyor. Ventolini vermemeyi denedim, o zaman hiç geçmiyor.
Öksürük nöbeti (dediğim gibi dayanılacak gibi değil, her saniye) nefes almasını etkiler diye korkup acile gittim iki kez daha, ciğerlerinde wheezing var, düzenli flixotide kullan dedi bir doktor. Diğer bir doktor da wheezing var, 4 doz daha ventolin yapalım, sonra bir hafta Zyrtec kullan dedi. Ventolin dışında denilenlerin hiçbirini yapmıyorum. Çünkü en zararsızı o sizden öğrendiğim kadarıyla.
Kendi haline bıraktığımda geçmiyor asla. Uykusuz, perişan oldu oğlum (bizi 7 aydır saymıyorum bile). Önemli bir rahatsızlığı yok, çünkü öksürmediği sürece keyfi hep yerinde, ateşi de yok çok şükür.
Burada yaz geldi, hava 35 derecelerde, sıcak artık. Cuma günü denize soktuk bir umut iyileşir mi diye, akşamına yine krize girdi. Yaz bastırdıkça geçecek diye umut ediyorum ama şu an günde iki kez bu krizle nasıl başa çıkabilirim? Ne olur bir öneride bulunun bana.
Sizden gelen her bir kelime çok değerli benim için...

Beyza
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113070
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Nis 2017 Saat 18:41
Limonlu bal ve ColdMix ile nasil oldu???
Yukarı Dön
beyzaaa Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 29 Mar 2015
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 19
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı beyzaaa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Nis 2017 Saat 18:51
Bu geçtiğimiz 7 aydır her gün ve her öksürdüğünde veriyorum. Cold mix damlatıyorum, Türkiye'den getirtmiştim aylar önce. Serum fizyolojiği de günde en az 3-4 kez.
Kesinlikle olmuyor. Bazen limonlu bal normal seyreden öksürüğü kesiyor ama kriz gibi gelince asla hiç bir şey işe yaramıyor. Buğu septil yaptım, sıcak buhara tuttum, buzdolabının kapağını açıp serin havaya tuttum, banyoya soktum....Hiçbiri krizi engellemiyor :(  Eşim artık kortizonlu spreyleri kullanalım diyor ama bir taraftan da sizin söyledikleriniz mantıklı geldiği için o da vazgeçiyor.
Acaba alerji şurubu veya bilemiyorum, başka bir şey mi denesem... Hiçbir fikrim yok.
Etrafımdaki kimsenin çocuğu her gece kriz yaşamıyormuş, bana inanamıyorlar... Böylesinin duyan bilen olmamış. Astım tedavisi uygula diyorlar, siz demeden hiç bir şey yapamıyorum.
Beyza
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113070
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Nis 2017 Saat 19:10
Bricanyl surup, gunde: 2xyarim olcek(2,5ml) 5 gun verin, sonucu konusalim.. Gerektiginde, ilaveten
Ventolin SPREY kullanilabilir.
Yukarı Dön
beyzaaa Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 29 Mar 2015
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 19
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı beyzaaa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 May 2017 Saat 16:18
Hocam sonucu 3-4 gün sonra konuşacağız, biliyorum. Ama olur da yazının başını okumamışsınızdır diye emin olarak uygulayayım tedaviyi, o yüzden bir sorayım dedim.
Oğlum 4,5 yaşında, 19 kilo. Yarım ölçek mi yoksa bir ölçek mi? Şimdiye dek 3-3,5 ml verdim, sanki işe yaramaya başladı, krizler azalıyor, ama dozdan emin olamadım. Yaşı için 5 ml gerekiyor ama belki de yaşını bilerek bir deneyelim diye yarım ölçek demiş olabilirsiniz. Doğru olarak yapmak istiyorum tedavinizi.
4 gün sonra tekrar yazacağım sonucu.
Çok sağolun. 
Beyza
Yukarı Dön
beyzaaa Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 29 Mar 2015
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 19
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı beyzaaa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 May 2017 Saat 20:58

Hocam tekrar merhaba,

Bricanyl'i günde iki kez, 5 ml kullandım. Sizden ölçüyle ilgili yanıt alamayınca kilosuna göre tam ölçeğin uygun olduğunu düşünerek o ölçüde gittim.

Dün gece 5.günümüz tamamlandı. İlacı vermeden önce bahsettiğim gibi 7 ay boyunca (hatta bu Mayıs ayı 8.ayımız oluyor) her gece muhtelif saatlerde öksürerek uyanan ve gün içinde de öksürük nöbetleriyle boğuşan oğlum, ilacı aldığı süre içerisinde gayet iyi durumdaydı.

Yalnız, ilacı mesela akşam 8'de verdim diyelim, sabah 5'te öksürük krizi oldu. Bir gün sabah 6'da oldu. İki gün mesela hiç olmadı. İlacın prospektüsünü okuduğumda, 8 saat etkisini sürdüreceği yazılıydı. Benim tahminim, ilaç etkisini kaybetmeye başladığında kriz tekrar başladı. İlacı içtikten ya da Ventolin spreyi yedikten sonra mutlaka düzeldi.

Şunu söylemeliyim ki, son 7 ayı geçen süredir en iyi günlerimizdi. Ben aylardır grip tedavisi uygulamakta ısrar ederek yavruma eziyet etmişim diye düşündüm. Çünkü abartısız her gece öksürükten uyanıyordu. Benim öksürükten kastettiğim ve daha 7 ay öncesinden size sorduğum tablo, hiçbir zaman burada pek çok kişinin sorduğu gibi ara sıra kesilen ve sonra başlayan ya da tek tük olan  öksürükler değildi zaten. Hiçbir soğuk algınlığı ilacı vermememize rağmen öksürme nöbetlerinden acile koşmamıza sebep olabilecek ağır bir öksürük tablosuydu.

Kişisel görüşüm, nefes vermede zorluk göstermese bile, oğlumun, yabancı kaynaklarda geçen "viral induced asthma" teşhisine sahip olduğu. O kadar çok şey okudum ki astım, alerji ve grip konusunda… Sanki bizim durumumuz buna uyuyor gibi geldi. Kesinlikle tıpla yakından uzaktan ilgim yok, sadece tahmin ve mantık yürütmeye çalışıyorum.

Sanki ilk grip virüsünü kaptığı ilk andan itibaren, serum fizyolojik, ballı limon, cold mix, gerektiğinde illadin yöntemlerine yapışıp kalmama rağmen, o virüslerin yarattığı hastalık nedeniyle oğlumun bronşlarında daha ilk grip nedeniyle bir inflammation meydana geldi ve virüsü vücudundan atsa bile, gerekli tedaviyi (her ne ise o tedavi) uygulamadığım için, yeni bir virüs girdiği her an o yangı iyice alevlendi. Şimdi de halen devam ediyor. Dediğim gibi, bu sadece okuduklarımdan çıkardığım bir akıl yürütme. Oğlum belki de sülalesi astımlı ve alerji dolu bir ailenin çocuğu olarak buna yatkın.

 

Ben sizin dediklerinize harfiyen uyan ve doktor alemi içerisinde sadece size güvenen biriyim. Bu yüzden benim için aslolan sizin teşhisiniz ve yönlendirmeniz olacaktır. Sizce bu durum nedir? Arap ülkesindeyiz, denize koyup bol bol tuzlu suyu yedirdim üç kere. İşe yaramadı. Öksürük, şurubu keser kesmez hortladı yine. Ventolinle durumu kurtarmaya çalışıyorum şu an. Ne yapmalıyım?  

Beyza
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.