Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gaz & Karın Ağrısı
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Reflü
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumReflü

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Gamze kacal Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 248
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Gamze kacal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Reflü
    Gönderim Zamanı: 30 Nis 2017 Saat 01:08
Hocam oğlum 10 aylık bu kış geçirdiği 3 veya 4. Krupu şimdi hocam oğlum hastalanmadan veya hasta olacağı gece genellikle uyuduğu sırada yutkunma ya başlıyor ve boğulur gibi oluyor tekrar dalıyor biraz sonra gene yutkunuyor resmen su içer gibi sesi bende duyuyorum bu gece uykusu sırasında 1 saat devam ediyor ondan sonra havlar tarzda boğuk bir sesle öksürerek uyanıyor daha sonra aynı krup belirtileri hızlı nefes alma ve 3 günde grip şeklinde devam Edip bitiyor bi yazımızda reflü ve krup un bu ilişkisi yok demissiniz oğlumun yutkunma si ve arkadan bu şekilde hasta olması sizce neden regurjitasyon sanırım kusma olmuyor yutkunuyor sık sık arkadan boğuk sesle öksürüyor şuan o şekilde hasta dekort iğne yaptırayım mı sadece soğuk havayla mı geçirelim bundan öncekilerde camın önüne çıkardım gece yarısı 3 güne geçti zaten 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117858
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Nis 2017 Saat 03:19
Sikintili donem; 3 gecedir..  2 gece zaten evde gecti ise, Decort yaptirmaya gerek yoktur..
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Gamze kacal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Nis 2017 Saat 03:54
Peki hocam bu krupmu evet boğuk bir sesle öksürüyor ama ara ara sık değil ama sürekli yutkunuyor çocuk bogulcak gibi oluyor mide içeriği geri geliyor bence siz daha iyi bilirsiniz tabide geniz akıntısı mı oluyor acaba oyuzden mı yutkunuyor su içer gibi bi ses geliyor sabah kalktığımızda hırıltı ve hızlı nefes te başladı hocam ara arada oksuruyor her hastalandığında hırıltı ve hızlı nefesi oluyor dakikada 40 kez nefes alıyor niye bu hırıltı ve hızlı nefes acaba normalmi ateşi hiç çıkmadı şimdiye kadar 10 aylık hep atessiz bu şekilde hasta oluyor hırıltı ara ara öksürük ve hızlı solunum bi kaç gün içinde de iyileşiyor hiç bi ilaç vermiyorum burnuna serum fizyolojik bide ballı limon yapıyorum 

Düzenleyen Gamze kacal - 30 Nis 2017 Saat 11:06
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Nis 2017 Saat 18:35
Bas ucunu biraz yukseltin... Gecmezse, bir doktora gorunun, ve mutlaka bir "Kan Sayimi" yaptirin..
Hatta once "Kan Sayimini" yaptirip, bana yazin.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Gamze kacal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Nis 2017 Saat 21:38
Hocam ben alerjiden suphelenmistim. 2 ay önce yaptırdık alerji ve genel kan tahlili alerji yok bağışıklık değeri 25 çıktı o düşük demişti onun haricinde bide kansız dedi kanı 10.1 çıktı size sormuştum onu iyi kanı dediniz kilosu 10 olduğu için yani fazla kilosu var o yüzden kansız gözüküyor demiştiniz onun haricinde bütün kan değerleri normal
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Nis 2017 Saat 22:38
Tabiiki allerji degil!!!!  Allerji olsa, sabah hapsirmalari ve burun akintilari on planda olurdu..
"Kan Tahlili" normal olduguna gore, Virutik bir oksuruk..  Iyilesmesi zaman alir..
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Gamze kacal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Nis 2017 Saat 23:38
Hocam aslında öksürük yok denecek kadar az evet öksürüyor ama hiriltisi fazlalasinca öksürüyor ondan sonra hiriltida kesiliyor ama nefesi 2 gün falan sürüyor hızlı bisekilde alıyor diyorum ki göğüs doktoruna mı gorursem cigerleriyle ilgili bu problemmi var acaba hasta oldugunda dinliyor doktorlar ciyerlerinde bişey yok hirilti boğazından geliyor diyor şuan bir tane dişi.patlamis geliyor ama siz diş hastalik yapmaz diyosunuz siz ne derseniz o hocam buarada diş demisken oğlumu. Alt dislerinin biri dar biri geniş bu neden olur acaba sorudan soruya geçtim hocam vallahi öğrenmek istediğim okadar çok şey varki oğlumu iyi bi şekilde fazla ilaç kullanmadan büyütmek istiyorum 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 May 2017 Saat 20:03
Griplerin sonuna dogru, akinti koyulasir ve hiriltilar olur... Iste bu devrede; Aferin, Peditus, Asist, Ventolin
surup, Antibeksin, veya allerji suruplari verilirse, akinti Akcigerlere iner ve basiniz beladan kurtulmaz.
Dis anomalileri soya cekimdir, bir sey yapilamaz.. Buyudugunde, sorun yaparsa, sirf "kozmetik" acidan
mudahale edilebilir.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.