|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
spiegel ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23 Nis 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 18 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Ağu 2017 Saat 19:32 |
Hocam merhaba.
1- 7 yaşındaki kızım ayçekirdeği kabuğu yuttu.sivriydi. Daha önce bir yerde ayçekirdeğinin içinin sivri ucunun küçük bir çocuğun iç organlarıma battığını okumuştum! Ne kadar doğru bilmiyorum. Çekirdeğin sivri kabuğu takılır mı ya da batar mı zarar verir mi yutulunca? Kızım şimdiye kadar bir şikayette bulunmadı. 2- dün akşam saatlerinde evde parmağıma küçük çengelli iğne takıldı ve yarım santim kadar yırttı,biraz kan çıktı. Çok derin değil.Yıkayıp kolonya sürdüm. Iğnenin ucu paslı değil gibi sanki emin olamadım ama biraz kararmış gibi. En son 2011 de tetenoz aşısı olmuştum. Aşıya gerek var mı? Internette korkutucu şeyler yazıyor. Aşıya gerek varsa 24 saat geçti olay üzerinden artık geç mi kaldım? 3- bi de sanırım diş etim biraz iltihaplandı. Çok hafif şiş ve kırmızı bi iki tane de nokta gibi beyazlık var. Antibiyotik içmeli miyim? Ağrı yok. Teşekkür ederim. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118625 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Sindirim sisteminin, "ic cidari nin" sivri cisimlerden kacma ozelligi vardir.. Bu sebeple, "batma" olasiligi son derecede dusuktur, zaten batacaksa da, yapabileceginiz bir sey yoktur.. 2- Bu soruya cevap yazmistim... Tetanoz, dunya da bir tek, Turklerin zannettigi gibi; igneden, pas'dan OLMAZ... Gubreli topraklarda bulunan Tetanoz sporlarinin dokunun ICIN girmesi ile olur.. Satihta olan yaralar, havanin oksijeni ile temas ettiginden, bunlarda da Tetanoz olmaz.. Siz Internetteki, bilhassa Turkce siteleri okursaniz, basiniza her turlu bela gelebilir. Onlar tamamen TICARI GAYE ile, halkin; korkup, doktorlara , hastaneler kosusturmalarini saglamak icin yazilmistir.. 3- Dis etindeki durumu bilemem, sikayetiniz devam ediyorsa, bir disciye gidin.. |
|
![]() |
|
spiegel ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23 Nis 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 18 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Teşekkür ederim cevaplarınız için.
Allah korusun kabuk bir yere battıysa peki ne gibi şikayetlere sebep olur? Bi de parmağıma denize gideceğim için kum filan girer diye 3 saatliğine yqrqbantı yapıştırmıştım bugün. Hava almasını önlemiş oldum. Bu bir sorun mudur? Aşıyı, bu olaylara için değil ama 6 sene geçtiği için bir ara gidip yaptırmam da bir sakınca olur mu? Eski aşım artık korumuyor, yeni olaylara karşı diye. Antibiyotik kullqnırsam da aşı olabilir miyim? Teşekkürler
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118625 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Batma olursa, TABII ki sikayetleri olur... Ayni apandisit de gorulen bulgular olur. 2- Sadece Batticon surun, ve sarmadan denize girin.. 3- Riskli bir iste calisiyorsaniz, asiyi OLUN... yoksa, sadece "Supheli bir yaralanma" oldugunda, sadece tek doz "hatirlatma dozu" olmaniz yeterlidir. Ben; 50 seneyi geckin zamandan beri olmuyorum.. Antibiyotiklerin; hicbir asiya mani durumlari yoktur. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|