ads
 
 
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar  Aktif Forum Kullanıcıları Aktif Forum Kullanıcıları RSS: sürekli boğaz enfeksiyonu
  Tavsiye Et Tavsiye Et  SSS SSS  Forumu Ara Gelişmiş Arama  Forumu Ara   Takvim   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

sürekli boğaz enfeksiyonu

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
fevren Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 12 Eki 2017
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1
Tesekkür: 0
Puan: 0
%0
  Alıntı fevren Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: sürekli boğaz enfeksiyonu
    Gönderim Zamanı: 12 Eki 2017 Saat 16:16

merhaba Kadir bey,

 

bugün forumda dolaşırken buldum sizi. kızım 18 aylık. sürekli hasta. 12-13 tane antibiyotik kullandık. her gittiğimizde boğazları kızarmış diyor, antibiyotik yazıyor. ve geneli de diş çıkarma zamanlarına rastladı. ateş her seferinde çok yükselmiyor, beraberinde iştahsızlık, öksürük,balgam, arada burun akıntısı oluyor. ve bir kaç defe hem kulak hem boğaz kızarık dedi. bana normal grip gibi geliyor ama yinede her seferinde antibiyotik veriyolar.  vermediğimde de daha kötü oldu bir kaç sefer o yüzden vermek zorunda kaldım. kan değerleri de düşük çıkıyor. kansızlık da var sanırım. Ama onuna ilgili bişey demediler. artık ne yapacağı şaşırdım. kilosu 11.600 gr. normalde de yemeyen bir çocuk olmasına rağmen kilosu iyi sanırım. Yemediği için de bağışıklığı düşük olabilir. Çünkü yediği şeyler sayılı. Peynir felan yemiyor. Çalıştığım için akşamları emziriyorum. artık antibiyotik kullanmamak için pediatrik kbb ye mi gideyim, yoksa bağışıklık sistemi için mi birşeyler yapayım bilmiyorum. nolur yardımcı olun. yine hasta kızım.

yeni yapılan kan sonuçlarını da aşağıda bulabilirisniz. sizden acil dönüş bekliyorum. 

 

 

bazı kan değerleri

 

sedim

1 saat                           - 29 mm/h                              ref.değer:0-25

 

demir                           - 59 ug/dL                               ref.değer:26-110

demir bağlama kap.     - 253 ug/dL                              ref.değer:110-370

vitamin b12                  - 227 pg/mL                            ref.değer:180-914

 

crp                               - <0,3 mg/dL                          ref.değer:0-0,4

 

total ıge                       – 10,9 IU/Ml                             ref.değer:2,4-34,8

 

 

farklı olan hemogram değerleri

NE%                            - 39,3 %                                  ref.değer:50-70

LY%                             - 44,8 %                                  ref.değer:20-44

MO%                            - 14,3 %                                  ref.değer:5,1-9

BA%                            - 0,2   %                                 ref.değer:0,3-1,5

MO%                            - 14,3 %                                  ref.değer:5,1-9

LY#                              - 4,3  10^3/Ul                         ref.değer:1,3-3,5

MO#                            - 1,4  10^3/Ul                         ref.değer:0,3-0,8

RBC                              - 4,24 10^3/Ul                        ref.değer:4,38-5,77

HGB                             - 11,80 g/dL                            ref.değer:12,5-17,2

HCT                              - 35,8 %                                  ref.değer:36-47

 

 

 

 

Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2017 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.