ads
 
 
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar  Aktif Forum Kullanıcıları Aktif Forum Kullanıcıları RSS: Anemi
  Tavsiye Et Tavsiye Et  SSS SSS  Forumu Ara Gelişmiş Arama  Forumu Ara   Takvim   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Anemi

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
parlak Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 02 Eyl 2017
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 5
Tesekkür: 0
Puan: 0
%0
  Alıntı parlak Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Anemi
    Gönderim Zamanı: 14 Kas 2017 Saat 10:24
Merhaba Doktor Bey,

42 aylık oğlumun rutin (6 ayda bir) kontrolü için doktorumuz yaptırdığı testin sonucunda hafif anemisi olduğunu ve demir takviyesine başlamamız gerektiğini söyledi. Test sonucumuzu bir de siz değerlendirir misiniz?

Not: Test esnasında oğlum gribal enfeksiyon geçiriyordu.

               Test Sonuç Birim          Referans Degerler
DEMIR                77 μg/dL               50 - 120
                     13,78 μmol/L (SI)      8,95 - 21,48
DEMIR BAGLAMA KAPASITESI 321 μg/dL              250 - 450
                         57,46 μmol/L (SI)      44,75 - 80,55
TRANSFERRIN SATURASYONU 24                % 20 - 50
CRP(IMMUNOTÜRBIDIMETRIK) 0,5 mg/L           0 - 5
                         4,76 nmol/L (SI)      0 - 47,6

KAN SAYIMI, OTOMATIZE (22 PARAMETRE)
ERITROSIT 4,7 10^6/uL               3,9 - 5,3
HEMOGLOBIN 11,7 g/dL               11,5 - 13,5
             7,261 mmol/L (SI)      7,137 - 8,378
HEMATOKRIT 34,4 %                   34 - 40
MCV * 73,2 fL                          77 - 87
MCH * 24,9 pg                          25 - 29
MCHC 34 g/dL                     32 - 36
RDW 14,1 %                     11,6 - 14,8
TROMBOSIT 287 10^3/uL           180 - 510
MPV 8,7 fL                     8,5 - 11,8
PCT 0,25 %                     0 - 0,99
PDW * 8,7 fL                     9 - 14
P-LCR * 14,3 %                     18,5 - 42,3
LÖKOSIT 9,18 10^3/uL                5,5 - 15,5
NÖTROFIL * 66,1 %                15 - 40
LENFOSIT * 17,8 %                25 - 55
MONOSIT 6,4 %                2,5 - 10
EOZINOFIL * 8,6 %                0 - 6
BAZOFIL 1,1 %                     0 - 3
IG% 0,3 %                     0 - 0,8
NRBC% 0 %                     0 - 0
NE# 6,07 10^3/uL                1,4 - 6,5
LY# 1,63 10^3/uL                1,2 - 3,4
MO# 0,59 10^3/uL                0,1 - 1
EO# * 0,79 10^3/uL                0 - 0,7
BA# 0,1 10^3/uL                0 - 0,2
IG# 0,03 10^3/uL                0 - 0,06
NRBC# 0 10^3/uL                0 - 0,32

Test Sonuç Birim      Referans Degerler Önceki Sonuçlar
PERIFERIK KAN YAYMASI
-PARÇALI * 66 %      20 - 40
-LENFOSIT * 14 %      45 - 75
-MONOSIT 6 %           2,5 - 10
-EOZINOFIL * 10 %      0 - 7
-BAZOFIL 2 %           0 - 3
-ÇOMAK 2 %           0 - 3
-DIGER - %
-ERITROSITLER
Anizositoz;hafif mikrositer, hipokrom
-TROMBOSITLER
Yeterli ve iri.

Test Sonuç Birim                     Referans Degerler Önceki Sonuçlar
25-HIDROKSI VITAMIN D(VIT.D3) 34,94 ng/mL      25 - 80
                             87,21 nmol/L (SI) 62,4 - 199,7

FERRITIN                43,45 ng/mL      4 - 67
                             97,63 pmol/L (SI) 8,988 - 150,5

SERBEST T3                   5,14 pmol/L      3,8 - 8,2
                         333,6 pg/dL(SI)      246,6 - 532,2

SERBEST T4                  14,4 pmol/L      12,1 - 22
                      1,116 ng/dL(SI)          0,938 - 1,705

TSH                           2,61 μIU/mL      0,5 - 6,5
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Aktif Durum: Aktif
Gönderilenler: 56505
Tesekkür: 56918
Puan: 74220
%100
  Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Kas 2017 Saat 19:29
O doktor: Sarlatanus Maximus !!!! Hayatimda boyle sarlatan gormedim.. 6 ayda bir bu Testler tekrarlaniyor
ha!!! Yuh olsun onu doktor diye mezun eden Tip fakultesine!!
Her 6 ayda bir bu kadar Tahlil icin kan alinirsa, tabiiki zamanla Anemi olusur!!! 
Ayrica da; simdilik Anemisi filan YOK...Durup dururken basiniza corap orecek.. Bu sahtekardan uzak durun.
Sakin Demir ilaci baslamayin. Atesli hastaliklar sirasinda, Demir ilaci alanlarda, hastaliklar cok agir
seyreder. Zaten bu sahtekarlarin gayesi de budur!!
Yani, 42 aydan beri HER 6 ayda bir doktora gidiyorsunuz ha!!!! Pes dogrusu... 
Simdiye kadar hic vermedi iseniz; 1 ampul Dvit3 icirin.. 



Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 14 Kas 2017 Saat 19:32
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
parlak Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 02 Eyl 2017
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 5
Tesekkür: 0
Puan: 0
%0
  Alıntı parlak Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Kas 2017 Saat 22:40
Çok teşekkür ederim doktor bey yanıtınız icin, size sormadan içime sinmemişti kullanmak...d vitaminini Temmuz ayında bir ampul vermiştim, bir sonraki dozu ne zaman versem uygun olur?

Bir de 10 kasımda 5 ayını doldurmuş bir kızım var, ona da demir takviyesi başlamam önerildi ancak oğlumda üç sene evvel altı aydan sonra önerilmişken şimdi dördüncü aya çekilmesi kafamı karıştırdı... bir de kızım sadece anne sütü alıyor ki ben iki hamileliğimde ve dogum sonrası dönem de dahil olmak üzere hiç demir takviyesi kullanmadım, demire iliskin göstergeler üst sınıra yakındır... bu durumda benden geçen demir kızım altı aylık olana kadar yetmez mi?
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Aktif Durum: Aktif
Gönderilenler: 56505
Tesekkür: 56918
Puan: 74220
%100
  Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Kas 2017 Saat 22:48
Ocak ayinda verin, ondan sonra senede bir verin.. Hic gunes gorme imkani olmuyor ise, 6 ayda bir verin. 

Bu sekilde, saniki "rutin"  veriliyormus gibi, her cocuga Demir ilaci verilmez.. 
Saglik bakanligi, cocuk HGB degerinin eriskinlerle ayni oldugunu zannettigi icin, cocuklarin hepsinde Anemi
var zannederek, boyle sacmalar.. 
1-6 aylik cocuklarda, HGB sinirlari: 10.0-13.0g/dL dir.. Saglik bakanligi bu konuyu 10 seneyi geckin
zamandan beri ogrenemedi...


Kritik verenler: kıvanç,
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
parlak Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 02 Eyl 2017
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 5
Tesekkür: 0
Puan: 0
%0
  Alıntı parlak Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Kas 2017 Saat 22:55
Çok teşekkür ederim doktor bey, güzel günler dilerim 😊
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2017 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.