Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar  Aktif Forum Kullanıcıları Aktif Forum Kullanıcıları RSS: Ateş kusma ve antibiyotik kullanımı
  Tavsiye Et Tavsiye Et  SSS SSS  Forumu Ara Gelişmiş Arama  Forumu Ara   Takvim   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Ateş kusma ve antibiyotik kullanımı

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Bircekandemit Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 18 Ağu 2016
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 10
Tesekkür: 0
Puan: 0
%0
  Alıntı Bircekandemit Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ateş kusma ve antibiyotik kullanımı
    Gönderim Zamanı: 13 Oca 2018 Saat 13:11
Merhabalar hocam,
20,5 aylık oğlumda önce kuru öksürük başladı.doktora gittik ciğerler temiz burnu açık tutun dedi gönderdi.2. Gün ateş başladı ama 38,5 larda seyrettiği için müdahale etmedim. Ateşin 2. Günü iştahsızlık ve kusma başladı. Yediği 2 lokma şeyde fışkırır tarzda kusuyordu. Dün doktora gittik. Kan aldılar serum ve parasetamol verdiler. 2 günde 600 gr kayıbı olmuş şuan 12,600 kg 89 cm.Doktorumuz yatış istedi kilo kaybı için serum almalı dedi ama biz istemedik. Serumdan sonra beslendiği ve kusmadığı için. Yanımızda yatan bebeğin influenza virüsü olması da bir sebebimizdi. Zor oldu ama çıkışımızı verdi. Augmentin es 600,neflor,iburamin verdi. Sizin görüşlerinizi merak ediyorum sizce antibiyotiği kullanmalımıyım? Tahlil sonuçları nasıl? Şimdiden teşekkürler



Düzenleyen Bircekandemit - 13 Oca 2018 Saat 17:02
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 58049
Tesekkür: 58218
Puan: 75481
%100
  Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Oca 2018 Saat 19:10
Sahtekari goruyorsunuz degilmi!!!
Tipik bir Turk cocuk doktoru!!! 
1- Su kaybi olmayan bir cocugu sirf bir defa kustu diye yatirmak istemek, ahlaksizliktir, sahtekarliktir.
2- 20.5 aylik bir cocuga; Augmentin ES600 vermek; aptalliktir, cahilliktir, ahmakliktir. 
3- 20.5 aylik bir cocukta. WBC alt ve ust sinirlarinin: 6.0-17.0 oldugunu bilmemek, cahilliktir, ahmakliktir
veya art niyettir.. 
4- Eger bir laboratuvar, 20.5 aylik bir cocugun WBC degeri yanina; Min.Deger-Max.Deger diye:4.6-10.2
yaziyorsa, cahildir, sahtekardir,  assagilik bir muessesedir.. Bunlar genellikle kendileri gibi sahtekar olan
doktorlarla calisirlar!
5- SAKIN, o geri zekalinin verdigi ilaclarin hicbirini kullanmayin, sadece benim; Grip icin anlattiklarimi
uygulayin. 
Aptal; daha Augmentin'in dozunu bile bilmiyor.. 




Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 13 Oca 2018 Saat 19:15
Kritik verenler: kıvanç,
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
Bircekandemit Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 18 Ağu 2016
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 10
Tesekkür: 0
Puan: 0
%0
  Alıntı Bircekandemit Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Oca 2018 Saat 19:46
Hocam çok teşekkür ederim size saolun varolun.
Crp değeri 28,1 bizi biraz tedirgin etti. Oda normal midir?
Kasım ayında krup oldu antibiyotik kullanmadık ateş olmadığı için ama krup öksürük geçti balgamlı öksürük kaldı 2 ay hep balgamlı öksürdü. Bunun içinde gitsek allerjik astım,bronşit diyecekler pulmicort ventolin nebulizatör alın verin diyecekler artık öğrendik sayenizde ama canımızı sıkıyor kış geldiğinden beri balgam bitmedi bal limon elimde peşinde koşuyorum devamlı :) ama bitmedi öksürük ve balgam

Düzenleyen Bircekandemit - 13 Oca 2018 Saat 22:18
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
Obsesifanne Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 13 Oca 2018
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2
Tesekkür: 0
Puan: 0
%0
  Alıntı Obsesifanne Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Oca 2018 Saat 23:23
MERHABA HOCAM 
OĞLUMUN İSHALİ VE BACAĞINDA KASILMASI SEBEBİYLE DOKTORA GİTTK.YAPILAN GAİTA TESTİ TEMİZ.KAN TESTİNDE DE BİR PROBLEM YOK.FAKAT DOKTOR ZİMAX ANTİBİYOTİĞE BAŞLAMAM GEREKTİĞİNİ SEBEBİNİ SORDUĞUMDA İSE ÜST SOLUNUM YOLU ENFEKSİYONU OLDUĞUNU SÖYLEDİ.FAKAT OĞLUMDA GÖRÜNEN HİÇBİR BULGU YOK.İLK DOZU VERDİM FAKAT İKİNCİ DOZU VERMEDİM NE YAPMAM GEREKİYOR BİLMİYORUM.SAYGILARIMLA TEŞEKKÜR EDERİM.
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
Obsesifanne Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 13 Oca 2018
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2
Tesekkür: 0
Puan: 0
%0
  Alıntı Obsesifanne Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Oca 2018 Saat 23:44
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 58049
Tesekkür: 58218
Puan: 75481
%100
  Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Oca 2018 Saat 04:44
SAKIN, sakin ilac vermeyin...   
Kritik verenler: kıvanç,
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2018 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.