Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 6. Hastalik mi?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum6. Hastalik mi?

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
KarmaLovesUs Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 06 Eki 2016
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 54
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı KarmaLovesUs Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 6. Hastalik mi?
    Gönderim Zamanı: 13 Oca 2018 Saat 23:26


Kadir Bey Merhaba,

Bir arkadasim kizindaki ates ve sonrasindaki dokuntuyle ilgili doktorlardan farkli teshis alinca size danismasini soyledim. Mesajini aynen buraya ekliyorum. Simdiden cok tesekkur ederiz. Iyi ki varsiniz!

Kızım 18,5 aylık 12 kilo. Yaklaşık bir hafta önce burnu su gibi akmaya başladı. Bu süreçte gayet keyfi yerindeydi. Eşim hafta sonu ateşli faranjit oldu. onun dışında pazar dışarı çıktık. eve geldiğimizde gece ateşi çıktı. 3 gün boyunca ateşi 39 üstüydü ve ateş düşürücü vermeme rağmen tamamen düşmedi; azaldı tekrar çıktı. bu süreçte ilk gün yemek yemesinde sıkını yoktu. İlaç vermeme rağmen ateş düşmeyince ateşin 2. günü akşam acile gittiğimizde doktor ducoid denilen antibiyotik verdi. Boğaz enfeksiyonu dedi; kulağında, ciğerlerinde bir şey Yok dedi. 3. Gün ateş devam etti başladık antibiyotik vermeye ve o gün içinde hiç bir şey yemedi içmedi. çok kötüydü, ağladı. çok huysuz ve ateşliydi 4.gün sabah ateşi düşmüş uyandı antibiyotik 3. Sefer vermiş olduk. öğlen 3 gibi birden alnından başlayan, yüzünde her yerinde olan döküntü belden yukarısında sırtında göğsünde çıktı, bacak kısmında yok.

Tekrar farklı doktora götürdük. Bu sefer götürdüğümüz doktor virütik döküntü dedi ve kan aldı. Sağlık bakanlığına yollayacağını, mecbur olduğunu, onların ne virüsü olduğunu tespit edeceklerini, bulaşıcı olduğunu, 2 hafta dikkat etmemiz gerektiğini söyledi. Bu gecirdigimiz hastalik doktorun bizi korkuttugu gibi kızamık, kızamıkçık veya Suriyelilerin taşıdığı hastalıklardan mıdir? Alerji midir? Yoksa 6. hastalik midir? Kizimin tüm aşıları tam.

Şuanda kızımın döküntü üstünden 2 gün geçti, azalmaya başladı. sadece normal burun akıntısı ve arada öksürüğü var. Geçmişte yediklerinden dolayı alerji olup tüm vücudunda döküntü olmuştu 2 sefer. Bu seferde antibiyotiğin dokunduğunu düşünmüştüm. Doktor virütik diyince çok şaşırdım.

Simdiden cok tesekkur ederim Kadir Bey.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 112765
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Oca 2018 Saat 04:41
"Atesli Hastaliklarin Degerendirilmesi"   tablosunu inceleyin....
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.