Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar  Aktif Forum Kullanıcıları Aktif Forum Kullanıcıları RSS: iki yıldır sık tuvalete çıkma
  Tavsiye Et Tavsiye Et  SSS SSS  Forumu Ara Gelişmiş Arama  Forumu Ara   Takvim   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

iki yıldır sık tuvalete çıkma

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
nerbag Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 15 Mar 2014
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 24
Tesekkür: 0
Puan: 0
%0
  Alıntı nerbag Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: iki yıldır sık tuvalete çıkma
    Gönderim Zamanı: 15 May 2018 Saat 21:12
 merhaba  hocam, fazla zamanınızı almadan hemen konuya giriyorum. 5 yaşındaki kızım yaklaşık 2 yıldır günde 5-6 defa her idrara çıktığında kaka yapıyor.  kakası bazen kabız olmakla beraber genelde normal. yazılarınıza istinaden yoğurt, kefir ağırlıklı beslenip reflerü de denedik. hastanede yaptırdığımız tahlillerden bi sonuç çıkaramadılar. hocam tahlilleri aşağıdaki şekilde lütfen yorumlayabilir misiniz?
Biyokimya Onay Tar. : 06.03.2018 15:23 Num. Alma Tar. : Lab Kabul Tar. : 06.03.2018 11:29 06.03.2018 12:49 mg/dL 100 - 6092*Glukoz IU/L < 3913*ALT
IU/L < 5229*AST IU/L < 420188*ALP
mg/dL 10.8 - 8.89.7*Kalsiyum (Ca) sn 16 - 1113.8Protrombin Zamanı 1.3 - 0.81.08INR % 130 - 7089Aktivite sn 40 - 2535.9APTT mg/dL 0.5


Hemogram Onay Tar. : 06.03.2018 13:40 Num. Alma Tar. : Lab Kabul Tar. : 06.03.2018 11:29 06.03.2018 12:14 10^3/uL 12 - 49.48*WBC 10^3/uL 8 - 25.17*NEU % 80 - 4054.6*NEU% 10^3/uL 7 - 0.83.01*LYM % 60 - 1531.7*LYM% 10^3/uL 1.2 - 0.120.49*MONO % 12 - 35.2*MONO% 10^3/uL 0.5 - 0.020.72*EOS % 5 - 0.57.6*EOS% 10^3/uL 0.2 - 00.09*BASO % 1 - 00.9*BASO% 10^6/uL 5.2 - 3.54.11*RBC g/dL 16 - 1211.2*HGB % 49 - 3532.3*HCT fL 100 - 8078.6*MCV pg 34 - 2727.3*MCH g/dL 37 - 3134.7*MCHC % 16 - 1114.2*RDW 10^3/uL 400 - 100278*PLT fL 12 - 610.5*MPV % 0.4 - 0.1080.29*PCT 17 - 1515.8*PDW fl 56.0 - 35.040.6*RDW-SD %0*NRBC% 10^9/L0*NRBC# **  Testlerin referans aralıkları merkez laboratuvar test rehberinde belirtilen     açlık süresini sağlayarak sabah verilmiş olan numuneler için geçerlidir.     Sonuçlar bu varsayımla onaylanmıştır. *** Test sonuçlarının klinik uyumla birlikte değerlendirilmesi uygundur. Hormon Onay Tar. : 06.03.2018 16:23 Num. Alma Tar. : Lab Kabul Tar. : 06.03.2018 11:29 06.03.2018 12:30 ng/dL 1.45 - 0.90.99*Serbest T4 uIU/mL 4.75 - 0.661.1146*TSH IU/mL < 5.60< 0.50*TPO Ab
IU/mL < 4.101.07*Anti TG pg/mL 883 - 187668*Vitamin B12
IU/mL < 6016.8*Total IgE


İFA Onay Tar. : 07.03.2018 13:25 Num. Alma Tar. : Lab Kabul Tar. : 06.03.2018 11:34 06.03.2018 13:37 RU/ml 20 - 0Negatif<2
< 20 Negatif >=20 Pozitif
*Doku transglutaminaz Ig A
İdrar Onay Tar. : 06.03.2018 12:58 Num. Alma Tar. : Lab Kabul Tar. : 06.03.2018 12:15 06.03.2018 12:54 1.035 - 1.0051.005Dansite
7.4 - 4.46.5pH mg/dLNegatifGlukoz mg/dLNegatifProtein mg/dLNegatifBilurubin mg/dLNormalÜribilinojen NegatifNitrit mg/dLNegatifKeton NegatifLökosit NegatifEritrosit Her Sahada0WBC Her Sahada0RBC 0Kristal 0Lökosit Kümesi 0Yassı Epitel 0Yassı Olmayan Epitel 0HIYALEN 0CAOX 0Urik Asit NegatifAMORF Gaita Onay Tar. : 06.03.2018 12:08 Num. Alma Tar. : Lab Kabul Tar. : 06.03.2018 11:24 06.03.2018 12:08 NORMALGörünüm NORMALKıvam GÖRÜLMEDİErtirosit GÖRÜLMEDİLökosit GÖRÜLMEDİProtozoa Kisti GÖRÜLMEDİTrofozoid GÖRÜLMEDİGaitada direkt parazit Mikrobiyoloji Onay Tar. : 06.03.2018 12:07 Num. Alma Tar. : Lab Kabul Tar. : 06.03.2018 11:33 06.03.2018 12:07 NEGATİFHelicobacter Pylori Direk Antijen ^ Dış Laboratuvar Onay Tar. : 06.03.2018 19:08 Num. Alma Tar. : Lab Kabul Tar. : 06.03.2018 11:29 06.03.2018 14:01 ng/mL18.8
YAZ AYLARINDA:7-53.2 KIS AYLARINDA:6.2-45.5 
*25-Hidroksi Vitamin D
 - NEGATİF               NEGATİFGiardia antijeni


Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Aktif Durum: Aktif
Gönderilenler: 60912
Tesekkür: 59662
Puan: 76888
%100
  Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 May 2018 Saat 23:26
Tahlillerin resmini cekip gonderin. ben bir sey anlamadim.. 
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
nerbag Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 15 Mar 2014
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 24
Tesekkür: 0
Puan: 0
%0
  Alıntı nerbag Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 May 2018 Saat 14:37

https://i.hizliresim.com/RnanoR.jpg

https://i.hizliresim.com/p676Ba.jpg

https://i.hizliresim.com/kO2OnD.jpg

https://i.hizliresim.com/NZyZrX.jpg

Umarım resimler açıyordur hocam. açmıyorsa tekrar denerim.  bu arada sık kaka yapmaktan poposuda sürekli yara oluyor.
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Aktif Durum: Aktif
Gönderilenler: 60912
Tesekkür: 59662
Puan: 76888
%100
  Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 May 2018 Saat 19:07
Acilmiyor..
Acilan siteyi de bir zahmet okuyup, siz bulun.. 
Kritik verenler: nerbag,
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
nerbag Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 15 Mar 2014
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 24
Tesekkür: 0
Puan: 0
%0
  Alıntı nerbag Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 May 2018 Saat 17:53
http://m.YollaYap.com/bbtc/1526569444190.jpg

http://m.YollaYap.com/bbtc/152656950017.jpg

http://m.YollaYap.com/bbtc/152656955115.jpg

http://m.YollaYap.com/bbtc/1526569610618.jpg

Hocam yollayap sitesinden gönderdim. Umarım artık açıyordur.  





Düzenleyen nerbag - 17 May 2018 Saat 18:08
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Aktif Durum: Aktif
Gönderilenler: 60912
Tesekkür: 59662
Puan: 76888
%100
  Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 May 2018 Saat 19:04
Onemli hicbir sey yok... Zaten cogu tahlil, bosuna yapilmis... Bi tek; yapilmadik; "gebelik testi" kalmis!!!!
Ahmak, o guduk akli ile, sanki "bulanik suda, balik avlayacak".... Bir sey de gelmemis oltaya!! Tarzan zor durumda!!
Bir tek D vitamini asiri dusuk..Belliki hic D vit3 ampul icirmemissiniz..
Toplam 2 Ampul Dvit3, 1 ay ara ile icirin, Eylul ayinda tekrar (sadece Dvitamini) olcturup bana yazin. 
Kaka yapis sekli, tamamen Psikolojik…. Ya erken cis soyletmeye calistiniz, ya da; cok zorladiniz, tehdit 
edip, korkuttunuz… 



Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 17 May 2018 Saat 19:06
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2018 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.