|
4 aylık bebekte ateş |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Rimadila ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21 Oca 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 99 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Haz 2018 Saat 18:13 |
Merhabalar hocam.
3 aydan küçük bebeklerde ateşin tehlikeli olduğu söylenir. 4 aylık bebeklerde durum nasıl? bebeğimin ateşi 37.7( koltuk altından). Emiyor ancak arada biraz huysuz. Beklemede mi kalıyım? Ne önerirsiniz? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118342 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
"soylenir" mi???? Soylenir!!! Turk cocuk doktorlari kadar AHMAK, KITAP OKUMAYAN, sadece kendileri gibi cahil olan Prof. lari dinleyerek doktor olanlar dunyada mevcut degildir.. 1- Turk doktorlari; "Sicak carpmasi" ile atesi ayni sey zannedecek kadar salaktirlar.. 2- ATES; vucut savunmasidir... Her enfeksiyonda, ates yukselir, ates olmadan bagisiklik calismaz.. 3- Bir tek; Anestezi esnasinda, son derecede nadiren olan, "Malign Hiperpireksia" tehlikelidir.. Dikkat edin; "Anestezi esnasinda"!!!!!! Durup dururken degil.. 4- Bebeklerde, 38 derecenin ustu atesdir, ayrica da; 6 aydan evvel atese bagli havale OLMAZ.. 5- Yeni dogan bebekler; anne karninda iken, annenin butun antikorlarini alarak dogarlar.. Bu sebeple, hastaliklara karsi, anneleri kadar bagisiktirlar ( ilk 1 sene), sadece bazi viruslar ile hasta olurlar, veya asiri terlemek ile; "susuzluk atesi" olur!!Su icirirsiniz, atesi duser. SAKIN bir sey yapmayin... 40 derece atesi olsa bile, cocuk RAHAT ise, ates dusurucu VERMEYIN... SAKIN Turk cocuk doktorlarinin sizi; "ATES" ile korkutmalarina kanmayin.. Yazarlar kismindan; ATES ile ilgili makalelerimi okuyun.. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 10 Haz 2018 Saat 20:37 |
|
![]() |
|
Rimadila ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21 Oca 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 99 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Teşekkür ederim hocam. Defalarca okudum ve okuyorum yazılarınızı. İyi ki varsınız. Sizdem okuduklarımdan yola çıkarak havaleden değil de altında yatabilecek nedenlerden korkarım. 4 aylık olduğu için danışmak istedim. Hiçbir şey de vermedim zaten. Sadece emziriyorum. Suya gerek var mıdır sizce?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118342 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Susuz kaldiginda veya asiri terlediginde; idrar koyulasir ve bilhassa YAZ aylarinda, bezinde; "kiremit rengi" kristaller cikar.. Turk cocuk doktorlari bunlari "kan" zannederler, onlara kulak asmayin. Suphelendiginizde, (meme sonrasinda) su teklif edin. Icerse, istedigi kadar verin.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|