Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar  Aktif Forum Kullanıcıları Aktif Forum Kullanıcıları RSS: Tahlil Sonuçlarını Değerlendirir 6(!
  Tavsiye Et Tavsiye Et  SSS SSS  Forumu Ara Gelişmiş Arama  Forumu Ara   Takvim   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Tahlil Sonuçlarını Değerlendirir 6(!

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
yesimuzman Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 22 Ağu 2013
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 19
Tesekkür: 0
Puan: 0
%0
  Alıntı yesimuzman Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Tahlil Sonuçlarını Değerlendirir 6(!
    Gönderim Zamanı: 11 Tem 2018 Saat 22:13
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
yesimuzman Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 22 Ağu 2013
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 19
Tesekkür: 0
Puan: 0
%0
  Alıntı yesimuzman Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Tem 2018 Saat 23:21
Kadir bey merhaba,
Forumda mesaj yazma konusunda iyi olmadığım için konu başlığı biraz tuhaf oldu. Kusura bakmayın anlayışınızı rica ederim.
Oğlum 2009 Mart doğumlu(9 yaş 4 ay).Uzun bir süredir devam eden ateşlenmeleri için gittiğimiz çocuk doktoru FMF yönünden incelenmesi gerektiğini söyledi ve bu konuda çalışmalar yapmış bir Prof.'e bizi yönlendirdi. Salı günü gittik. Genetik tarama ile ilgili sonuçlar 3 ay sonra çıkacak . Ancak 3 tahlil daha istedi.Biyokimya, Bakteriyoloji(orta akım idrar) ve İmmunoloji. Biyokimya çıktı ve yüksek-düşük değerleri sizinle paylaşarak görüş almak istedim.(diğer testler 1 hafta sonra çıkacak.Alır almaz sizinle paylaşacağım). WBC değeri yüksek çıkmış mesela tahlilde ancak oğlumun ne ateşi vardı nede bir rahatsızlığı?! Ateş olmadan antibiyotik gerektiren bir enfeksiyon olabilir mi? Açlık insüline bakılacağını bilmiyorduk mesela ve kan alınırken karnı toktu(2 saat önce kahvaltısını yemişti). Açıkçası endişeliyim Kadir bey.Serum Amiloid A yüksekliği, organlarda protein birikimi işaretidir diyor FMF ile ilgili araştırma yaptığımda ama ne kadar doğru yada bu test ne kadar güvenilir bilmiyorum.Yüksek ve düşük değerleri aşağıda görebilirsiniz.Değerli yorumlarınız ve ilginiz için şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla,
Test   Sonuç Birim Referans Aralığı
Sedimantasyon 1s H 18 mm < 15
Demir L 30 µg/dL 59 - 158
ASO H 493 IU/mL < 200
CRP H 0.75 mg/dL 0 - 0.5
Serum Amiloid A H 8,45 mg/L < 6.4
İnsülin (Açlık) H 77.3 mU/L 2,6-10
** TAM KAN SAYIMI **        
Lökosit H 14.27 10^3/µL 4.5 - 13.5
Nötrofil # H 8,25 10^3/µL 1.8 - 8.0
Monosit # H 0.89 10^3/µL 0 - 0.8
İmmatür Granülosit # H 0.05 10^3/µL < 0.03
Eritrosit H 0.89 10^6/µL 3.9 - 5.1
MCV L 73.9 fL 76 - 90
MCH L 23,40 pg 26 - 32
MCHC L 31,70 g/dL 32 - 37
RDW H 15,80 % 11.5 - 14.5
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 59102
Tesekkür: 58913
Puan: 76170
%100
  Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Tem 2018 Saat 19:22
Pesinen soyliyeyim, Ilk goren doktor CAHIL, sonra goren Prof. bozuntusu; SAHTEKAR!! 
1- Sedimentasyondaki yukseklik, ac karnina kan alinmadigi icin,
2- Atesli hastalik esnasinda, vucut Demiri depolara cektigi icin, Demir bakilmaz.. (Tamamen duygusal)
3- Bu yas icin; Lokosit: 14,5 ust degerdir, Antibiyotik gerekecek bir durum yoktur.
4- Eritrosit degeri : YANLIS! YAZILMIS...
5-Diger BUTUN Testlerin AC Karnina yapilmasi gerekirdi..
O NAMUSSUZ laboratuvara da, iki cift laf etmek gerekir!!! Pustlar sirf bir daha yaptirin diye, ikaz etmiyorlar… 

Gelelim, esas meseleye!!!
FMF, adindaki "ATES", tamen tesaduf eseri, ilk hastada ates gorulmesi ile ilgilidir..
Yoksa, FMF'de ates bir bulgu degildir... 
Esas bulgu; sabahlari gunes dogarken olan KARIN AGRILARIDIR.... 
Pust doktor, oburune "pas" veriyor, o sahtekar Prof'da "gol" atiyor.. 

SAKIN bu assagilik CETE'nin hicbir dedigine inanmayin... 
FMF suphesi oldugunda, EN KESIN  yol, hastaya Colchium ilaci vermektir, ERTESI GUN karin agrilari BITER!!
Ben 10 seneyi geckin suredir bunlar bosuna mi HAKARET EDIYORUM!!! 
Bunlarin, yatacak yerleri yok!!! 
Gidin evinize ve bir daha da bu assagilik doktorlarin semtine bile ugramayin. 


Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 12 Tem 2018 Saat 19:23
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
yesimuzman Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 22 Ağu 2013
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 19
Tesekkür: 0
Puan: 0
%0
  Alıntı yesimuzman Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Tem 2018 Saat 21:57
Kadir bey merhaba,
Öncelikle zaman ayırıp sorumu cevapladığınız için çok teşekkür ederim. Sizi  uzun bir süredir takip ediyorum forumda ve zaman buldukça tüm yazılarınızı tekrar tekrar okumaya çalışıyorum. Sizden öğrendiğimi ve öğreneceğim çok şey var. Tekrar teşekkür ederim.
Bahsi geçen Prof. Dr.'a gitmekte tereddüt ettim. Ancam gitmeden önce araştırdım ve bu konu  ile ilgili literatüre geçmiş çalışmaları olduğunu görünce güvenmek istedim .Bir anne ve bir vatandaş olarak. Ama ne yazık ki yanılmışım... Her neyse...
Kadir bey açıkçası şimdi ne yapacağımı bilmiyorum.
Bu ateş süreci 2 yıldır devam ediyor. Karın ağrısı ile başlıyor sonra ateş yükseliyor. 3 en fazla 4 gün sürüyor. Sonra kendiliğinden geçiyor. Başka hiçbir semptom yok!!Ben bunların atak olduğunu düşünüyordum ancak siz FMF'de ateş olmaz karın ağrısı olur dediğiniz için bunun artık bir atak olmadığını düşünüyorum. Sİzin fikriniz nedir? Bu tahliller İzmirde büyük bir Üniversite Hastanesinde yapıldı(ne yazık ki). Dışarda özelden tekrarlatmak istesem, paramla rezil olmaktan başka birşey yaşamayacağımı düşünüyorum(tecrübe ile sabit)!!
Sizce ne yapmalıyım? Colchium'u yine de kullanmalı mıyım? (Hemen yada ateş-karın ağrısı başladığında).
Tavsiyeniz ve değerli yorumunuz için şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla...
Bu arada evet Eritrosit yanlış yazmışım benim hatam: 5.21 olacak sonuç.


Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 59102
Tesekkür: 58913
Puan: 76170
%100
  Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Tem 2018 Saat 03:06
AGRI ama, dedigim gibi; "sabahlari olan karin agrilari olursa",  Colchium kullanin... 

Eritrosit degerinin;  5,210,000 gibi cok yuksek bir degerde olmasina ragmen, Demir'in dusuk olmasi da;
 benim dedigimi destekliyor…  Enfeksiyonlarda, vucut Demir'i depolara CEKER.. 
Bu, her tahlil istediklerinde;  "demir"  bakma sahtekarligi son 2-3 seneden beri cok artti… Pustlar domuz
 gibi biliyorlar, enfeksiyonlarda dusuk cikacagini… 
Eritrosit: 5,21 cikmasi da, Anemi filan olmadigini gosterir.. 


Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
yesimuzman Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 22 Ağu 2013
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 19
Tesekkür: 0
Puan: 0
%0
  Alıntı yesimuzman Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Tem 2018 Saat 17:10
Kadir bey
Çok teşekkür ederim. Vakit ayırıp değerlendirdiğiniz ve kıymetli yönlendirmeleriniz için... 
Saygılarımla
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
yesimuzman Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 22 Ağu 2013
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 19
Tesekkür: 0
Puan: 0
%0
  Alıntı yesimuzman Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: Dün Saat 23:54
Kadir bey tekrar merhaba,
Sorum aynı konu ile ilgili olunca buradan sorumu sormak istedim.
Oğlumun kan tahlili ile ilgili sonuçlarını buradan yazmıştım ve değerli yorumlarınızı göndermiştim.Kan ile aynı gün verdiğimiz idrar tahlilinin de sonuçları bugün çıkmış.Rapor aynen aşağıdaki gibi sadece iki değer var:
40 lökosit /mm3
Üreme görülmedi 
Bunun anlamı nedir?
Bir de kan testinde Serum Amiloid A değeri 8.5 çıkmıştı. Bu ikisi beraber mi yorumlanır? Serum Amiloid A nedir ?Bilgi verebilirseniz çok memnun olurum. 
Şimdiden teşekkür ederim  
Saygılarımla 
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 59102
Tesekkür: 58913
Puan: 76170
%100
  Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: Bugün Saat 04:29
Lokositlerin kaynagi: IDRAR DEGIL.... 
Serum Amyloid A,  dunya'da bir tek; Turk doktorlarinin zannettigi gibi, sadece Bakteriel degil, HER TURLU
(Viral, Riketsial vs) enfeksiyonlarda da, yukselir. Pratikman hicbir degeri yoktur. 
Sadece Enfeksiyonlarda degil. Kalp ve Bobrek  hastaliklarinda, Romatoid Artritlerde bile yukselir... 
Ayni CRP gibi genel bir gostergedir ve tek baslarina hicbir ise yaramazlar..
Sadece sahtekar doktorlarin, uckagitlarinin  "bahanesi" olabilirler.. 


Düzenleyen Dr.KadirTugcu - Bugün Saat 04:30
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2018 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.