beyzacım,kekin hala duruyorsatarifi yazıyorum canım..
AY ÇÖREĞİ
1 kg.un,50 gr.yaş maya,150 gr.margarin,150 gr.toz şeker,10 gr(bir fiske)tuz.
iç malzeme:ufalanmış kek,kakao,kuru sarı üzüm,tarçın.(çok az,malzemeler bir birini tutsun diye süt katılır)
hamur yoğrulup mayalandırılır,istenilin büyüklükte pazular yapılarak,her biri yuvarlak açılır.bir kenarına iç malzemeden,uzunca koyulup,rulo sarılır.iki yanından tutup,biraz çekerek,açılın zemine bir kaç kere vurularak,uzaması sağlanır ve zeminde iki ucunu ileri geri oklavayla açıyormuş gibi incelterek,ortasının bombeli kalması sağlanır ve yağlanmış tepsiye,ay şekli verilerek dizilir.10-15 dak.tepside bekletilip,yer mayası aldırılır.üzerine yumurta sarısı sürülür,kek ısısında,önceden ısıtılmış fırında pişirilir.afiyet olsun..
Düzenleyen reyyan - 16 Mar 2008 Saat 01:38