Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - aşı karşıtlığı hk.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

aşı karşıtlığı hk.

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Zencefil09 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 31 Ağu 2017
Konum: İstanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 122
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Zencefil09 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: aşı karşıtlığı hk.
    Gönderim Zamanı: 06 Eyl 2018 Saat 00:23
Kadir bey merhaba. Türkiye gündemini hala takip ediyor musunuz bilmiyorum ama bu sıralar aşı karşıtı aileler çok fazla arttı. Sosyal medyada çeşitli grupları var. Merak ettiğim için üye oldum, açıkçası birkaç şey kafamı karıştırdı çünkü okuduklarımdan bana mantıklı gelen kısımlar oldu. Her aşı için aynı şeyi düşünmüyorum tabi ama bazı aşıları gereksiz mi yaptırdım çocuğuma diye de endişeliyim
1. Öncelikle bu aşı karşıtı aileler, aşıların prospektüslerini paylaşıyorlar ve gerçekten de içindekilere baktığımda hiç de içime sinmiyor. Ayrıca yan etkileri kısmında yazan yan etkiler de korkunç ihtimaller.
2. Bu aşıların tümü ithal. Eskiden ülkemizde yerli aşı üretilirmiş ve bu kadar çok aşı uygulanmazmış. Şimdi neredeyse çocuk ilkokula gelene kadar 40 doz aşıya maruz kalıyor. Günümüzde çocuk çağı kanserlerinin artışı, bağışıklıkların zayıf oluşu ve otizm diye bir hastalığın ortaya çıkışının sebebi aşılar olabilir mi ?
3. Aynı grupta çocuğu aşı olduktan sonra çocuğunu kaybeden anneler var. Sebebi de immun sistem yetmezliği olan bebeklere aşı vurulmasıymış. Ama hiçbir bebekte aşı öncesi bağışıklık düzeyi bakılmıyor ? Yani tamamen şans mı bazı çocukların aşılardan ölmesi ? Daha doğduğu gün bile 2 aşı yapılıyor.
4. Kızamık, su çiçeği gibi hastalıkların aşısını olmak yerine çocuğun kendi geçirmesi daha iyi değil mi ? O şekilde daha güçlü bir bağışıklık sağlanmaz mı ? Çünkü bu hastalıkların aşısını olduğu halde sonradan hastalık geçirenler de oluyor. Yani mesela tetanoz ve kuduz aşıları tamam gerekli çünkü sonucu ölümcül ama diğer iyileşebilecek hastalıkların da neden aşısını olmak zorundayız ?
5. Son olarak bu aşıların bir tür kitle imha silahı olduğunu söylüyorlar. Bebekleri daha ilk doğduğundan itibaren bağışıklıklarını aşılar ile zedeleyerek hasta bir nesil yatştirilmeye çalışıldığını. Grupta hiç aşısız çocukları olan anneler çocuklarının hiç hasta olmadığını yazmışlar ama bizim çocuklarımız sürekli hasta. Bu da acaba haklılar mı sorusunu getiriyor aklıma.
Yani sonuç olarak Kadir bey kızım 15 aylık şimdiye kadar hem zorunlu hem özel bütün aşılarını yaptırdım ama çok sık hasta olduğu için bu konuları araştırmaya başladım. Bundan sonraki aşılarını yaptırmasak mı diye düşünüyoruz eşimizle. Sizin bu konudaki düşünceleriniz nelerdir ? Sizin düşünceniz çok önemli bizim için. ( bu aşı karşıyı düşünceyi destekleyen birçok doktor var, yazılarını okuyorum mantıklı geliyor ama son söz tabiki sizin)
Yukarı Dön
Zencefil09 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 31 Ağu 2017
Konum: İstanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 122
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Zencefil09 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eyl 2018 Saat 00:25
Bir de aşıların prospektüsünde yazan “maymun embriyosunda ve insan cenininde üretildi” bilgileri için dna çakışması dolayısıyla aşı vurulan bebeğin bağışıklığının yıkıma uğradığını söylüyorlar. Böyle birşey olabilir mi ?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113079
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eyl 2018 Saat 06:57
Hic cevap vermeyecegim.. Cok ogrenmek istiyorsaniz, simdiye kadar yazilmis yazilarimi okuyun//
Umurumda bile degil… 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.