Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar  Aktif Forum Kullanıcıları Aktif Forum Kullanıcıları RSS: Boğaz iltihabı detsiz başıma dert😣
  Tavsiye Et Tavsiye Et  SSS SSS  Forumu Ara Gelişmiş Arama  Forumu Ara   Takvim   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Boğaz iltihabı detsiz başıma dert😣

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Goncaa1983 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 14 Eyl 2018
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 3
Tesekkür: 0
Puan: 0
%0
  Alıntı Goncaa1983 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Boğaz iltihabı detsiz başıma dert😣
    Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2018 Saat 07:00
Kadir Bey merhaba kızım 6.5 yaşında 3 ay önce bir boğaz enfeksiyonu geçirdi ateş 39.5 C boğazda eksuda yoğundu. Küçük bir özel hastaneye gittik. Boğaz kültürü yapıldı  hekim 3 kere daha ateş 38.5 u görürse kültür sonucunu beklemeden antibiyotiğe başlayalım dedi. Çocuk sözkonusu boynum kıldan ince başladık( Sefoklosin grubu antibiyotikti 10 gün kullandık). Boğaz kültürü 3 gün sonra temiz çıktı. Yaklaşık 1 ay sonra yine aynı tabloyla aynı hastaneye yine başvurduk bi başka hekime 3 gün ateşi kontrol edelim 3 gün sonra göreyim dedi 3 gün sonra ateş düştü fakat boğazlar yoğun iltihaplı olduğu için kriptik tonsilit tanısı kondu. Antibiyotik yazıldı. Yazılarınızı sürekli takip ettiğimden strep A testi yapalım mı diye sordum ( çok utanıyorum bir hekime iş öğretiyorum.) Strep A nın güvenilir olmadığını zaten hastanede de olmadığını istersek boğaz kültürü yapabileceğini söyledi. Yaptırdık antibiyotiğe mutlaka başka dedi başladık. (Cefdinir). 3 gün sonra kültür temiz çıktı tablo düzelince ceftiniri 5 gün kullansak yeter dendi. Şimdi tam bu olaydan sonra yine boğaz iltihabı oldu kızım tablo hafif ateş 38.5 u hiç geçmedi 3 gün bile sürmedi boğazda eksuda minik benekcikler halinde silme kaplı değil ama 2 gün içinde yine başka bir hekime gittik kan tahlili ve kültür yapıldı. Kültür sonucunu bekliyoruz.
Sonuçlar 
WBC: 10.2                    Referans:4-12
ASO(Turb):    341        Referans: 0-200
CRP (Turp):   55           Referans: 0-5
Sedim (60dk): 30         Referans: 0-20 
     Asıl sorum şu Kadir Bey bu çocuk daha öncesinde 2 yıldır boğaz iltihabı olmuyordu. Son iki seferde beta çıkmadıysa kültürde aso niçin yüksek olur.  Hekimimiz pentos yazdı tekrar boğaz kültürü temiz çıkarsa yine kullanmalı mıyım? Bu sefer tablo çok hafifti😯Depopenisilin mi yaptırayım? Çocuk antibiyotik manyağına döndü.  Lütfen yardım gece gözüme uyku girmiyor hele de artrit ve kalp romatizması komplikasyonlarını düşünmeden....    Sevgiyle kalın iyi ki varsınız
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 60384
Tesekkür: 59455
Puan: 76691
%100
  Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2018 Saat 19:45
Doktorunuz, aptalin teki de ondan!!!
1- Bu yasta Streptokok hastaliklari gorulmez.. O yuzden de bu hastaligin SENELER sonar ortaya cikan, 
"Akut Eklem Romatizmasi" ve bu safhaninda arkasindan gorulen; "Romatizmal Kalp " rahatsizliklarinin
sozu bile edilemez.. Turk doktorlarina inanmayin..
2- ". hekim 3 kere daha ateş 38.5 u görürse kültür sonucunu beklemeden antibiyotiğe başlayalım dedi."
Yeryuzunde, bu kadar SALAKCA bir sozu bir tek Turk doktorlardan duyabilirsiniz.. Viral hastaliklari ve bu
 hastaliklarin ortalam;3-4 gun ates yaptiklarini hic bilmezler.
3- " Bu kadar cehalet , ancak tahsil ile mumkundur" lafi, Turk doktorlar icin soylenmistir.
4- Strep-A testi, Bogaz kulturunden daha guvenilirdir. Bogaz kulturu sadece; Beta-Hemolizi soyleyebildigi 
halde,Strep-A testi, Hem Beta-Hemoliz, hem A-Grubu olup olmadigini soyler.. Bu yuzden de bu test 
SAHTEKAR doktorlar tarafindan sevilmez, zira  Bogaz kulturu gibi, her hastada (+) sonuc vermez..
5- Kabahatin buyugu, biraz da sizde!!!  Niye hala; ATES+agizda pis KOKU +Dilin tamamini kaplayan
 PAS tabakasi yoksa, bunun  Gripal enfeksiyon oldugunu ogrenmediniz?? 
Bu usulu IYI ogrenin ve bir daha Grip nedeni ile doktorlara GITMEYIN..
BU sahtekarlar eskiden bu tip hastalarin tamamina; Astim derlerdi, simdilerde dilleri bir yerlerine girdi, 
artik her hastaya Antibiyotik verip, tekrar tekrar hasta olmanizi sagliyorlar..
Bu doktorlara inanirsaniz, bir daha ellerinden kurtulamazsiniz.. Cocugunuz devamli hasta olur..
ASO, hastalik yapamayan Streptokoklar nedeni ile de yukseldigi icin, tek basina hicbir ANLAMI YOKTUR.. 

6- Bu yas icin, WBC ust siniri; 14,5 dur.. Bu doktor, ya cok cahil, ya da sahtekarin onde gideni ki, bu
 degere bile dikkat etmemis!







Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 14 Eyl 2018 Saat 19:50
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
Goncaa1983 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 14 Eyl 2018
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 3
Tesekkür: 0
Puan: 0
%0
  Alıntı Goncaa1983 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2018 Saat 23:08
Teşekkür ederim Kadir Bey. Aslında üç tabloda da ateş + ağızda pis koku+ pas kaplı bir dil mevcuttu. İnanın birinde bile biraz burun akıntısı akırık tıksırık olsaydı ve boğaz iltihapla kaplı olmasa inanın hekime bile götürmezdim. Ama öyle korkutulmuşuz ki şu boğaz iltihabından ve komplikasyonlarından böcek ısırığı nedeniyle bileği şişen kızımı eklem romatizması mı oldu diye acile götürmüş biri duruyor karşınızda. Bir öğretmen olarak sağlık camiasını eleştirmek haddim değil ama strep a testi yapıyor musunuz diye sorduğumda o da ne diyen sağlık çalışanlarıyla yaşasaydınız ve tıp bilginiz çocuğunuz büyürken okuduğunuz yayınlarla sınırlı olsaydı belki benim hatalarıma düşerdiniz. Stetoskopla ciğere gelen sesin sıkıntılı mı normal mi olduğunu gösteren strep A testini kolayca edilebildiğim bir kurs açsalar inanın yazılacağım. Ama bu mümkün değil sevgiyle kalın tekrar teşekkür ederim.
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 60384
Tesekkür: 59455
Puan: 76691
%100
  Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2018 Saat 23:12
EGER, 
1- Bogazdaki manzarayi degerlendiremiyorsaniz, mutlaka Kan sayimi yaptirin ve WBC:14,5 (bu yas 
icin)den yuksek ise, o zaman antibiyotik baslayin..
2- Oksuruklu hastaliklari degerlendirme tablosunu iyi inceleyin. 

Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
Goncaa1983 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 14 Eyl 2018
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 3
Tesekkür: 0
Puan: 0
%0
  Alıntı Goncaa1983 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2018 Saat 23:18
Çok teşekkür ederim tabloyu biliyorum el yazınızla olanı değil mi? Wbc yi şimdi öğrendim iyi ki varsınız kolay gelsin sağlıklı günler
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2018 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.