Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - influenza  a
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

influenza a

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sevcan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 123
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sevcan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: influenza a
    Gönderim Zamanı: 11 Ara 2018 Saat 20:54
Kadir Hocam,

Oğlumun (9 yaşında) 3 gündür 39-40 dereceden ancak 38.5a düşen ateşi var.  Çok fazla öksürdüğü için kronik sinüzitinin olduğunu düşünüp iliadin başladım 3 gün (2x2). Ama bu defa işe yaramadı ve çocuğun sinüziti kötüleşti. Gereksiz durumlarda antibiyotik vermeyen bir doktorumuz vardı, çocuğu görünce  augmentin es 600 başladı şu ana kadar 3 kez içti (inşallah kızmazsınız, bazen basiretimiz bağlanıyor). Sınıflarında hem beta hem de influenza a salgını olduğunu ve sınıfın komple raporlu olduğunu yeni öğrendim. 

siz domuz gribi için asla antibiyotik kullanmayın dersiniz. bizde yüksek ateş, yoğun öksürük (uyurken öksürmüyor ama), arada mide bulantısı (hiç kusmadı) ve nadiren hapşuruk var.oğlum şu anda antibiyotik kullanıyor. Benim sorum:

1. eğer influenza a ise, bu kullandığımız antibiyotik çocuğun durumunu nasıl etkiler?
2. antibiyotiği 3 kez kullanımdan sonra keselim mi devam edelim mi hocam?

Arkadaşları domuz gribi özel ilacına başlamış test yaptırıp. Ben "ilk 48 saat içinde verilmedikçe 1 gün fark ettirir dediğiniz" için test de yaptırmayacağım ilaç da başlamayacağım

Şimdiden çok teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119092
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ara 2018 Saat 04:39
Niye OKUMAZSINIZ KI!!!!

Ates+Agizda pis bir koku+Dilin tamamini kaplayan pas tabakasi yoksa, ASLA Antibiyotik gerekmez. 
Siz ne diye Cocuk doktorlarini adam yerine koyuyorsunuz ki??  Ne mal olduklari belli.
Yukardaki 3 bulgu isiginda, SIZ karar vereceksiniz… 

O Grip ilaclari; ilk 24 saat icinde baslanirlarsa, hastalik suresini 1 GUN kisaltiyor. 
Iyi vallahi!!  Bu doktorlar iyi gecim kaynaklari buluyorlar.. Butun isleri; alavere-dalavere.. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.