Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Zatürre
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Zatürre

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
tnl Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 310
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı tnl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Zatürre
    Gönderim Zamanı: 02 Oca 2019 Saat 03:14
Merhaba hocam , bu defa bir arkadaşın çocuğu için soruyorum . Durum şöyle - İngiltere de yaşıyorlar, çocuk 1 yaşında , 13-14 gün önce ateşleniyor , hızlı solunum ve öksürük başlıyor . Bronşiolit demişler , ateş bir kaç gün düşüp tekrarlıyor . Bol bol çay , gerekirse ateş düşürücü verin, kendiliğinden geçecek diyorlar . Yine de 2-3 defa kontrole gidiyorlar çocuk iyileşemiyor diye, aynı şeyleri diyip gönderiyor doktor . En son yolculuk yapmadan önce gidiyorlar , çocuk ateşli , öksürük devam ediyor. Herneyse Bulgaristan’a geliyorlar Noel tatili için ve burda röntgen istemiş doktor , zatürre demiş ve antibiyotik vermiş . Sizden bildiğim kadar zatürreyse ve 10 gün içinde tedavi edilmezse , ya hastalık yoktur , ya da hasta artık yoktur . Peki nasıl oluyor bu işte , hastalığın 13-14 gününde zatürre diyorlar ? Antibiyotiği kullanmazlar ise yanlış mı olur? Çocuk tam ateşi 2-3 gün geçti derken yeniden başlıyor
Yukarı Dön
tnl Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı tnl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Oca 2019 Saat 03:17
Şu anda Pazartesine kadar doğru dürüst doktor bulmaları da zor , çünkü çoğu doktor 2 haftalık Noel tatilinde
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118733
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Oca 2019 Saat 03:42
Zaturre degil ki!!! 10 gunde iyilessin!! Bulgar doktoru, Ingiliz doktorlarla mi mukayese ediyorsunuz??? 
Ingiliz doktor ne dedi ise, O... 

Yukarı Dön
tnl Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı tnl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Oca 2019 Saat 03:54
Evet , sizin gibi düşünüyorum bende , ama röntgen çekilince ve zatürre denince kafaları karıştı. Lafta tedavi edilmeyen bronşit vs zatürreye çeviriyormuş . Klasik sahtekarlar işte .
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Oca 2019 Saat 08:49
Palavra.. Kan sayimina bakin. Antibiyotik gerekecek ,"bakteriel bir Zaturre" olsa, WBC degeri:20'nin
 ustune cikar.  
"Oksuruklu Hastaliklarin Takibi" semasinin ciktisi alip, onlara verin. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 02 Oca 2019 Saat 08:50
Yukarı Dön
tnl Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı tnl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Oca 2019 Saat 15:27
Neden bilmiyorum ama yazdıklarım gitmiyor sanırım . Yeniden kısaca özet geçeyim . Ateş düşmüş sırf mukuslu ishal ve kusma başlamış. Wbc 18 , lenfosit, trombosit, crp ve sedimentasyon yüksek çıkmış . Yarın yolculuk yapacakları için ve antibiyotiğin iyileştirme özelliği olduğuna inandırıldıkları için bu sabah başlamışlar. Kötü olan çocuk doğduğundan beri hep mukuslu ve 5 aya kadar kanlı kaka yapıyordu, anne sütünden başka birşey nerdeyse almıyor, alerji diyeti yapıyorlar. Şimdi bronşiolit de olunca ve sözde zatürreye çevirince mukoviscidoz olabilir , genetik test yapalım demişler . Anneye öpünce teri tuzlu mu diye sormuşlar , evet demiş , kesin bu çocukta birşey var , ter testi de yapalım demişler . Aile çok endişeli . Umarım İngiltere de doğru yolu bulurlar , benim büyük oğlanda da mukus ve kan oluyordu , aynı şeyler konuşuldu, ulseratif kolit de dendi, Crohn da dendi , ama benim oğlum topaç gibiydi 1 yaşında 10kg ( aslında doktorlar zayıf diyordu) , ama arkadaşın çocuğu bayağı bir zayıf ve ufak . 1.2 yaşında 8kg , 73cm , ki anne baba bayağı iri kişiler. Ve doğdu doğalı nerdeyse hep ya burnu tıkalı, ya öksürüyor . Orda ki doktorlar normal diye geçiştiriyormuş
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Oca 2019 Saat 20:43
Ingiliz doktorlarinin; Kistik Fibrosis hastaligini atlayacaklarini zannetmem.. 
Sadece:  "...Ve doğdu doğalı nerdeyse hep ya burnu tıkalı, ya öksürüyor "    sozu, canimi sikti.. 
Ingiltere'ye donduklerinde, bu konuyu bir arastirsinlar. Hele birde, acik tenli, sari sacli ve mavi gozlu ise;
ihtimal artiyor.

Yukarı Dön
tnl Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı tnl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Oca 2019 Saat 23:22
Tamam hocam , teşekkürler, muhakkak gelişmeleri size söyleyeceğim . Çocuk beyaz tenli , kumral. Bu arada büyük abla da var , belki o yüzden hep şikayetler var . Tabi ben gene de bilemem ne durumda tam olarak öksürmesi falan , annenin anlattığı kadarıyla. Ben çocuğu kendi çocuklarımla kıyasladığımda pek fark görmüyorum , sadece biraz daha ufak . Öptüm de , benim çocuklarım daha bile tuzlu :) İnşallah boşuna telaşlandırmışlardır, benim de başımdan geçti , doğru dürüst bir doktora gidene kadar ömrümden ömür gitti , o gün bugündür aşırı sinirli, en ufak şeye takan biri oldum çıktım ... ve halen daha acaba testleri yaptırsamıydım diye düşünüyorum
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.