Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar  Aktif Forum Kullanıcıları Aktif Forum Kullanıcıları RSS: BEBEK GELİŞİM,İŞTAHSIZLIK,GRİP
  Tavsiye Et Tavsiye Et  SSS SSS  Forumu Ara Gelişmiş Arama  Forumu Ara   Takvim   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

BEBEK GELİŞİM,İŞTAHSIZLIK,GRİP

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
ZGA11 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 10 Oca 2019
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4
Tesekkür: 0
Puan: 0
%0
  Alıntı ZGA11 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: BEBEK GELİŞİM,İŞTAHSIZLIK,GRİP
    Gönderim Zamanı: 10 Oca 2019 Saat 03:57
Hocam merhaba;
15 aylık bir kızım var.38 hafta 2745 gr 47,5 cm normal doğum ile doğdu.Anne 150 cm baba 1,78 cm.Muhtemelen forumda gelişim ve persentil ile ilgili buna benzer soru paylaşılmıştır.Ancak affınıza sığınarak her bebek için ayrı değerlendirilmesi gerektiğinden  yine de soruyorum.Öncelikle belirtmek isterimki ilk 6 ay sadece anne sütü aldı,sonrasında da şu ana kadar mama takviyesi almadı hala yoğun olarak anne sütüyle beslenen bir bebek.Ek gıda serüvenimiz pek başarılı gitmiyor.Bebeğimin ay ay kilo boy çizelgesi şöyle:1.ay:3900 gr 50 cm 2.ay:4700 gr54.5 cm 3.ay:5300 gr 58,5 cm 4. ay:5700 gr 60 cm 5.ay 6000 gr 62 cm 7.ay:6500 gr 64,5 cm 8. ay:6700 gr 66 cm 9.ay 6950 gr 67 cm 10. ay 7000 gr 70 cm 11.ay 7100 gr 71 cm 12.ay 7500 gr 71,5 15. ay:8000 gr 74 cm.Süt ürünlerini anne sütü dışında yemiyor.Çok iştahlı bir çocuk değil.Aşırı yemek seçiyor.İlgiyle köfte et ve beyaz ekmeği yiyor az da olsa.Evde ben varsam emmeyi tercih ediyor.4 ocakta grip başladı ilk 2 gün inişli çıkışlı ateş ile seyretti.En çok 39 derece oldu ateşi.Ateşi sizin yaklaşımınızla düşürmek için ilaç kullanmadım.Sadece serum fizyolojik ile burnunu açtım.Bu aya kadar ilk defa böyle ağır seyreden bir hastalık geçiriyor.Öksürük balgamlı ve üstüne arada kustu .Koyu yeşil  yapışkanlı hemen her bezinde kaka oldu. Mikroskobisi temiz.Ancak hemen hemen idrar hiç yok bezinde normalde su gibi olan bezleri kupkuru.Size sormak istediğim:
1-Bu bezin kuru olması başka bir hastalık belirtisi mi? Hemen hiç idrar olmaması beni endişelendiriyor.
2-Gelişimsel olarak değerlendirir misiniz?Yüzde 3 te gidiyor gelişim gerliliği mi vardır:( Şunu da eklemek isterimki bilişsel algı düzeyi ayına uygun .Genel olarak mutlu ve huzurlu bir çocuk.Boy kilo grafiğini değerlendirir misiniz?
3-İştah açıcı ne kullanabiliriz? Ya da bir şey kullanılmalı mı?Doktorumuz hyper immün 44 diye bir ilaç verdi ancak almadım size sormadan kullanmalı mıyım? 
4-Balık yağı ilave başka birşey kullanmalı mı? Demir ilacı dahi vermedim.Sadece d vitamini aldı şimdiye kadar
5-dün gece düştü kafasını kapıya çarptı.Aynı yere 2 kez çarpıyor.İz kalır mı dikiş yok. Contrubex jel diye bir krem var iz kalmaması için tavsiye eder misiniz?
6-Gelişimsel tetkikler için başkaca testler yaptırmamız gerekir mi?


Şimdiden çok teşekkür eder,cevaplarsanız çok sevinirim.Sevgilerimle....

Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 61757
Tesekkür: 59888
Puan: 77088
%100
  Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Oca 2019 Saat 06:04
1- Atesli durumlarda, hem az Idrar cikar, hemde cikan hemen buharlasir..
 Bobrek rahatsizligi olsa idi, ayaklarda anormal ODEM olurdu... 
2- Gelismesi geriden de gelse, muntazam kilo ve boy aldigi icin, HIC KARISMAM... Toparlanma Zamanla olur.
3- Hastalikli devre gectikten sonra;  Sipraktin surup, gunde:2x yarim olcek(2,5ml) , 5 gun verip, 3 gun dinlendirin. 
SAKIN; o bir tek salak doktorlarin kullandigi; "Hyperimmun44" surubunu kullanmayin..  
4- Ne balik yagi, nede baska bir ilave, size yardimci olamaz. Sadece Dvit3 ampul, her sene 1 tane icirin.
5-Carptigi yerde kanama oldumu??? Kanama olmadi ise, ne izi kalacak..  Contrubex'mi?? Guldurmeyin!!
6- Bu dogum kilosu ile ZATEN; basarilisiniz.. Ne testi??? Aranmayin.. Etrafinizdaki CAKALLAR, sizin 
gelmenizi bekliyorlar.
Cok okumaniz lazim COK!



Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 10 Oca 2019 Saat 06:05
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
ZGA11 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 10 Oca 2019
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4
Tesekkür: 0
Puan: 0
%0
  Alıntı ZGA11 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Oca 2019 Saat 08:56
Hocam cevaplarınız için çok çok teşekkür ederim.Çarpan yerde evet kanama oldu.Başka önerebileceğiniz onarıcı krem vesaire var mı?Ben kantaron yağı ve zeytin yağı karışımı kullanıyorum.
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 61757
Tesekkür: 59888
Puan: 77088
%100
  Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Oca 2019 Saat 19:00
Acik yara varsa, SADECE Batticon surun.. Kremler ve yaglar, yarayi sulandiracaktir. 
sabunlu sicak su ile yikayin ve Batticon surun. 
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
ZGA11 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 10 Oca 2019
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4
Tesekkür: 0
Puan: 0
%0
  Alıntı ZGA11 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Oca 2019 Saat 11:03
Hocam merhaba .Bu da son sorumNuke Dün bir kaç laboratuvar testi yaptırdık doktorun yönlendirmesiyle.Kanın gripliyken alındığını öncelikle eklemek isterim.AST yüksek gözüküyor ama okuduğumda bebekler için zaten yetişkin değerinden farklı olur demişsiniz eski yazılarınızda.AST  ile ilgili bir sıkıntı yoktur değil mi başka hastalık vs. Yine de değerlendirebilir misiniz?Yüksek değerlerini kırmızı ile işaretledim. 
Test Adi Sonuç Referans Birim
Biyokimya Test Sonuçlari
Laboratuvar No : 873635
Yas : 1 yıl 3 ay RaporTarihi : Bölüm : Çocuk Saglıgı ve Hastalıkları
Dosya No:
ZEYNEP GÜLCE AYNUR (K)
Laboratuvar (Eskisehir)
Hemogram Tam Kan 10/01/2019
WBC Tam Kan  7,2 5,5     - 17,5 10^9/L
LYM % Tam Kan  * 69,4     18,1 - 68,6 %
MON % Tam Kan   10,3      4,1 - 11,4 %
LYM Tam Kan 4,97             1,52 - 8,09 10^9/L
MON Tam Kan  0,74           0,26 - 1,08 10^9/L
RBC Tam Kan 4,77             3,97 - 5,01 10^12/L
HGB Tam Kan 12,1              10,5 - 13,5 g/dL
HCT Tam Kan 35,9              31,2 - 37,8 %
MCV Tam Kan 75,3               72,3 - 85 fL
MCH Tam Kan 25,4               23,7 - 28,6 pg
MCHC Tam Kan  33,7             31,8 - 34,6 g/dL
PLT Tam Kan 264               189 - 394 10^9/L
MPV Tam Kan  9,4                 8,9 - 11 fL
PDW Tam Kan  10,1                9 - 17 %
PCT Tam Kan  0,25                0,1 - 0,4 %
NEUT Tam Kan  1,28                 1,27 - 7,18 10^9/L
NEUT% Tam Kan * 17,9        22,4 - 69 %
EO Tam Kan  0,15           0,02 - 0,58 10^9/L
EO % Tam Kan 2,1           0,0 - 3,2 %
P- LCR Tam Kan  19,9         17,5 - 42,3 %
BA Tam Kan  0,02              0,01 - 0,06 10^9/L
BA% Tam Kan 0,3                    0,2 - 2 %
Glukoz (AKS) Serum  84        70 - 100 mg/dL
AST (SGOT) Serum  * 58       < 35 U/L
ALT (SGPT) Serum 17               < 35 U/L
TSH Serum  1,4093                 0,5 - 6,5 μIU/mL
Ferritin Serum 36,69               4,63 - 204 ng/mL
Vitamin B12 Serum  386            187 - 883 pg/mL
Vitamin D-25-Hidroksivitamin D (Kalsidiol) Serum 33,8          10,0 - 80,0 ng/mL
Siddetli eksik0li,k0 - 10,0 ng/mL
Orta eksiklik10,0 - 24,0 ng/mL
Toksik düzey > 150,0 ng/mL
Serkan DEGIRMENCI
Referans degerleri hastanin yasina ve cinsiyetine göre belirtilmistir.
NUCLEUS - Monad Yazilim & Danismanlik


15 aylık kız bebek.Öksürük ile ilgili ventolin koyup buhar makinesi ile vermemizi söyledi.Ama vermedik henüz.Vermeli miyiz?Bir de büyüme/boy için tıbbi mama takviyesi dedi ama bana çok mantıklı gelmedi sizin yazdıklarınızı okuyunca.
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 61757
Tesekkür: 59888
Puan: 77088
%100
  Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Oca 2019 Saat 18:15
Goruyorsunuz bunlarin ne kadar CAHIL ve APTAL olduklarini:
1- WBC cok dusuk, kesinlikle antibiyotik gerekmiyor.. 
2- Kansizlik YOK..
3- LYM yuksekligi ve NEUT dusuklugu; viral enfeksiyonlar icin Tipik bir gostergedir. Bunu Turk doktorlari
 bilmezler, hicbir dediklerine inanmayin.. 
4- D vitamini dusuk, hemen 1 ampul Dvit3 ampul icirin ve HER SENE tekrarlayin. 
(Toksik duzey NE IMIS??  150ng/mL ustu imis!! Sopa yiye yiye ogrenecekler.. )
5- AST yuksekligi, Aferin, Peditus, Calpol ve benzerleri bu sekil yukseklikler yapabilir. Turk doktorlari, 
yazdiklari ilaclarin iceriklerini bilmezler. Ayni icerikte olan bu ilaclari ayni receteye yazacak kadar cahildirler.. 


Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
ZGA11 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 10 Oca 2019
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4
Tesekkür: 0
Puan: 0
%0
  Alıntı ZGA11 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Oca 2019 Saat 20:24
Hocam calpol 5 gün önce çok aZ verdik yaladı sayılabilir Bu yapar mı sanmıyorum Bir kaynakta 3 yaşa kadar AST yüksek olabilir yazmış Bu testlerde D vitamini dışında sorun yok olarak mı anlamalıyım
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 61757
Tesekkür: 59888
Puan: 77088
%100
  Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Oca 2019 Saat 01:19
Evet, bosuna yapilmis bir tahlil.. 
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2019 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.