Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Yetişkin dişleri için
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Yetişkin dişleri için

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Halilo Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 138
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Halilo Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Yetişkin dişleri için
    Gönderim Zamanı: 30 Nis 2019 Saat 21:31
Merhaba kadir bey, 30 yaşındayım 3,5 yaşında oğlum var 2.5 yıl emzirdim. doğumdan sonra dişlerimde sürekli problem çıkmaya başladı. Bir dişime dolgu yaptırıyorum diğeri çürüyor. Son 1 senedir çok daha sıklaştı bu durum. Dişlerime çok özeniyorum, diş ipine kadar kullanan ve düzenli fırçalayan biriyim. Fakat peynir süt sevmediğim için çocukluktan beri yiyemiyorum. Bu çürükleri önlemek için kalsiyum takviyesi almalımıyım? Ne önler benim çürüklerimi?
Bu süreçte genelde farklı doktorlara gittim ve çok sık panoromik diş röntgeni çekildim, bunun ne gibi riskleri var?
Birde oğluma bebeklikten itibaren zymaflour veriyorum ama unuttuğum zamanlar oluyor haftanın yarısı veriyorsam yarısı vermiyor oluyorum yinede etkisi varmıdır yoksa hiç kullanmamış gibi mi olur?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117887
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 May 2019 Saat 01:11
Yarim yamalak, bile kullansaniz, Zymafluor'un etkisi olur.
Ergenlikten sonra, disler Fluor veya Kalsiyum tutmazlar. Bu isler, ergenlikten once olur. Sz, fircalamaya ve dis kontrollerine devam edin.
Dis tasi(Tartar) olmadigindan da emin olun. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.