Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 8, ayda ek gıda kıvamı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum8, ayda ek gıda kıvamı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ayşky Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 46
Mesajın Direkt Linki Konu: 8, ayda ek gıda kıvamı
    Gönderim Zamanı: 21 Mar 2008 Saat 15:53

merhaba doktor hanım
kızım 7 ay 10 günlük. meyve püresi tel süzgeçten geçen koyu kıvamlı çorba yiyebiliyor .şimdilerde yumurta sarısını da ayrıca veriyorum.çok iştahlıbir çocuk değil.ek gıdadan hemen sıkılıyor.çabuk yutucağı şeylerle dahaçok yedirebilirim ancak bir yandan da katıya geçmek gerek. sizden öğreniyorum hep. minnettarlığımı belirtmeden geçemicem .şimdi ben çatalla ezmeye mi  geçmeliyim.?
 öncelikle şunu sormak isterim
      -çorbanım içine koyduğum tavuk yada kıymayı da mı çatalla ezicem yoksa onları hala süzgeçten geçirmeye devam mı edicem? çünkü  kıymalar okadar da ezilmiyor.
    - başka bir basamak var mı atladığım katı gıdA KONUSUNDA?
    -ÖRNEĞİN BAZI KATI ŞEYLERİ ELİNE NE ZAMAN VERİLİR VE DE NE VERİLİR İLK OLARAK?

saygılarımla teşekkür ederim.....

Düzenleyen ayşky - 21 Mar 2008 Saat 16:00
Yukarı Dön
benalbuyukgebiz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1788
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Mar 2008 Saat 12:26
Merhaba...
Pütürlü besine alıştırma dönemi bebeğe göre az da olsa değişkenlik gösterir. Dünta Sağlık Örgütü 7. aydan sonra çatalla ezilmiş besinlere geçilmesini önerir. Bebeğin geliştirdiği ağız becerielri ile ilgilidir. Bu becerilerin geliştirlmesi için de egzersiz yaptırmak gerekir. tel süzgeç kullanıyorsanız delikleri iri olanı tercih etmelisiniz. Üç defa çekilmiş kıymayı yutabilir. TAvuk eti de kıyma şeklinde kullanılabilir.
Katı beslenme, ısırma ve çiğneme ise genellikle 8-10. aylarda denenmeye başlanmalıdır. Sevgiler...

Yukarı Dön
ayşky Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 46
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mar 2008 Saat 00:50

tekrar merhaba doktor hanım;
kıızıma artık çatalla ezip kıymalı çorbayı rahatlıkla veriyorum.''8-10 aylarda katı beslenme ısırma ve çiğneme alıştırılmalıdır''demişsiniz. şimdi sanırım katı beslenmeye başladı bebeğim, peki bundan sonraki hedefimiz olan ısırma ve de çiğneme konusuna en emniyetli şekilde nasıl yaklaşabilirim?
   - bebeğime ısırma ve çiğnemeyi  öğretmeye neyle başlamalıyım?
    bu konu beni oldukça tedirgin ediyor. erken  davranmak ya da geç kalmak istemiyorum .bebeğimde bunu yapıp yapamıcağına dair görebileceğim, beklemem gereken  bir ipucu var mıdır?
teşekkür ederim, saygılarımla....

Düzenleyen ayşky - 26 Mar 2008 Saat 00:55
Yukarı Dön
benalbuyukgebiz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1788
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mar 2008 Saat 18:14
Merhaba...
Uygun gördüğünüz her şeyi verebilirsiniz.
Masada ilgi duyduğu herşeyi eline verin. Neyi severse daha sık ve  fazla verebilirsiniz. Sevgiler...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.