|
Demir |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
nurogretmen ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 May 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 128 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı nurogretmen
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 Eki 2019 Saat 23:30 |
Hocam, 9 aylik aylik olmak uzere olan kizim 69cm boy. 7.750 kilo ile kan tahlilinde hgb11.5, demir30,demir baglamalar normal aralikta.
Doktor, kan ilacı baslayin dedi. Sidefer, gunde 7 damla olmak uzere.( Saglik ocağından verilen vegaferonu kabizlik yaptığı icin kullanamiyorduk) Size sormadan sidefere baslamak istemedim. Dendigi sekilde baslamam uygun mudur? Tavsiye ettiginiz baska bir sey var midir? Teşekkür ederim.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117990 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Sakin o SALAGA inanmayin!! 9 aylik cocuklarda; HGB:10,5g/dl'nin alti Demir e ihtiyaci olabilir. Pust kasten veriyor ki, gecirecegi her basit hastalik demir aldigindan, daha agir sekilde seyretsin. Demir elementi, mikroplar icin; "buyume hormonu" gibi etki eder. En basit hastalik bile, agir hastalik haline donusur. |
|
![]() |
|
Mehmettt ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17 Tem 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 262 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam biz 17 ayligiz 11 kg hgb degerimiz 9.6 malesef demir sütununa başladık. Hastayken bu ilacın verilmemesi mi gerekir yoksa sadece ateşli hastalıklarda mi kesmeliyim Su an grip bütün akintisi ve oksuruk var devam ediyorum vermeye yanlismi yapıyorum.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117990 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Ates oldugunda, hemen ilaci kesin. YANLIZ.... Dikkat edin.. Atesli hastaliklar ve sonrasi, HGB oranlari duser.. Bu HGB degeri hasta iken bakildi ise, dikkate almayin. Ben olsam bu miktar HGB dusuklugu icin ilac vermem; sadece etli gidalari arttiririm.. Kahvaltida, sucuk, pastirma veririm. |
|
![]() |
|
Mehmettt ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17 Tem 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 262 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam sizin dedikleriniz çok önemli benim için yarından itibaren ilaci vermiyorum etli gıdalara ağırlık veriyorum peki tekrar ne zaman baktirmaliyim.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Dudak ve avuc iclerine soluk gordugunuzde baktirin. Sakin cocuk doktorlarinin, Yok: "6 ay kontrolu", yok; "1 yas cek-up'i" gibi zirvalarina prim vermeyin.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|