Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yemek / Mutfak > Yemek / Mutfak > Tatlılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar  Aktif Forum Kullanıcıları Aktif Forum Kullanıcıları RSS: Yoğurt Tatlısı (İrmiksiz)
  Tavsiye Et Tavsiye Et  SSS SSS  Forumu Ara Gelişmiş Arama  Forumu Ara   Takvim   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Yoğurt Tatlısı (İrmiksiz)

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>
Yazar
Mesaj
yasemin Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge

Kayıt Tarihi: 16 Oca 2007
Konum: zehraninvillasi
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 117668
Tesekkür: 124721
Puan: 243853
%100
  Alıntı yasemin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mar 2008 Saat 14:46
cok guzel olmus

Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
serifegül Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 12 Ara 2007
Konum: yeni evinde
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 845
Tesekkür: 325
Puan: 682
%100
  Alıntı serifegül Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mar 2008 Saat 15:04
afiyet olsun yasemincim.

çekirdek ailemizin çitlembiği
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
miss hugolina Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye


Kayıt Tarihi: 20 Eki 2007
Konum: kendi halinde:)
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 10751
Tesekkür: 6549
Puan: 14525
%100
  Alıntı miss hugolina Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mar 2008 Saat 16:00
Ellerinize sağlık,çok güzel görünüyorClown
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
  Alıntı Ziyaretçi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mar 2008 Saat 01:02
 
  şerifecim,ellerine sağlık canım.çok övmüşsün madem,mutlaka deniycem,hatta yarın denerim belki.teşekkürler canım..Clown
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
serifegül Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 12 Ara 2007
Konum: yeni evinde
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 845
Tesekkür: 325
Puan: 682
%100
  Alıntı serifegül Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mar 2008 Saat 14:10
dene reyyancım inşallah beğenirsin. paylaş bizimle burdaLOLLOLLOL

çekirdek ailemizin çitlembiği
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
bengisu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 07 Kas 2007
Konum: Konya
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1648
Tesekkür: 856
Puan: 1834
%100
  Alıntı bengisu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mar 2008 Saat 15:47
Orjinalini yazan: serifegül

Orjinalini yazan: bengisu

eline sağlık canım yoğurt tatlısını çok duydum hiç denememiştim bu tarifi deneyim hemen bakkiiim fotosunu da bekliyom merakla.ha bu arada şerificim senin rejimde benim rejim gibi sık sık tatile giriyor galibaLOLLOLLOL
nolcak bizim bu halimizLOLLOL
Afiyet olsun semacım ben daha önceleri irmiklisini yapardım. geçen akşam bir arkadaşta gördüm bu tarifi. Rejimde olduğum için yemedim ama herkes o kadar övdü ki  dayanamadım eve gelince bulduğum ilk fırsatta denemek istedim ve ancak dün fırsat bulabildim yapmaya.  tarifin orijinalinde yağ yoktu ama ben çok az ekledim. gerekten çok hafif. Rejimdekiler bile yiyebilirlerLOLLOLLOL Hem haftada bir gün yiyiverelim tatlı dimi canımLOLLOLLOL

tabii şerifecim bi kereden bişey olmazLOL yemezsek zaten daha sonrasında daha fazla saldırıyoz ara sıra kaçamak yapmak şart zatenLOL


Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
FİNCAN34 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 02 Eki 2007
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 909
Tesekkür: 684
Puan: 1395
%100
  Alıntı FİNCAN34 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 May 2008 Saat 17:27
Orjinalini yazan: serifegül

Malzemeler:
3 yumurta
1 s.b yoğurt 
1 s.b tozşeker 
1/2 çay bardağı sıvıyağ
 2 s.b un (kıvamına göre siz ayarlarsınız)
1 paket vanilya 
1,5 paket kabartma tozu 
fırından çıktıktan sonra üzerine dökmek için 1sb sıcak su
Şerbeti için:
4 sb. Tozşeker
4,5 -5 sb. su
Yarım limonun suyu
benim tavsiyem kekini yapmaya başlamadan evvel şerbeti ocağa koyun ve fırını da yakın. Çünkü çok çabuk bitiyor hazırlama işi. Bütün malzemeler oda sıcaklığında olacak. Hepsi bir kaba alınıp karıştırılacak ama çok fazla değil. Kabartma tozunu koyarken üzerine bir kaç damla limon suyu damlatarak köpürtün ve öyle ekleyin. Daha iyi kabarıyor. 175derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin. fırından çıkar çıkmaz üzerine 1 bardak kaynar su dökün. Tepsinin ağzını kapatın. İlk sıcaklık çıkıp ılımaya başlayınca üzerine hazırladığınız şerbeti sıcak olarak dökün ama şerbet kaynar olmasın. üzerine yeniden bir tepsi kapatıp 3-4 saat bekleyin. Üzerine isterseniz Hindistan cevizi ile süsleyin. Çok hafif bir tatlı kızlar.Foto yarın geliyor. Afiyet olsun canlarClown
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
FİNCAN34 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 02 Eki 2007
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 909
Tesekkür: 684
Puan: 1395
%100
  Alıntı FİNCAN34 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 May 2008 Saat 17:28
bunda hem tatlı hemde şerbet sıcak oluyor dıyorsun dogrumu anladımo zaman hamur gıbı olmszmı acıklarmısın tarıfı aldımda tşkr
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2011 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.