Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Sürekli öksürük
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Sürekli öksürük

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
umayey Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 167
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı umayey Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Sürekli öksürük
    Gönderim Zamanı: 02 Ara 2019 Saat 00:42
Hocam kızım 5 yaşında 8 gün önce öksürüğünüz başladı Bir haftadır her gece yatınca artan öksürük şikayetimiz vardı burnu her zaman tıkalı zaten 3 sene önce geniz eti bizim büyük olduğunu öğrenmiştik bu nedenle zaten Burnundan nefes alamıyor ama geniz akıntısı var Gece doğru düzgün dürüst uyku uyumuyordu ama bugün uyandığımdan beri  hiç durmadan öksürüyor inanmayacaksınız ama gerçekten hiç durmuyorneredeyseÖksürmektenk konuşamıyorm şimdi ben doktora gitsem siz de biliyorsunuz bize hava verecekler inanın önümde ventolin ve Pulmicort duruyor ama vermemek için çaba gösteriyorum ne yapacağımı bilemiyorum şu ana kadar ballı limon serum fizyolojik ve coldmix damlattım.Bir de inhaler içine Sadece serum fizyolojik koyup devam ettim ama düzeleceği yerde iyiye gidiş Yok daha da kötü oldu başka hiçbir şikayeti yok öksürük ve burun tıkanıklığı haricinde bir de hapşırık var Ara ara hocam acaba bu akşam zrytec  verip denesem mi   zirtek kullansam hastalığın gidişatını çok kötü yönde mi değiştireceğim.Sizce nyapmalıyımıy?  daha önce alerji testi yapılmıştı   Ev akarlarına çok yüksek çıkmıştı alerjisi biliyorum siz kızacaksınız ama alerji deyince Ama hocam bu alerjiden kaynaklı bir şey olabilir mi   Ventolin mi zyrtea mi arasında kaldım ne yapmalıyım

Düzenleyen umayey - 02 Ara 2019 Saat 00:45
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118532
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ara 2019 Saat 03:15
Sakin ha!!! SAKIN:Ventolin, Pulmicort ve  Zyrtec'i kullanmayin.. 
"Sahtekarligin 3 Safhasi" yazilarimi okumadiniz mi??
Ilaveten, sicak su buhari uygulayin. 
Gripler; 2-3 hafta surerler. Hele; hastalik esnasinda, Gunduz cok kosup-oynayan cocuklar gece perisan
 olurlar... Istirahat sart. 

Yukarı Dön
umayey Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı umayey Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ara 2019 Saat 07:37
Okumaz olurmuyum hocam hepsini okudum şemaları da eski cevaplar dda kaç gündür bisey vermemem bu yüzden. Buhar yapıyorum hatta içine papatya koyup ortunun altında bi 10 dakika duruyoruz ama nafile. İkinci soruları da sevmediğinizi biliyorum hocam ama bizimki gerçekten alerjik ise gene bu ilaçların tedavide yeri yok mu? Teşekküler şimdiden hocam. 🙏

Düzenleyen umayey - 02 Ara 2019 Saat 07:38
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ara 2019 Saat 18:57
Allerjik olsa, oksurukten evvel; sabahlari cok hapsirmalar ve su gibi burun akintisi olur.. 
Turk doktorlarinin gazina gelmeyin..Siz hic, onlarin: Grip teshis ettiklerini gordunuz mu?? 
Antibiyotik yazamiyorlarsa:
Ya astim derler, (simdi diyemiyorlar, dilleri bir yerlerine girdi) ya da allerji!! 
Hapsirma ve burun akintisi varsa, Zyrtec deneyin. 
Yukarı Dön
umayey Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı umayey Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ara 2019 Saat 19:43
hapşırma var ama burun akıntısı yok. belki aksa rahatlayacaktı zaten. en son boyle olduğunda gene ateşi yoktu doktora gittik. parmaktan sadece lökosit sayısına baktılar 19000 çıkmıştı. Şimdide ateşsiz gene böyle bişey varmıdır acaba? o zaman antibiyotik vermişti. çabuk toparlmaıştı. acaba yarın bir lokosit baktırsa mı?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ara 2019 Saat 20:04
Atesi varsa, Agizda pis koku ve dilde pas varsa; Kan sayimi yaptirin. 
Yukarı Dön
umayey Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı umayey Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ara 2019 Saat 20:27
hocam ben gene bişey soracağım ama;
DÜn akşamda aynısı oldu ama önemsemedim şimdi de yemek yerken gene aynısı oldu. zaten gün içinde çok ağır seyler yedirmemiştim. ama akşam yemeğinde yediği herşeyi öksürürkb çıkardı dünde öksürmekten herşey cıkmıştı. acaba bişey mi var yemek borusunda falan almadım ne yapayım acile mi gitsek? kustuğundan beri 5 dakikadır (sürekliöksürük bitti mi) öksürmüyor bu arada hocam acaba yemek versem gene öksürcek mi?

Düzenleyen umayey - 02 Ara 2019 Saat 20:35
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ara 2019 Saat 21:34
Yemekten once, Limonlu Bal verin, 10 dakika sonra yedirin. 
Yemek borusu NE ALAKA!! Durdu-durdu da, bu Oksuruklu zamanda mi ortaya cikti!! Birazda sizler durtuyorsunuz
 bu doktorlari!!   "Ille de bizi kaziklayin" diye... 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.