|
Hipotiroidi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
aabut ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24 Haz 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 159 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 31 Mar 2020 Saat 22:49 |
Hocam merhaba. Benim kızım (37+5, 2780 gr) doğduğunda TSH değeri yüksekti, o zamanlar maalesef sizi tanımamıştım. Çok ciddi sıkıntılar çektim, her hafta kızımdan kan aldılar 3 hafta boyunca. 10 günlükken 18 idi değer serbest t4 1.14tü.
3. haftasında 1.25e indi tsh, sonra da baktırmadım bir daha. Sorum şu, diyelim tsh tekrar yükselmiş olsa çocukta ne gibi belirtiler olurdu? görünümü, zeka bakımından ne gibi belirtiler olurdu? Araştırdım ama tam bir bilgi bulamadım. Bilgi verirseniz çok mutlu olurum.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118865 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Tek basina TSH ile karar verilmez (Turk doktorlari verirler, onlari cok dikkate almayin).Beraberinde, T3 ve T4 degerlerinin de bilinmesi gerekir.
Bebeklerde, TSH yuksektir. Maalesef Turk doktorlari bunu bilmedikleri icin, pek cok aileyi uzmektedirler. |
|
![]() |
|
aabut ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24 Haz 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 159 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Evet hocam lohusa zamanımda heralde ömrümden birkaç seneyi maalesef beni korkutarak götürmüşlerdir.
Hocam sorum gözden kaçmış sanırım tsh yüksek olsa 11 aylık çocukta ne gibi belirtiler olurdu? görünümü, zeka bakımından ne gibi belirtiler olurdu?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118865 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Hipotiroidi oldugunda:
-Agiz acik, dil disardadir.. -Cilt kuru ve soguk. -Donuk bakislar. -Etraf ile ilgi az. -Genellikle gobek sis ve gobek fitigi olur. -Tedavi gecikirse, zamanla giderek seviyesi artan bir zeka geriligi olur. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 01 Nis 2020 Saat 01:23 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|