Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - anne sütü, mama
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

anne sütü, mama

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
birikizbirtekil Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı birikizbirtekil Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: anne sütü, mama
    Gönderim Zamanı: 01 Haz 2020 Saat 17:40

21 şubat 2020 de 35+3 haftalık olarak bir kız bir erkek ikizlerim sezeryanla doğdular. şuan 3 aylıklar

kız: 2075 gram

erkek:2290 gram

güncel kilo ve boylar kız:4950 gr 57 cm

erkek:6.600 gr 60.5 cm

doğduklarından itibaren mama ve anne sütü ile besleniyorlar. geceleri sadece anne sütü emiyorlar. anne sütsüz mama en fazla 80 cc içiyorlar.

kız olan gündüzleri özellikle ne anne memesi ne de biberon alıyor. farklı biberon markaları uçları denedim sonuç aynı. biberonun ucunu sıktırıp damla damla ağzına damlatarak ağlaya ağlaya 1, 1buçuk saat civarında zorla yediriyorum. aç bırakmayı denedim bu sefer daha çok ağlıyor ne anne memesini nede biberonu hiç birşekilde almıyor. tek başıma bakıyorum ve her geçen gün daha da yorucu oluyor damlatarak yedirmek. 

bu şekilde damlatarak vermeyi kestim yediği kadar olsun dedim ama kilo kaybı yaşadı. aldığı bu kiloyuda zorla yedirmem sonucunda ulaştım.

bunun bir çözümü varmıdır kadir bey, okuduğum yazı makale kalmadı? her geçen gün daha da yorucu yıpratıcı oluyor.

kusma nadiren oluyor. birde sırtını yay gibi arkaya doğru geriyor sürekli olarak bunun bir sebebi var mı? yada yemekle ilgili bir durum mudur?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119082
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Haz 2020 Saat 18:59
1- Gazini iyi cikarmiyorsaniz; beraberinde, asiri hickiriklar ve alttan yellenmeleri olur.
Gaz cikarma ile ilgili Forum yazi ve makaleleri okuyun.
2- Oncelikle anne memesini verin. Ilk 7 ay sadece anne sutu ile ikizlerini besleyen annelerim oldu.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 01 Haz 2020 Saat 19:00
Yukarı Dön
birikizbirtekil Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 7
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı birikizbirtekil Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Haz 2020 Saat 19:47
kadir bey öncelik hep anne sütü veriyorum. 
ama kız anne memesinide biberonuda reddetiyor gündüzleri..

bununla ilgili ne yapabilirim?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119082
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Haz 2020 Saat 00:10
Bu aylarda pek bir sey yapilamaz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.