|
kedi sahiplenme |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
gul78
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: kedi sahiplenmeGönderim Zamanı: 04 Haz 2020 Saat 10:48 |
|
Kadir hocam merhaba, geçen hafta evimizin bahçesinden bir kedi ağlaması geldi inip baktığımızda tekir yavru kedi olduğunu gördük sanırım annesi bırakıp gitmiş. Veterinere götürdüm 1,5-2 aylık kadar olduğunu söyledi, iç dış parazitlerini yaptırıp bahçede beslemeye başladık. bir gün gündüz kısa bir süre eve aldık ama dün akşam aşırı bir yağmur yağıyordu yine ağlama sesini duyunca dayanamayıp patilerinin altını silip, eve aldık. şu anda evde. sokakta bir sürü kedi köpek besliyorum ama bugüne kadar evde hiç kedi köpek bakmadım tecrübem ve bilgim yok. evde küçük oğlum var. sürekli kucağına alıyor. bizde aynı şekilde. o da yavru kedi olduğu için her yeri yalayıp ısırmaya çalışıyor. hatta parazit aşılarını yaptırmadan önce kucağından atlamaya çalışırken elini ufak bir çizdi. sadece yıkayıp baticon sürdüm başka bir şey yapmadım. aşılarını yaptırıp bahçede bakmaya devam etsem arada eve alsam herhangi bir hastalık bulaştırır mı? Ama diğer aşıları için daha zaman var. sanırım kuduz aşısı üç aylık olmadan yapılmıyormuş. Bursa nın deniz kıyısı olan bir orman köyündeyiz mesela bizim burada çok fazla yarasa var özellikle çatımızda. bahçeye başka kedilerde geliyor, kurbağa, fare, sansar gelincik bile oluyor bazen yan bahçelerde. Nelere dikkat etmeliyim? çocuk olduğu ve bu konuda hiç bilgim olmadığı için vesvese mi yapıyorum bilmiyorum. sizce ev mi yoksa bahçede mi bakmak kedi için daha iyi olur acaba? sizden başka kimsenin dediğine güvenim yok. yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Düzenleyen gul78 - 04 Haz 2020 Saat 13:34 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(1)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 04 Haz 2020 Saat 18:23 |
|
EGER, siz mesuliyetini alip, bakabilecek iseniz, evde bakilmasini tercih ederim.
EGER; o yavru kedide, "kuduz" olsa idi, 1 hafta icinde kudurup , olmesi gerekirdi. Hala SAG olduguna gore kedide korkulacak bir durum YOK! Kedili evde buyuyen cocuklarda, astim, allerjiler ve (Kizlarda)Toxoplasma olmaz! |
|
![]() |
|
esya
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 04 Haz 2020 Saat 22:18 |
|
Şuan alerjisi olan çocuklara bir faydası olacaksa besleyelim mi?
Bilseydim bunu en başta alır sokaktan, bakardım bir kedi. İkisinde de alerji var aşırı siteril buyutmedigim halde.
![]() |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 05 Haz 2020 Saat 04:34 |
|
Yok!!! Maalesef, sizin durumunuzda; gecmis olsun!
|
|
![]() |
|
gul78
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 11 Haz 2020 Saat 15:20 |
|
Sevgili hocam, öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim. Ben şu an koronadan dolayı evden çalışıyorum ama normalde akşama kadar evde kimse olmuyor böyle olunca cesaret edemedim eve almaya, ama bahçede bakmaya devam ediyoruz. o da bizi sahiplendi hiçbir yere gitmiyor. Ama sürekli kucağımızda uyuyor üstümüze tırmanıyor böyle yaparken de sağımızı solumuzu çiziyor. ben iç dış parazitlerini yaptırmıştım şimdi sıra ile diğer aşılarını da yaptıracağım. bu şekilde bahçede baktığımızda kendimiz için dikkat etmemiz gereken ekstra bir durum var mı? bu çizikleri sabunla yıkasak yeterli olur mu? çok teşekkür ederim. sağolun varolun.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 11 Haz 2020 Saat 18:55 |
|
Sabunlu su ile yikayip, Batticon surun.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|