|
6. Kez enfeksiyon |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
tuuba34 ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kas 2020 Konum: Istsnbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 10 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19 Kas 2020 Saat 02:36 |
Hocam merhabalar. 9 aylik kiz bebegim var. 6. Kez idrar yolu enfeksiyonu gecirdi. Bobreklerinde 2. Ayda ulturasonda genisleme vardi ama su anda o da normal gozukuyor. Nefrologda illa voiding cekilmesi gerek dedi. Bi cozumu varmi diyorum 2 yasina kadar bisey yapmiycaz koruyucu antibiyotik verilcek diyor. Bunun icin illa neden voiding cekiceksiniz diye cektimedim. Sizin tavsiyeniz nedir hocam napalim. Zimaks kulaniyoruz olunca. Cok tsk ederm simdiden
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118000 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Once: Simdiye kadar yapilan, BUTUN idrar tahlilerine bir daha bakin..
Kacinda, NITRIT:(+) onu bir gorelim.. Bana tarihleri ve Nitrit sonuclari ile birlikte yazin. SAKIN Turk doktorlarinin IYE teshislerine inanmayin!!! Onlar, idrarda 2-3 Lokosit goruldu diye IYE teshis eden ahmaklardir.
|
|
![]() |
|
tuuba34 ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kas 2020 Konum: Istsnbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 10 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam nitrit hep negatif. Ama bol lokosit 3-4 yada daha fazla epitel hucresi. Ve atesle belli ediyor. Kandaki crp ye bakiliyor. Zaten ates olmadan pek ilac kullanmamaya calisiyorum.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118000 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
IYI kazik yemissiniz!!! Tipik Turk doktor sahtekarligi!
Cocugunuz hicbir zaman IYE gecirmemis. Yani; HER ateslenme IYE, ama hic Gripal enfeksiyon degil!!! Akliniz aliyor mu?? CRP, hucre yikimi olan HER durumda yuksek cikar.... Ayricada kullanilan CRP tipi, Kalp krizlerinde olan hucre yikimini olcen "HASSAS" tip, (Kantitatif tip) CRP'dir. Viral enfeksiyonlarda bile (+) cikar! Enfeksiyonlarda kullanilan,CRP; Kalitatif tip olup, sonucu: (+, ++ veya +++) veya (-) olarak sonuc verilir. Bu konuyu yuzlerce kere anlattim. Eski mailleri de okuyun. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 19 Kas 2020 Saat 19:12 |
|
![]() |
|
Yok hocam ben yanlis anlattim idrara bakiliyor bol lokosit cikiyor.kan testi de istiyor ayni zamanda kanda da crp 2.5 yada 3.5 gibi sonuclar cikti simdiye kadar. Cocukta ateste var idrar da koku ve tortu oluyor. Bu yuzden nefrologa gidin dediler. Nefrologunda tek soyledigi sey voiding. Acaba koruyucu antibiyotik mi kullansak surekli napalin hocam
|
|
![]() |
|
Hocam bugun ki tahlilde 8-10 lokosit 4-5 epitel hicre nadir bakteri yaziyor. Idrar tahkilinde
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
IYE, YOK!! Bol su icirin, idrar sekli duzelir. Bol Lokosit olmasina kanmayin! Esas onemli olan Nitrit!!
Oyle bol Lokosit(WBC) olsa, Idrarda Protein:(+) olur!! Kesin bir "kalem" oynatiliyor.
IYE, Kan Tahlilinde bir degisiklik YAPMAZ.. Idrar tahlili vermeden once, iyi bir "temizlik" yapiyormusunuz?? |
|
![]() |
|
Peki sizce nedeni ne olabilir doktor bey. Ates yapiyoe idrar tahlili yapiyor hemen antibiyotik veriyorlar. Siz olsaniz ne yapardiniz cok tsk ederm cevaplarıniz icin
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|