Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - dişlere Flourid uygulması
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

dişlere Flourid uygulması

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mutlu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye


Kayıt Tarihi: 10 Tem 2020
Konum: Ankara
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 181
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mutlu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: dişlere Flourid uygulması
    Gönderim Zamanı: 27 Kas 2020 Saat 08:55
hocam merhabalar,  zymaflour bulamıyorum, oğlum yaşını bitirecek diş kliniklerinde çocukların dişlerine flourid uygulayan yerler var, onlara güvenebilir miyiz,  bu uygulamayı yapan kliniğin sitesinde bunlar yazıyor.  sizce doğru yazmışlar mı. çok teşekkür ederim hocam gözümüzü açıyorsunuz iyi ki varsınız.

Çocuklarda yerel fluor uygulaması nasıl yapılır?

Fluor uygulamasından önce dişlerin bütün yüzeyleri polisaj adı verilen işlemle (özel mekanik bir fırça ve pat ile) temizlenmekte ve diş plağı uzaklaştırılmaktadır. Ardından fluor içeren bir cila dişler üzerine fırça yardımıyla sürülmektedir. Hastaya uygulama sonrası en az 30 dakika boyunca hiçbir şey yiyip içmemesi, ağzını çalkalamaması gerektiği söylenmelidir.

Çocuklarda fluor uygulaması hangi sıklıkta yapılır?

Fluorin diş çürüklerine karşı koruyucu etkisini gösterebilmesi için günlük olarak düşük dozda, periyodik aralıklarla da yüksek dozda uygulanmasına ihtiyaç vardır.  Diş macunları düşük dozda fluor içermektedir ve her gün kullanıldığında etki gösterir. Diğer taraftan yüksek dozda fluor içeren ajanların (jel, köpük, cila vb.) uygulanma sıklığı ve şekli kişiye özgüdür. Diş hekimi muayenesi sırasında hastanın çürük risk grubu belirlenir ve yerel fluor uygulama sıklığı bu gruba göre 3,4 veya 6 ayda bir olarak değişebilir.

Çocuğuma okulda fluor uygulanmasına izin vermeli miyim?

Her tedavinin olması gerektiği gibi, fluor uygulaması da kişiye özeldir ve ihtiyaç duyulduğu zaman, en uygun koşullarda uzmanları tarafından gerçekleştirilmelidir. Yerel fluor uygulaması oldukça basit ve kısa süreli olsa da fazla fluorin yutulmasının engellenmesi için klinikte tükürük emici gibi özel sistemler bulunmaktadır. Bu nedenle çocuklarda yerel fluor uygulamalarının çocuk diş hekimi (pedodontist) tarafından klinikte yapılması sağlık açısından en uygunudur.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113103
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Kas 2020 Saat 18:19
Yaptirabilirsiniz. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.