Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Çocukta Kolesterol Yüksekliği
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Çocukta Kolesterol Yüksekliği

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Siner Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 36
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Siner Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Çocukta Kolesterol Yüksekliği
    Gönderim Zamanı: 16 Mar 2021 Saat 21:07
Değerli Kadir Bey,

Sizi uzun zamandır takip ediyorum. Elimden geldiğince hastalığa yakalandıklarında forumda verdiğiniz bilgiler ışığında doktor yüzü görmeden atlatıyorlar.
Çocuklarım epey büyüdüler. Ben de geçen gün kan kontrol amaçlı kan tahlili yaptırmak istedim çünkü ailede çok fazla genetik rahatsızlık var. Oğlumun değerleri d vitamini hariç normal çıktı. Kızımın da oğlumun da d vitamini yerlerde. Oğlumun 13 çıktı. 12 yaşında 1.50 boyunda, 38.4 kg. Ve ergenliğe girdi. Daha önce yazdıklarını okuyarak hemen Dvit serum verdim ikisine de.
Fakat kızım da ayrıca kolesterol yüksekliği çıktı forumu karıştırdığımda hiç bir bilgiye ulaşamadım. Lütfen kan tahlilini inceleyip beni bilgilendirebilir misiniz?
Kızım 2 ay sonra 9 yaşına girecek 134 cm boyunda ve 28.6 kg. Çok hareketli bir çocuk. Et yemez, hazır gıda eve çok nadir alırım. Kola vs gazlı içecek tadını bilmez. Kızartma çok nadir yaparım. Neden böyle olmuş olabilir? 

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117990
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mar 2021 Saat 21:29
Kan vermeden once; en az, 8 saat AC kalmasi sarttir. Kalmadi ise, bu degerlere itibar etmeyin. 
Bugun, 1 ampul Dvit3 icirdi iseniz, 1 ay sonra tekrar birer ampul daha icirin ve Haziran ayinda, Kolesterol
 ve Dvit3 vitamin olcumu yaptirip, bana yazin. 

Yukarı Dön
Siner Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Siner Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mar 2021 Saat 21:43
Çok ama çooooook teşekkür ediyorum değerli hocam vakit ayırıp cevap yazdığınız için. . Aynen dediğiniz gibi yapıp haziranda aç karnına bir tahlil daha yaptıracağım ve tekrar görüşünüzü rica edeceğim. Kolay gelsin 😊😊
Yukarı Dön
Siner Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Siner Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Eyl 2021 Saat 00:16
Merhaba Kadir hocam, 

Umarım iyisinizdir. Daha önceki görüşmemizde kızımın kolesterolü ve d vitamini için tekrar tahlil istemiştiniz. Tahlilleri aç karnına yaptırdım fakat yine de yüksek çıktı. Tekrar kontrol ederseniz çok mutlu olurum. Bu yaz göğüsleri de büyümeye başladı. 9 yaşında, mayıs 2012 doğumlu.  29 kilo boyu da 136 cm

Düzenleyen Siner - 12 Eyl 2021 Saat 00:24
Yukarı Dön
Siner Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Siner Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eyl 2021 Saat 13:12
Sitede sorun olduğu için uzun süre size ulaşamadım. Mesajın güncellenmesi için tekrar yazıyorum. Teşekkürler
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eyl 2021 Saat 18:46
Biraz hareketini arttırsın, bol bol yurusun ve aşırı yağlı gıdala yemesin. 
6 ay sonra tekrar bakalım. 
Yukarı Dön
Siner Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Siner Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Şub 2022 Saat 19:28
Değerli Kadir hocam merhaba,
Kızımın kolesterolü yüksek olduğu için size bir mesaj atmıştım daha önce. Hareketini artırsın yağlı gıdaları kessin demiştiniz. 6 ay sonra tekrar tahlil istemiştiniz.
Kızımı voleybola başlattım. Haftada 4 gün antrenman yapıyor. Yağlı gıdaları kestim. Buna rağmen yine düşmemiş. 10 yaşında 145 cm boyu 31 kilo ağırlığında. Kilosu da yok aksine çok zayıf. Nasıl yapacağım bilemiyorum. Yardımcı olup bana bir yol gösterirseniz  çok sevinirim
Yeni tahlil sonuçlarını atıyorum.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Şub 2022 Saat 20:13
Kan sekeri:Normal.
Hipercholesterolemi var, Cocuk doktoru yerine, bir Dahiliyeci gorsun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.