|
D vitamini |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Aslı ![]() Altın Üye ![]() ![]() İpek böcüğünün güzel annesi Kayıt Tarihi: 02 Tem 2009 Konum: ipek böceğim Durum: Aktif Değil Puanlar: 3509 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 29 Kas 2021 Saat 15:45 |
Kadir bey merhaba,senede bir ailecek dvit ampul içiyoruz.5 yaşındaki oglumun d vitamini değeri 13.9 cıkmış. Alt değer 20 mis dediler .d vitamini verdiler günde 10 damla .1 ay sonrada 5 damlaya düşürüp 2 ayda böyle kullan dediler .bu şekilde kullanmak ise yararmi.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118421 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Hic bir ise yaramaz.. O verilen dozlar, yeterli D vitamini olanlara D vitamin seviyesini muhafaza icin verilir.
Emin olun, bu ahmak Turk doktorlari, D vitamini hakkinda hicbir sey okumamislardir. Kulaktan dolma bilgi ile bu kadar olur. Turk doktorlari; "Idame tedavisi" ile "Eksikliginin tedavisini" ayni zannederler. Oglunuza; 1 ay ara ile toplam 2 ampul icirin. Mart ayinda tekrar olcum yaptirip bana yazin.
|
|
![]() |
|
Benkut ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16 Kas 2021 Durum: Aktif Değil Puanlar: 40 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam d vitamini yuklemesinden o kadar korkutuyorlar ki bobrek tasi yapar diye. Ben en sonunda kendimalip kullandim 8den 40a cikarabildim
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118421 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Turk doktorlara inanmayin. Emin olun bu konuda bir kitap okumus degiller.
Bilakis, D vitamini eksikliginde Bobrek taslari olusur. Mekanizmasi: 1- D vitamini dusuk olunca, barsaklardan Kalsiyum emilemez ve kandaki Kalsiyum, hucre icine giremez. 2- Kan kalsiyumu dusunce, kemiklerden kalsiyum sokulur. (Alkalen Fosfataz yukselir) 3- Aciga cikan kalsiyumun fazlasi geri emilemez ve idrarla atilir. 4- Hem tas olusur, hem ilerisi icin "Kemik erimeleri" (Osteoporoz) gelisir. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|