Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > F. Erkin Ültanır (Bebeğinize ürün satın alırken...)
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Güneş Gözlüğü ve İlk Adım Ayakkabısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumGüneş Gözlüğü ve İlk Adım Ayakkabısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7416
Mesajın Direkt Linki Konu: Güneş Gözlüğü ve İlk Adım Ayakkabısı
    Gönderim Zamanı: 18 Nis 2008 Saat 21:22
Merhabalar Erkin Bey.
Size iki konuda danışmak istiyorum. Bu arada cevapladığınız her soru için tekrar teşekkür etmek isterim.

Güneş Gözlüğü :
Acaba 1 yaşındaki bebekler güneş gözlüğü kullanabilir mi? Sağlık açısından sorun yaratır mı ve bir güneş gözlüğünde bulunması gereken özellikler nelerdir? Malum önümüz yaz ve Antalya'da bizim epeyce korunmaya ihtiyacımız var. Bebek arabalarının tenteleri de olsa yeterli olmayabiliyor.

İlk Adım Ayakkabısı :
Ayakkabılar konusunda daha önce yazdıklarınızı okudum. Ortopedik kandırmacası olayını da... Fakat sizce ilk adım ayakkabısı diye bahsedilen ayakkabıların ayak bileğini sarması ve önünün kapalı mı olması gerekir? Bunu satıcıdan duydum ama satıcılara çok fazla güvenemiyorum. Doğru da olsa danışmadan almak istemedim. Daha önce "en önemli 3 özellik topuk kısmının tabana göre biraz daha yüksek ve yumuşak olması, ayakkabının üst tarafının sert olmamasıdır." demiştiniz. Bilekleri sarması da önemli midir diye merak ettim. Saydığınız bu üç özellik dahil bilekleri de sarıyor. Gönül rahatlığı ile alabilir miyim?

Şimdiden çok teşekkür ederim.
Yukarı Dön
erkinu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 371
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Nis 2008 Saat 00:16
Merhaba Duygu Hanım,

1 yaşındaki bebeğiniz gözlüğü yüzünde tutmayı başarabildiğiniz sürece tabii ki güneş gözlüğü kullanabilir. Bu yaşta kullanılacak güneç gözlüğünde aramanız gereken önemli özellikler;
* Çerçevesinin ve saplarının yumuşak,bükülebilir olması gerekir.( Suratın sert bir zemine çarpması durumunda çerçevenin kırılmasını vegözlüğü takarken saplarının bebeğe zarar vermesini engellemek için).
* Güneş ışınlarının bebeğinizin gözlerine zarar vermesini engellemek amacıyla camlarının polarize olması şarttır. (Bir güneş gözlüğünün polarize olup olmadığını iki gözlüğü üst üste + şeklini yapacak şeklinde tutarsınız. İlk gözlüğün camı ile ikinci gözlüğün camı + şeklinde üst üste geldiğinde, ikinci camın arkası karanlıksa,birşey göremiyorsanız o gözlük camı polarizedir).
Türkiye'de malesef çok sayıda kalitesiz ve son derece güvensiz güneş gözlüğü markası var. Bugün iş seyahati için İzmir'deydim.Bir bebek mağazasında 4,5YTL'ye bir güneş gözlüğü gördüm ki, bu ürünü alıp kullanmak,kullanmamaktan çok daha fazla zarar verebilir çocuklara. Belirttiğim özellikler iyi bir gözlük seçmeniz için yeterlidir.
Ayakkabı ile ilgili hala aynı noktadayım. Daha önceleri belirttiğim özellikler iyi bir bebek ayakkabısı almak için yeterlidir. Bunun dışında duyduklarınız dürüst olmayan satıcıların safsatalarıdır.

Sevgilerimle,

Erkin ÜLTANIR

Düzenleyen erkinu - 19 Nis 2008 Saat 00:20
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 7416
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Nis 2008 Saat 02:13
Erkin Bey açıklayıcı bilgileriniz için çok teşekkür ederim.Thumbs%20Up

Gerçekten bu ucuz ürünleri satın alan ebeveynler malesef etrafımda bile çok var. Çıkabilecek sağlık sorunları ileride daha sıkıntılı ve daha masraflı olacaktır diye düşünüyorum.

Çocuğun gelecekteki sıkıntıları kaliteli ürünlerle önlenmelidir bence. Ünlü iki laf vardır. Hatırlatmadan geçemeyeceğim.
"Ucuz alacak kadar zengin değilim" ve "ucuz etin yahnisi yavan olur".

Sevgilerimle.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.