Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ateş sonrası döküntü
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Ateş sonrası döküntü

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Glnrkzy Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 259
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Glnrkzy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ateş sonrası döküntü
    Gönderim Zamanı: 15 Oca 2022 Saat 01:16
Kadir bey öncelikle sorularımıza verdiğiniz cevaplar ve bizi aydınlattığınız için size çok teşekkür ederim.

Oğlum 8 ayına girecek. Salı akşamı ateşlendi. Ateş 38.5 oldu genel durumu iyiydi iştah yerinde. Ilık duş aldırdım hafif giydirdim biraz bölünerek olsada uyudu. Ertesi gün ateş devam etti hafif olarak. . Bu arda 5. Dişi çıktı o akşam. Zaten kulak çekiştirip ısırma eğilimi vardı. 

Gece Ateş 40 olunca parol yarım ölçek verdim 38.5 oldu ateş.

Ertesi gün sabah 9 da 1 ölçek daha verdim.yani 2 gün sonu Ateş düştü herşey normal. 

Akşam kemik suyuna çorba yapıp verdim daha önce yine vermiştim sorun olmamıştı ama altını değiştirirken farkettim bez bağlanan kısım yoğun olmak üzere vücuda doğru minik kırmızı noktalar oluştu.

Bu arada ateş sadece baş ense ve koltuk altında oldu.
 Döküntü sadece sırt, bez bağlanan bölüm, on vücut, alın ve göz çevresinde, saç diplerinde var. 
Eller kollar ve bacak ayaklar temiz.
 Acaba parol yüzünden mi oldu ilk defa parasetamol aldı . Yada besin alerjisi mi? . 

Şu an iyi uyuyor. Keyfi yerinde ateşi yok. Kaşınma olduğunu düşünmüyorum. Banyo yaptırdım. Uyuyor. Doktora mı götürmeliyim sizce. Yada başka bir hastalık mı?

Resimler de tam belli olmayabilir. Resimden daha belirgin rengi zaten baya açık tenli bir bebek. Kırmızı sivilce gibi yada  kabarık kabarık. 

[url=https://www.hizliresim.com/hqkpo11

[/url]

Düzenleyen Glnrkzy - 15 Oca 2022 Saat 01:45
Her şeyin başı sağlık
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119225
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Oca 2022 Saat 04:13
Resimler cok NET degiller. EGER, dokuntuler, Kizamik dokuntusu gibi idi  ise; 6. Hastalik tir. Hicbir sey 
gerekmez. 
1- Kemik suyu,  tavuk suyu, et suyu, ilikli kemik suyu; HICBIR ISE YARAMAZLAR bu maddeler sadece, 
lezzet verir, birde fakir-fukaranin etli gida ozlemini giderir! Acisiz tarhan veya Yayla corbasi verseniz, bin 
kat daha iyi bir is yapmis olursunuz. 
2-   " ilk defa parasetamol aldı "
Neresini duzeltsek ki!!! 
- Parasetamol allerji yapmaz.  Fazla alindiginda zehirlenme yapar.
- Bir maddenin allerji yapabilmesi icin, cok kereler alinmasi ve seneler gecmesi sarttir.
Turk doktorlari; Allerji hakkinda hicbir sey bilmezler. O yuzden Penisilin allerisini de bilemzler.
Penisilin allerjileri ILK ignede degil, devamli vurulma sonucu seneler sonra, (eriskinlerde) SON ignede olur.
Penisilin allerjisinin testi filan da yoktur, Turk doktor palavrasidir.
EGER, sahis allergen ise, test dozu ile bile vefat eder. 
Turk doktorlarini sakin doktor zannetmeyin. 

Yukarı Dön
Glnrkzy Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 259
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Glnrkzy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Oca 2022 Saat 04:23
Evet hocam kızamıga benziyor döküntü ler. 6. Hastalık sanırım eski sorulan soruları okudum da bir yandan cevaplarınızı okuyordum. İyiki varsınız. Bizim doktorlarında elbet iyisi vardır hocam. Ama sizin tatlı sert fırçalarınız sayesinde şarlatanlara denek olmaktan kurtuluyor çocuklarımız. Sağolun. 
Her şeyin başı sağlık
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.