|
Tahlil sonucu Yorumlama- Annem için |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Nehar Semiha ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nis 2022 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 22 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Nehar Semiha
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 17 Nis 2023 Saat 22:18 |
Kadir Doktorum Merhabalar, biliyorum alanınız değil ama annemin kan tahlili sonuçlarına bir bakabilir misiniz? Sizin kadar tahlil sonucunu doğru yorumlayan Doktora az rastlıyorum…Kendisi 62 yaşında ve tansiyon yüksekliği var 10-14 ortalama… Bugün çektirdiğimiz Kalp Eko Raporunda Aort Anevrizma şüphesi olduğunu söyledi doktor…Eski Eko ve Yeni Eko ekte ve esas kan değerleri bize ne söylüyor, yeme -içme diyeti ile yada hap-ilaçla sorun çözülür mu? Çok çok teşekkür ederim… İyi ki Varsınız Doktorum !!! Düzenleyen Nehar Semiha - 18 Nis 2023 Saat 16:12 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117900 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Doktoru degistirin!!
2- Anemi:Yok, Antibiyotik:Gerekmiyor, Kan Hastaligi (Losemi):Yok, IYE:Yok 3- LDL yuksekligi cok yuksek degil, muntazam yuruyuslerle halleder. Trigliserid zaten normal! 4- D vitamini: 50-100 arasi olmasi gerekir, Hemen 1 ampul Dvit3 icsin ve her sene tekrarlasin. 5- Aort anevrizmasi, karin bolgesinde ve sigara kullanan ERKEKLERDE olur!!!!
|
|
![]() |
|
Nehar Semiha ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nis 2022 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 22 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Nehar Semiha
Kadir Doktorum Merhabalar, her şeyden önce cevabınız için çok teşekkür ederim. Kadınlarda Aort Anevrizması olmaz demişsiniz ama Rahmetli Oya Aydoğan'ın gazetelerde ölüm sebebi Aort Anevrizması deyince biz baya telaş olduk.. Annemin doğuştan kapakçık sayısı 2 ve Aort Kapak Darlığı ile Asendan Aort Dilatasyonu var dendi. Annemin kapakçık sayısının 2 olduğu tabi çocuklukta değil yeni tespit edildi. Siz çocuklarda böyle bir doğumsal anomali tespit edilince ne yorumda bulunurdunuz Ameliyat dermiydiniz? Durumumuzu danışabileceğimiz bir Kardiyolog öneriniz olabilir mi? Kusura bakmayın Kadir Doktorum alanınız dışında da sorular soruyoruz ama sağlık alanı bana da çevremdekilere de çok uzak. Kendi alanımla alakalı ne doğru ne yanlış biliyorum da konu " Sağlık" olunca internet bilgisinin arkasından gitmek reklamların arkasından gitmek gibi geliyor. Annemin tahlil sonucunda D vitamini 50-100 arası olması lazım demişsiniz ama bizim ölçtürdüğümüz laboratuvar aralığı maksimum 40. Sanırım Sizin de sıkça dile getirdiğiniz Türkiye'deki Laboratuvar referans aralık sorununu biz de yaşadık. Bu arada Tansiyon ile ilgili yorumunuz ne olur? Forumu ve soruları hep okumaya çakışıyorum ve bu soruda cevabınızı duyuyorum aslında “ bir Dahiliye Doktoruna gidin diyeceksiniz”. 62 yaş bir kadın için ne kadar yüksek olursa tehlikelidir? Annemin tansiyonu 16-12,15-11,14-10 gibi rakamlar oluyor ve maalesef limon, sarımsak gibi gıdalar yiterek de düzelmiyor. 160 boyunda 67 kilo kendisi. Tansiyon ilaçlı kullanmak gerekli mididir? Herşey için tekrar tekrar teşekkür ederiz Doktorum... Allahım sizlere sağlık ve sıhhat nasip etsin...Selamlar ve Saygılar.
Düzenleyen Nehar Semiha - 20 Nis 2023 Saat 12:12 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117900 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- Bu hastalik, siklikla erkeklerde olur!! Kadinlarda cok nadirdir ve 60 yas altinda gorulmez.
2- Ameliyat onerisi?? Hastanin buna bagli hayati tehlikesi varsa oneririm. 3- Konjenital olarak, son derecede nadiren anevrizma ile dogan bebekler olabiliyor. Oldugunda, Ameliyat gerekir. Ayrica da, mutlaka ikinci bir Kardiolog fikri alinmalidir. 4- Tansiyon: 14/10 ustune ilac kullanmasi tavsiye edilir.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|