Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Demir eksikliği
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Demir eksikliği

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mervmerv Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 138
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mervmerv Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Demir eksikliği
    Gönderim Zamanı: 04 May 2023 Saat 12:59
Hocam merhabalar, oğlum 1 yaşında bugüne kadar hiç demir kullanmadık sizi dinleyip, bugün 1 yaş
kontrolünde demir eksikliği çıktı, tahlil sonuçlarını link ile gönderiyorum yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Genel durumu iyi oğlumun ancak sürekli ahşap ya da plastik kemirmek istiyor, bununla bir ilgisi olabilir mi?
Teşekkürler.

MERVUZN
Yukarı Dön
mervmerv Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mervmerv Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 May 2023 Saat 13:19
Hocam HGB 10,2 g/dL yazmamışım diğer mesajımda
MERVUZN
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119334
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 May 2023 Saat 08:46
Esas, Hgb değeri önemlidir. Bu yaş için de, Hgb:10.2g/dL yeterlidir. Sakın bu salakların aklı ile Demir başlamayın.
Bu aşşağılık sahtekarlar, kendileri gibi aşşağılık sahtekar Laboratuvarlar ile çalişırlar! 
Doktor haybeden, gerekmiyenlerı bile bu gibi Laboratuvarlara gönderirler, Laboratuvar da doktora şirinlik 
yapmak için; bebek kan değerleri yanına "Erişkin Refrans Aralıklarını" yazarak geri-pası gönderir.
Doktor da zaten bu sonucların böyle geleceğini bilmektedir, anında GOLÜ atar! 
Yazılarımı OKUYUN. 

Yukarı Dön
mervmerv Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mervmerv Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 May 2023 Saat 09:37
Hocam hep okuyorum, ama o kadar korkuttu ki doktor hgb 11-12 olmasını istiyoruz dedi ben de 10 yeterli diye biliyordum sizi okudugumdan, gelişim geriliği olabilir bu zamana kadar daha iyi gelişebilirdi dedi boyu kilosu, yurumesi yasına gore olan oğluma. O yuzden size sormak istedim. Çocukta kansızlık var demir depoları neredeyse boş deyince korktum hocam, çok sağolun iyiki varsınız.
MERVUZN
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119334
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 May 2023 Saat 17:47
Sacmalıyor! Biliyor Demir kullanımı sonucu neler olacağını! 
Türk doktorlarının hangisi doğru dürüst Hematoloji biliyor ki?? 
Keşke bir sorsa idiniz; Çocuk Hgb degerlerini biliyor mu imiş!!

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 06 May 2023 Saat 17:48
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.