Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yemek / Mutfak > Yemek / Mutfak > Tavuk Yemekleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Tavuk Pişirmenin Püf Noktaları
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuTavuk Pişirmenin Püf Noktaları

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
bıdık Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 29 Oca 2008
Konum: İstanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 589
Mesajın Direkt Linki Konu: Tavuk Pişirmenin Püf Noktaları
    Gönderim Zamanı: 15 May 2008 Saat 19:23

-Tavuk, çabuk bozulan gıdalardandır. Müşteriye ulaşıncaya kadar hijyenik ortamlarda saklanması gerekir.

-Tavuk eti, müşteri tarafından alındıktan sonra buzdolabında en fazla 1 gün bekletilir. Tüketimi 1 günü aşacak ise, temizlendikten sonra tavuk, plastik folyoya sarılarak derin dondurucuda bekletilmelidir. Bu şekildeki donmuş et, 180 c derecede, 3 ay kadar saklanabilir.

-Taze dondurularak satılan tavuk, besin değerini koruduğundan daha çok tercih edilir.

-Bayat tavuğun rengi pişirildiğinde kırmızıya çalar.

-Tavuk etinin göğüs kısmı dolgun ise tazedir.

-Tavuk etinin derisi, nemli ve açık renkli olmalıdır.

-Tavuk eti, mikroorganizmalara karşı dayanıksız olduğundan mermer ya da plastik doğrama tahtası tercih edilmeli, tahta doğrama tahtası kullanılmamalıdır.

-Tavuğu çözdükten sonra tekrar dondurmamalıdır. Tam çözülmeden, yani oda sıcaklığına gelmeden pişirmemelidir.

-Tavuğu yıkadıktan sonra kağıt havluyla kurulamalıdır.

-Etlerin beyazlığını kaybetmemeleri için sıcak suya konmamalı ve hafif ateşte pişirilmelidir.
 
Tavuk Etinin Nar Gibi Kızarması İçin;
-Etin üzerine limon suyu sürülebilir.

-Pilici haşladıktan sonra her yanına yağ sürmeli ve una batırıp öyle fırına vermelidir.

-Üzerine sürülen yağa şeker ilâve edilirse, daha da kırmızı olacaktır.

-Pişmesine yakın üzerine tuzlu su sürülebilir.
 
Tavuk Etinin Yumuşak Ve Güzel Kokulu Olabilmesi İçin;
-Pişirmeden önce tavuğu, yarım limon ile ovalamalı, sonra tavuğun üzerine ve içine limon rendesi koymalıdır.

-Pilicin içine birkaç adet adaçayı yaprağı ve yarım limon dilimlemelidir.

-Bir gece önceden limon suyu ile ovalanmış, bekletilmiş tavuk eti daha lezzetli olacaktır.

-Tavuk etinin daha beyaz ve yumuşak olabilmesi için süt içinde birkaç saat bekletilebilir.

-Bir elmanın üzerinden bıçakla delik açıp aralarına ardıç konulduğunda, fırında kızartılacağı zaman da elmayı tavuğun içine yerleştirdiğinizde daha lezzetli olacaktır.

-Tavuk suyu yaparken, suya bir adet kök tarçın veya 2-3 tane karanfil atılabilir.

-Haşlama yaparken havuç, soğan, kereviz sapı veya maydanoz konulabilir.

-Haşlama suyuna birkaç tane karabiber, birkaç defne yaprağı ve biraz limon suyu ilave edilirse, hem kolay pişer, hem de lezzetli olur.

-Yine tavuğu haşlarken pirinç, patates, domates ve mevsim sebzelerinden ekleyerek hazırlamak, lezzetini zenginleştirir.

-Terbiyeye bırakılan tavuk göğüsleri, 2 saatten fazla terbiyede bekletilirse dağılabilir.

-Pişirilen pilicin servise kadar yumuşaklığını kaybetmemesi için fırından çıkardıktan sonra üzerine margarin ve limon suyu sürülmelidir. Sonra da alüminyum folyoya sarılmalıdır.

-Bir yaşını geçmiş piliçleri haşlama usûlüyle; genç piliçleri ise fırında kızartma, çevirme, susuz tencerede pişirme vs. istenilen usulle pişirebilirsiniz.
Yukarı Dön
pıtırcık Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 21 Şub 2008
Konum: Samsun
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 135
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 May 2008 Saat 16:43
paylaşımın için teşekkürler :)
Yukarı Dön
zelos Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 23 Kas 2007
Konum: her yerde
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4208
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2008 Saat 15:39
tesekkurlerClap
Yukarı Dön
hilal Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi

Kayıt Tarihi: 28 Eki 2007
Konum: Diyarbakır
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 24972
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2009 Saat 01:12
kızlar yaa,evde bütün tavuk yapan oldumu aranızda?
içi dolu veya boşLOLhi. farketmez,hani tvde böyle fırında çıkmış nar gibi kızarmış tavuklar olurya,öyle bişey istiyom ama hiç cesaret edemedimStern Smile
acil ustalardan tarif beklyom Big smile
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
Yukarı Dön
Beyza Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör


Kayıt Tarihi: 27 Ara 2007
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8752
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2009 Saat 01:19

Canim ben SIK SIk yaparim vee cok güzel oluyor, hic korkma ici de disida pisiyor.ICi pismez diye korkarsan da 10 dk tencerede hasla istersen firina koymadan önce:)))

Sayet cig halde koyucam dersen;  yogurt, siviyag, salca, tuz, pulbiberdeb olusan güzel bir sos yap ve tavugun etrafian güzelce sür, firinda 180 derecde 1 saat 15 dakika civari pisir.Tadina doyum olmaz bak görüceksin. firin posetinede koyabilirsin ayni sekilde, ha unutmadan firina vermeden tavugun birkac yerini bicakla delmeni tavsiye ederimSmile

Şeker küpü olarak doğdum,sonra neşe küpü,bir zaman sonra zeka küpü,derken sinir küpü şimdilerde sabır küpü gibiyim. Sonumdan endişeliyim...
Yukarı Dön
hilal Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi

Kayıt Tarihi: 28 Eki 2007
Konum: Diyarbakır
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 24972
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2009 Saat 01:22
teşekkür ederim beyzacım..ben biraz haşlayıp öyle koymayı düşünürüm,öyle çiğ çiğ koymayı cesaret edemem herhaldeStern Smilepoşete koymayıda düşündümde,belki çıtırlığını kaybeder diye ondanda vazgeçtimLOL
içi doldurulmuş biliyomusunLOL
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
Yukarı Dön
Beyza Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör


Kayıt Tarihi: 27 Ara 2007
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8752
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2009 Saat 01:24
yok canim ici doldurulmus hic yapmadim, ona da ben cesaret edemiyorum iste LOLPosette citirligini kaybetmiyor hic canim, hem firinin da pislenmiyor LOL
Şeker küpü olarak doğdum,sonra neşe küpü,bir zaman sonra zeka küpü,derken sinir küpü şimdilerde sabır küpü gibiyim. Sonumdan endişeliyim...
Yukarı Dön
TÜBAY Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye


Kayıt Tarihi: 10 Nis 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4240
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2009 Saat 08:43
Orjinalini yazan: hilal hilal Yazdı:

kızlar yaa,evde bütün tavuk yapan oldumu aranızda?
içi dolu veya boşLOLhi. farketmez,hani tvde böyle fırında çıkmış nar gibi kızarmış tavuklar olurya,öyle bişey istiyom ama hiç cesaret edemedimStern Smile
acil ustalardan tarif beklyom Big smile
yaptığım bi tavuk tarifini vereyim. büyük tavuk butları olurya onları aldığım yerde açtırıyorum biftek şeklinde. soğan biber ve mantardan oluşan bi iç malzeme pişiriyorum. tavuğun içiine koyup rulo sarıyorum. açılmasın diye kenarlarını dikiyorum siz kürdanlada tutturabilirsiniz. üzerine yağ sürüp fırında pişiriyorum. çıknca ister bütün ister dilimleyip servis yapabilirsiniz. ben üzerine sarmısaklı domates sos hazırlayıp dilimleyip servis yapıyorumLOL
ALDIĞIM İKİ NEFES;EŞİM VE KIZIM
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.