|
Ganglion kisti |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
durutrl ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 28 Mar 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 144 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 28 Ara 2023 Saat 23:37 |
Hocam kızım 9 yaşında solak.Sağ elinde tesadüfen elime bir kitle geldi.Yapısı mercimekten biraz büyük elimin altından kayan hafif sert bir yapısı var lenf bezi gibi kayıyor.Doktora götürdüm ganglion kistinden süphelenip mr ve ultrason istedi.Ultrasonu çeken kişi ganglion değil ondan daha masum tendon kisti dedi,mr da ganglion kisti çıktı hocam.Dr sonuçlara bakarak 1 buçuk ay sonra ultrasonla tekrar bakalım büyüme var mı kötüye evriliyor mu bakalım dedi.Hocam kötüye evrilme durumu varmı dedim çok düşük ihtimal dedi ve benim kafam çok karıştı ihtimalinin olması bile.Yorumunuzu çok merak ediyorum hocam ultrasonda mr da yanlış değerlendirme ihtimali olabilir mi?Küçük olduğu için sonradan tümörüe dönüşebilir mi yapısı? Çocuklarda ganglion kisti olur mu hocam?Mr sonucu:El dorsal yüzünde 4mm kalınlıkta ganglion kistine ait kistik yapıda nodüoer lezyon mevcuttur.Ultrason sonucu:Sağ el dorsal yüzde şişlik tariflenen yerde eklem aralığı ile ilişkisi gösterilmeyen yaklaşık 5.5x3.5 mm boyutunda tendona yakın komşuluk düzgün sınırlı kistik lezyon izlendi.(Tendon kisti?)Tam bilekten değil yüzük parmağının bileğe yakın kısmında.Teşekkürler hocam.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118935 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
NE "ganglionu?" sacmalamis. Tabii ki; "tendon kisti" cikacakti.
Kotuye filan da evrilmez!!! Tumore filan da donusmez. O guduk akli ile kendine is cikarmasin!! Genellikle, carpma veya asiri yorma sonucu olur. Kendiliginden yokolabilir. Sakin kurcalatmayin.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|