Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
HaYaL
Altın Üye
Gece Bekçisi
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3493
|
Konu: ömrümün devine... Gönderim Zamanı: 21 May 2008 Saat 02:03 |
Ömrümün devine; babama
dev gitti masal bitti içimde donup kaldı tüm kelebekler bir göz kırptı zaman bir varmış bir yokmuşa devretti kendini hayat
'baba bugün niye hava çok ağır ve neden tenime düşüyor dünyanın bütün karları?'
gecenin bir yarısı bir dev göçüyor masalımdan, usulca ‘uğur ola…’ bile diyemiyor uyuyan dillerim anamın yaşları akıyor gözlerinden ‘gerçek bu…’ diyor hayat ilk kez bu kadar acımasız ilk kez bu kadar ağır ve ilk kez sırtımda kara bir hançer sesi düşlerimi kırıyor
çığlıklar yırtıyor gök kubbesini yüreğimin elinden devi alınmış çocukluğum önümde odalar koşuyorum tam 25 yıl buz kesmiş ellerim -ki kocaman elleri yüzümü sardığında, tenine sinen temizlik ve ılıklığı koklamak anlatılmaz bir huzur ve güven doluştururdu içime. Küçücük parmaklarımı kalın parmaklarına dolarken, o elin sonsuza kadar yüzüme yapışıp kalmasını isterdim hep- dokunan parmaklarım darmadağın üşüyor gölgesinde büyümüş ömrüm bir çırpıda buluyor ağırlaşmış tenimi ölümün fermanı
'baba bugün niye hava çok soğuk ve neden göğsümün sol yanında dünyanın tüm yükü?'
boğazıma diziliyor söyleyemediklerim gözümde kırılıyor bütün mevsimler eksiliyor dünyam bir dev çekip gidiyor bir bebeğin ayak sessizliğinde bense nefesimi arıyorum hala masalların içinde
'devsiz masal mı olurmuş...' Yetmiyor dertlenmeye ceplerime doluşturduğum onca kelime karanlık kuytularda sıkıştırıyor büyümüş bedenimi gözyaşlarım derin bir sandığa yatırıyorum çocukluğumu bir yanımda dev, gül suyu ile yunanmış bir yanımda kırılmış masallarım ağzımda bütün dünyanın tatsızlığı uzaklara göçüyor kanatlarım yeniden dev de yok ya bu kez ikisi de orta yerinden darmadağın
dev gitti masal bitti bir uyandım ki yetimim...............
alıntı
|
|
 |
sengul
Pırlanta Üye
Puanlar: 10081
|
Gönderim Zamanı: 22 May 2008 Saat 01:49 |
Canım bu gece beni duygulandırdın..
|
Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.
Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.
Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.
|
 |
HaYaL
Altın Üye
Gece Bekçisi
Puanlar: 3493
|
Gönderim Zamanı: 22 May 2008 Saat 01:51 |
bende dün gece bunları okuyunca çok duygulanmıştım. gözlerim dolarak, burnumu çeke çeke okudum
|
|
 |
superisi
Altın Üye
Puanlar: 3387
|
Gönderim Zamanı: 22 May 2008 Saat 14:51 |
|
ZÜLAL(Bookworm)
|
 |
suzi
Pırlanta Üye
Puanlar: 12443
|
Gönderim Zamanı: 22 May 2008 Saat 15:21 |
Bugün  günüm herhalde,çok duygulandım.2,5 aydır babamı görmüyorum.Çok özledim,teşekkürler canım..
|
|
 |
irme
Elmas Üye
En Şen Üyemiz,Avrupai Pamuk Prensesimiz!
Puanlar: 8306
|
Gönderim Zamanı: 22 May 2008 Saat 17:32 |
|
Pamuk Prensesin Annesi...
|
 |
belma
Altın Üye
Puanlar: 4455
|
Gönderim Zamanı: 22 May 2008 Saat 22:34 |
Çok ama çok güzel.İnsanın içinde biryerleri nasılda titretiyor  Sağken büyüklerimizin kıymetini bilmeliyiz kaybettikten sonra iş işten geçmiş olur sanrırm...
Sağol canım paylaşımın için 
|
Kamil insan toprak tutsa altın olur,eksik insan altın tutsa toprak olur.
|
 |
alara
Katılımcı Üye
Puanlar: 448
|
Gönderim Zamanı: 22 May 2008 Saat 23:27 |
|
Fatoş
|
 |