|
anal atrezi kabızlık kilo alımı |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
eliferdemli
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı eliferdemli
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: anal atrezi kabızlık kilo alımıGönderim Zamanı: 24 Şub 2024 Saat 23:19 |
|
Kıymetli kadir hocam Öncelikle size ne kadar teşekkür etsem azdır. İki evladımı
sizi takip ederek büyüttüm. En son olarak popo pişiği ile ilgili önerdiğiniz
borik asit çözeltisi çok iyi geldi. Allah razı olsun. Size danışmak istediğim bir konu var. Kızım özofagus atrezisi ve anal atrezisi ile doğdu. Şu an 26 aylık 10.2 kg Boy 82 cm. 32 haftalık 2 kg doğdu. Şu ana kadar 3 ameliyat geçirdi. Sahip olduğu
anomalilerden ve geçirdiği ameliyatlardan kilo alımı hep az oldu. Kolostomi kapanalı 1 ay oldu. Sık sık ve az kaka yapıyor. Buna kabızlık diyorlar. Tam boşaltım yapamıyor
maalesef. Cerrahımız ilaca hemen başlamayalım dedi. Fakat pişikle baş edemez oldum.
Perşembe günü dulcosoft aldım. Sabah 16 ml tok karnına
verdim. Kaka sayısı 3 e düştü. Biliyorum hayat boyu kaka ile ilgili sıkıntı yaşayacak. Kızımın kilo alımı ve
kabızlık durumu ile ilgili doğal neler yapabilirim. Evladımın yaşadığı bu süreçleri daha kolay atlatabilmesi
adına genel olarak neler önerirsiniz? Spor egzersiz beslenme lavman… Cerrahımız çok iyi. Popoyu görseniz normal bir çocuğun gibi.
Fakat cerrahlar sanki işin hep fiziksel tarafıyla ilgileniyorlar. Ben kendim araştırıp
okumasam bana detaylı bilgi vermeyecek gibi hissediyorum. Hastayı bilgilendirme konusunda maalesef biraz sıkıntı
yaşıyorum. O yüzden sizden öğreneceklerim çok kıymetli. İyi ki varsınız hocam. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 25 Şub 2024 Saat 02:07 |
|
Turkiye gibi bir ulkede, Anal atrezi (imperforate anus) yani popo deliginin olmamasinin teshisi bile buyuk
basari sayilir! Sansli imissiniz. Denemek icin, 1 hafta; Sipraktin surup, gunde 2 defa yarim olcek(2.5ml) verin, sonucu konusalim.
|
|
![]() |
|
Bir anne
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 25 Şub 2024 Saat 19:41 |
|
Merhaba benim kızım da özafagus atrezili,nerden takiplisisiniz mahsuru yoksa paylaşır mısınız?Özelden yazabilirsiniz.
Düzenleyen Bir anne - 25 Şub 2024 Saat 19:45 |
|
![]() |
|
Bir anne
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(1)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 25 Şub 2024 Saat 19:44 |
|
Merhaba benim kızım da özafagus atrezili nerden takiplisiniz?Özelden yazabilirsiniz.Geçmiş olsun.
|
|
![]() |
|
eliferdemli
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı eliferdemli
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 25 Şub 2024 Saat 20:19 |
İSTANBUL CEMİL TAŞCIOĞLU SEHİR HASTANESİ. OKMEYDANINDA |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|