Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Nebulizator şiddetli nefes verme
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Nebulizator şiddetli nefes verme

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Glnrkzy Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 259
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Glnrkzy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Nebulizator şiddetli nefes verme
    Gönderim Zamanı: 28 Şub 2024 Saat 10:20
Kadir Hocam 33 aylık oğlum. 

Abisi okula gidiyor yoğun burun akıntısı ile girip başladı o iyileşmeye başlayınca küçük olan hastalandı. 

. Burnunu temizledim  cold mix kullandım.

2. Gün sabah hiç duymadığım bir öksürük ile uyandı. Mekanik bir ses gıbı sanki robot öksürüyor gibi. Kuruyan balgam sebep olmuş olabilir diye. Burun temizledim sıcak birşeyler verdim o hali geçti. 

3. Gündeyiz Şu an burun akıntısı yok ama hırıltılı nefes alıyor. Burnunu kapatınca ağızdan da aynı şekilde. Gece baya ağırlaştı. Nefesi çekip tak diye yatağı sarsacak şiddette geri veriyor. Okusurken sanırım boğazı değil ama ciğerlerinden ağrı hissediyor.

Gece ve sabah nebulizator ile hava verip sırtına vurdum yine hırıltı var ama o şiddetli nefes verme durumu geçti. 

Evde nebulizator var alma amacım boy ve kilosu olan iri bir çocuk sıcak buhar uygularken çok fiziksel tepki veriyor. yanma tehlikemiz olası. Birde grip ile sizinle aynı fikirleri olan başka bir doktorun anlattıkları üzerine almıştım. (yani grip viral dir antibiyotik kullanılmaz, virüse bağlı bronşit için ventolin gını ilaçlar kullanılmaz gibi söylemleri sizinle aynı) Yani küçük su pratiküllerinin balgamı yumuşatması ile sırtına vurarak nefes fizyoterapisi deniliyor sanırım adına. Bu şekilde çıkarmaya çalışıyorum. Ayrıca limonlu bal veriyorum.

Su an uyuyor ve odasında kaynar su yapıyorum cold mix damlatiyorum içine 

Ama nebulizator kullanmak bu şekilde zararlı mıdır. 

Ben ilk çocuğumda hiç böyle hırıltı olayı yaşamadım. Ne sıcak ne soğuk buhara ihtiyaç duymadım. 12 yaşında, yani grip mi hal değiştirdi yoksa ikinci çocuğum akciğer olarak bir sorunu mu var ki grip olunca bu şekle dönüyor olay diye merak ediyorum.

Dün gece hastaneye gitmemek için zor tuttum kendimi. Çünkü gitsem anında verecekleri ilaçları az çok tahmin ediyorum ki o nefes veriş ile yatırma durumları da olası.. Zaten zatüre aşısı var sakın ol diye telkin ettim kendimi sürekli.

Geçen yıl 2 ayda bir bu şekilde hasta oldu derken bu yıl ilk defa oluyor hatta evde herkes 2 şer grip atlattı onda hiç olmadı ama bu sefer fena yakalandı. 

Ayrıca şimdiye kadar hiç bir ilaç kullanmadım. Ateş den sayenizde korkmuyorum. 

Düzenleyen Glnrkzy - 28 Şub 2024 Saat 10:33
Her şeyin başı sağlık
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118939
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Şub 2024 Saat 19:21
Nebulizer gereksiz. Tencerede su kaynatip, yataginin yanin, bir tabure ustunde koyup, hepsini icine alacak sekilde carsaf gerin. 
ColdMix'e devam. 
Yazilarimi bugunden geriye giderek okuyun.
Ayrica; Sabit Forum yazilarimi ve makalelerimi de okuyun.
Yukarı Dön
BİLGİN Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 109
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı BİLGİN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Şub 2024 Saat 10:27
hocam bayanın da dediği zatürre aşısı bebeklik aşılarında olan pnömokok aşısı mı
bunu yaptırmış olmamız yeterli mi bu zatürreden çok korkuyorum her öksürükte acaba mı diye
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Şub 2024 Saat 19:04
SAKIN Turk doktorlarinin Zaturre teshislerine INANMAYIN! 
Turkiye'de BUTUN cocuklara senelerden beri; Zaturre=Pnomokok (KPA) asilari yapiliyor! AMA, Nerede ise,
 oksuren HER  cocuga "Zaturre" teshisinin konmasi, Turkiye'deki cocuk doktorlarinin ahlak seviyelerini 
gostermesi bakimindan  cok yararli olmustur! Bu ahlaksiz doktorlar, 2023 ortalarina kadar, her oksurene;
 "Astim" teshisi koyuyorlardi.
Ne zaman ki, "Zaturre" diyerek hastaneye yatirmanin cok daha karli oldugunu farkettiler, artik gunumuzde,
her oksuren hastanin ailelerini "Zaturre" ile korkutuyorlar! 
NE OLDU DA, ASTIM SALGINI SIP DIYE KESILDI?? 
KPA yapilmis cocuklarda olsa olsa, VIRAL Zaturre olabilir onunda bir tedavisi yoktur, kendiliginden evde
iyilesir! Tabii Kortizonlu ilaclar ve spreyler kullanilan hastalarda olum tehlikesi oldugunda; bundan daha
iyi hastaneye yatirma sebebi olamaz!! 
Eskiden; "Astim" diye korkutuyorlardi, simdi; "Zaturre" diye korkutuyorlar!
Dusunmeyen, aklini kullanmayan bir millete de boyle madrabaz doktorlar yakisir! 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 01 Mar 2024 Saat 19:29
Yukarı Dön
BİLGİN Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 109
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı BİLGİN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Mar 2024 Saat 09:23
hocam internetten araştırdım biraz KPA 3 yıl korur diyor 9 yaşında oğluma tekrarlamalı mıyım aşıyı
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Mar 2024 Saat 19:43
Onu diyen hicbir bilgisi olmayan bir SALAK!! 
KPA ile PPSV23 (Pneumo23) asilari farklidir.
KPA asilari, cocuklarda: 2-4-6 aylarda ve 4. dozu (12-15 aylar arasinda) yapilir, hayat boyu korur! 
Eger KPA, 7 aydan sonra baslanacak ise: 3 doz.
12 aydan sonra baslanirsa: 2 doz.
2 yas sonrasi baslanirsa: 1 doz yeterlidir.
65 yas ve ustune; KPA asisi: sadece 2 doz yeterlidir ve hayat boyu korur! 
PPSV23 (pneumo23) 5 senede bir tekrari gerekir. 
Turk doktorlari bu farklari bilmezler! 
Turk doktorlarinin yazilarini sakin okumayin. Tamami kendilerine IS CIKARMAK icin yazilmis yazilardir!!
Artik Turk doktorlarinin NE MAL olduklarini ogrenmis olmaniz gerekirdi! 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.