Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Arı sokması
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Arı sokması

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
esşi Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 308
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esşi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Arı sokması
    Gönderim Zamanı: 08 Nis 2024 Saat 09:48
Hocam merhaba, eşimi (39) dün saat 15 civarı sağ ayak küçük topuğundan arı ya da arılar soktu. İlerleyen saatlerde ayağı bileğe kadar şişti ve yürüyemez hale geldi. Hastane acilinde ödem icin iğne vurulacagi söylendi ancak size sormadan vurdurmak istemedi. Amonyak aradık bulamadık idrar ise en son çare olarak bekletiyoruz. Benim sorum şu anda üzerinden 18 saat geçmiş olmasına rağmen amonyak hala işe yarar mı ? Ödem için iğne vurmalı mıyız? Ne önerirsiniz çok teşekkür ederiz.

Düzenleyen esşi - 08 Nis 2024 Saat 17:05
Yukarı Dön
kaytug Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 143
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kaytug Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nis 2024 Saat 11:21
Merhaba araya giriyorum k.bakmayin.. ben 6 yasimdayken arı kovaninin icine çubuk sokmustum.oyun yapiyordum kendimce. Kovandan bi sürü arı cikti.10 15 ari sürüyle heryerimden soktular. Yuzum gözüm ellerim heryerim şişti. Rahmetli babannem saclarimin icinden arı ölülerini topluyordu.Bana süt içirdiler.tabi ki hocamiz daha iyi bilir..simdi arı sokunca hiç şişmiyo ve acimiyo.bagisiklik kazanmisim demek ki.

Düzenleyen kaytug - 08 Nis 2024 Saat 11:47
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118276
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nis 2024 Saat 19:40
Ari sokmasinin, sut ile HICBIR alakasi YOK! 
ILK ari sokmalarinda reaksiyon OLMAZ! Mukerrer sokmalarda, odem olur. Her seferinde, reaksiyonlar daha
 abartili olur.
Hemen ilk anda Amonyak  (veya idrar) surulmelidir. Reaksiyon olustuktan sonra bir ise yaramaz. 
Odem kendiliginden geriler. 

Yukarı Dön
BİLGİN Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 109
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı BİLGİN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2024 Saat 12:54
hocam amonyak sürünce reaksiyon olmaz doğru mu anladım yani riski ortadan kaldırır mı
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118276
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2024 Saat 19:24
Bir noktaya kadar!!! 
Eger, sahis "Anaflaksi" gelisecek kadar hassaslasmissa, ari soktugu anda sahis olur!! 
Gerisi; amonyaktan fayda gorurler. O yuzden, amonyak hazirda yoksa, idrar kullanin. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.