|
Arı sokması |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
esşi ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 07 Haz 2017 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 308 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Nis 2024 Saat 09:48 |
Hocam merhaba, eşimi (39) dün saat 15 civarı sağ ayak küçük topuğundan arı ya da arılar soktu. İlerleyen saatlerde ayağı bileğe kadar şişti ve yürüyemez hale geldi. Hastane acilinde ödem icin iğne vurulacagi söylendi ancak size sormadan vurdurmak istemedi. Amonyak aradık bulamadık idrar ise en son çare olarak bekletiyoruz. Benim sorum şu anda üzerinden 18 saat geçmiş olmasına rağmen amonyak hala işe yarar mı ? Ödem için iğne vurmalı mıyız? Ne önerirsiniz çok teşekkür ederiz.
Düzenleyen esşi - 08 Nis 2024 Saat 17:05 |
|
![]() |
|
kaytug ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 15 Eki 2023 Durum: Aktif Değil Puanlar: 143 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhaba araya giriyorum k.bakmayin.. ben 6 yasimdayken arı kovaninin icine çubuk sokmustum.oyun yapiyordum kendimce. Kovandan bi sürü arı cikti.10 15 ari sürüyle heryerimden soktular. Yuzum gözüm ellerim heryerim şişti. Rahmetli babannem saclarimin icinden arı ölülerini topluyordu.Bana süt içirdiler.tabi ki hocamiz daha iyi bilir..simdi arı sokunca hiç şişmiyo ve acimiyo.bagisiklik kazanmisim demek ki.
Düzenleyen kaytug - 08 Nis 2024 Saat 11:47 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118276 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ari sokmasinin, sut ile HICBIR alakasi YOK!
ILK ari sokmalarinda reaksiyon OLMAZ! Mukerrer sokmalarda, odem olur. Her seferinde, reaksiyonlar daha abartili olur. Hemen ilk anda Amonyak (veya idrar) surulmelidir. Reaksiyon olustuktan sonra bir ise yaramaz. Odem kendiliginden geriler. |
|
![]() |
|
BİLGİN ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03 Şub 2023 Konum: SAKARYA Durum: Aktif Değil Puanlar: 109 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam amonyak sürünce reaksiyon olmaz doğru mu anladım yani riski ortadan kaldırır mı
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118276 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir noktaya kadar!!!
Eger, sahis "Anaflaksi" gelisecek kadar hassaslasmissa, ari soktugu anda sahis olur!! Gerisi; amonyaktan fayda gorurler. O yuzden, amonyak hazirda yoksa, idrar kullanin.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|