Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - İştahsızlık
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

İştahsızlık

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sümeyyecengiz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 10
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sümeyyecengiz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: İştahsızlık
    Gönderim Zamanı: 16 Ağu 2024 Saat 11:32
Merhaba hocam. Sizi çok büyük ilgi ve alaka ile takip ediyorum. Bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. 7 oğlum 7.5 kğ doğduğunda iştahı gayet yerindeydi. 40. Gün bronşit oldu 6 gün iğne tedavisi gördük. Arada!n 3 hafta geçti tekrar üst solunum yolu enfeksiyonu ve bronşit tanısıyla 6 gün hastanede yattık. Yatmamızın en büyük sebebi bebeğim hiç bir şekilde ağzını açmıyor ve beslenmeyi reddediyordu . İştahsızlığımız bu hastalık zamanında başladı. Anne sütü vermeye çalıştım içmedi 5 çeşit mama denedim keçi ve inek sütü de denedim. Beni emmiyor . Sadece uyurken emiyor. Bende anne sütünü sağarak veriyorum. 7 aylık olmasına rağmen 5-6 saat aç kalsa bile en fazla 40-50 mm süt içmek istiyor. Bazen onu bile içmek istemiyor. Ek gıda konusunda da iştahsız. Günde 2 yemek kaşığı anca yiyor . 2 ay önce kan değeri 8.7 ye düştü daha sonra demir eksikliğine bağlı anemi olduğu ortaya çıktı demir ilacını kullandık ve kan. Seviyesi 11 e yükseldi demir ilacı kullanmaya halen devam ediyorum. Süt içmediği için idrar rengi kahverengi tonlarında gelmeye başladı. Bende mecburen şırınga ile günde 300-400 mm anne sütü vermeye çalışıyorum.ara ara 3-4 gün iştahı yerine geliyor sonra tekrar eski haline geliyor. sizce hocam iştahsızlığı neye bağlıdır ne yapamam gerekli . çokfazla  doktora gittim bu iştahsızlığın sebebini bulamadık.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118782
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ağu 2024 Saat 13:00
Eğer bir bebek; 7.5 kilo doğdu ise, mutlaka annede "Şeker hastalığı " bakılmalıdır. Bakıldı mı?
Bana son 3 ay ve şimdiki kilosunu yazın.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 16 Ağu 2024 Saat 13:00
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sümeyyecengiz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ağu 2024 Saat 13:10
Hocam 2 kilo 800 gram doğdu 
Şuan 7,5 kilo
3 ay önce 6,5 kilo idi
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sümeyyecengiz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ağu 2024 Saat 13:14
Şuan 7 aylık hocam
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118782
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ağu 2024 Saat 21:09
Doğumdakji eksiği devam ediyor. Bundan daha iyi olamazdı. 
Kutu sütlerini SOĞUK (buz dolabımdan çıktığı gibi) verin. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.