Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Tuvalet eğitimi ve kaka tutma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Tuvalet eğitimi ve kaka tutma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
duyru Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 52
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı duyru Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Tuvalet eğitimi ve kaka tutma
    Gönderim Zamanı: 02 Ara 2024 Saat 10:44
Hocam merhabalar sizin sayenizde 2 kızımıda ilaçsız büyüttüm teşekkür ederim. Küçük kızım şuan 3 bucuk yaşında geçtiğimiz yaz tuvalet eğitimine başladım fakat kızım kakasını altına kaçırınca kakasının kıyafetine bacaklarına bulaştığını görünce çok etkilendi. O günden sonra çişini de kakasını da klozete yapmayı reddetti asla zorlamadım sürekli anlattım kakasını klozete yaparsa kıyafetine ve bacaklarına bulaşmayacağını bulaşsa bile sorun olmadığını temizleyebileceğimizi ama asla kabullenmedi. Zorlamadım bezini geri taktım bu süreçte kaka ile ilgili kitaplar eğlenceli şarkılar çizgi filmler izlettim ama kızım da aşırı bir tepki oluştu eline çikolata bulaşsa elim kakalı diye ağlıyor. Asıl sorunumuz ise o günden beri ben kaka yapmak istemiyorum deyip kakasını tutmaya başladı son raddeye kadar kakasını tutuyor yapmak istemiyorum O pis diyor bu süreçte kakasını tuttuğu için çişini de tutuyor ve 2 defa idrar yolu enfeksiyonu geçirdi. Ben kesinlikle zorlamadım bezini zaten bu olaydan 3 gün sonra geri taktım ama bezine de yapmak istemiyor kakasını o günden beri kakası geldiğinde tutmak için elinden geleni yapıyor Ne yapacağımı şaşırdım psikoloğa mı gitsek psikiyatriye mi gitsek kendi haline mi bıraksak bilmiyorum ki zaten o günden sonra asla klozete zorlamadım bezini geri taktım ama kaka tutma olayı Yaklaşık 3 aydır devam ediyor Ne yapabiliriz duphalac kullandım Evet kakayı yumuşattı ama onu bile tutuyor son raddede yapıyor tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkür ederim
dudududu
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118994
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ara 2024 Saat 17:54
Yüz bin kere anlattım!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
"Tuvalet eğitimi" kedi-köpek yavrularına verilir. Çocuklar; zamanı gelince söylerler.
Zorlamak, psikolojik sorunları da beraberinde getirir ve bunların bazıları hayat boyu sürer.
Gene hangi salağın gazına geldiniz de bu haltı yediniz!!
Yukarı Dön
yaksu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 473
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yaksu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ara 2024 Saat 00:19
Zamanı gelince meselesi doğru bize sakin olmak düşüyor gerçekten her çocuk farklı her çocuk zamanı gelmeden tamamen çözmüyor bu tuvalet işini acizane tavsiyem mümkün mertebe az konuşmak sakin olmak konuşunca da olumlu abartmadan konuşmak 
Yukarı Dön
duyru Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı duyru Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ara 2024 Saat 13:34
Çok Haklısınız hocam ama ben okuyan araştıran bir anneyim sizin sabit yazılarınızda tuvalet eğitimi ile ilgili bir şey görememiştim Boş vakitlerimde kitap okur gibi sizin yazılarınızı okuyorum Demek ki denk gelmemiş bana yazınızCry. Diğer taraftan yine okuduğum bir sürü pedagojik kitapta 2 yaşında en geç 2. Buçuk yaşında öğrenmiş olması gerekiyor tuvalete dışkısını yapmayı yazıyordu Ben çocuğumun hazır olmadığını düşünüp 3 yaşına kadar bekledim fakat annelik hislerim ağır bastı ve gerçekten zorlamadığım halde böyle bir takıntı oluştu kızım da. Ve ben yine hiç zorlamadım bezini geri taktım 3 gün ama işte Üç aydır kaka tutma sorunu yaşıyoruz Bu süreçten sonra ne yapmalıyım yardımcı olabilir misiniz psikolog ya da psikiyatri gidip ne diyeceğimi de bilmiyorum acaba Sadece sevgi ile ilgi ile beklesem mi zamanla düzelir mi Çünkü evimizde sıfır zorlama var çocuklarımıza karşı ilk Kızımda hiç böyle problemler yaşamamıştım ama her çocuk farklı oluyor tekrar teşekkür ederim İnşallah bu yazım diğer annelere örnek ve ibret olurCry
dudududu
Yukarı Dön
duyru Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı duyru Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ara 2024 Saat 13:35
Desteğiniz için teşekkür ederim Umarım yoluna girerSmile
dudududu
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118994
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ara 2024 Saat 15:23
Siz hiç karışmayın, kendi haline bırakın. Sadece yardım istediğinde müdahale edin.
SAKIN Türkçe, sağlık ile ilgili yazıları okumayın. Onların tamamı doktorlara iş çıkarabilmek maksadı ile 
yazılıyor.
Yukarı Dön
canberkk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 72
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı canberkk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ara 2024 Saat 12:54
Forumu okurken mesajiniza denk geldim kendi cocugumuzdan bir ornek vermek istedim size ayni sey bizimde basimiza geldi bir sure beze geri döndü hiç karismadik. Sonrasinda bir gun kendisi gelip ben artik buyudum bunu istemiyorum dedi ve birkez bile kaçirmadi. Hocamin soyledigi gibi karari kendi vermesi cok daha kolay oluyor.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.