Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - D vit hakkında
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

D vit hakkında

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
aysegulasya Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 61
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aysegulasya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: D vit hakkında
    Gönderim Zamanı: 27 Oca 2025 Saat 12:32
Hocam size çocuğum dışında kendimle alakalı bir şey sormak istiyorum. 28 yaşındayım ve d vitaminim 10 çıktı. Gerçekten doktora gitmeden size yazdım. Çünkü ciddi vücut ağrılarım var bundan mı diye düşünmeye başladım. Ne tavsiye edersiniz. İğne formunu mu?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118694
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Oca 2025 Saat 19:50
Evet, buyuk bir ihtimal ile D vitamini dusuklugunden. 
Damla seklindeki D vitaminleri, gunluk idame dozlari ile kullanilirlar.
Turk halkinin nerede ise tamaminda olan D vitamin eksikligi ASLA bu damla veya spreylerle duzelmezler.
Turkiye'deki Tip Fakultelerinde, "D vitamini eksikligini" ogretecek Prof. veya Doc. YOKTUR! 
O yuzden piyasadaki doktorlarini tamamin, salak salak damlalar yazarlar. 
Simdilerde bu salakliklari belli olmasin diye de, kendileri gibi bazi sahtekar Laboratuvarlarla ( bilhassa
Saglik Bakanligi hastaneleri ile) anlasarak, D vitaminin alt seviyesini, 50'den, 30'a olmadi, 20'ye hatta
Saglik Bakanligi Kestel Hastanesi 6.6'a indirmis durumdadir. Bazi nisbeten namuslu Laboratuvarlar ise,
artik D vitamini icin; "referans degeri" yazmiyorlar.

Bir ay ara ile 2 ampul Dvit3 icin ve Nisan ayinda tekrar D vitamini baktirip bana yazin. Bu dozlar bile yetmeyebilir.

Yukarı Dön
menekse18 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 69
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı menekse18 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Oca 2025 Saat 20:32
Hocam artık devlet hastanesi ve sağlık ocağında D vitamini bakilmiyormus, devlet kaldırmış.saglik ocağındaki ebe, herkesin düşük çıkıyor tedavi edilmiyor ondan artık bakılmıyor dedi. Bu hafta baktiracaktik tahlil almadılar. Sizin dedikleriniz ne kadar da doğru. Gerçekten tedavi edemeyince bakmayı da bırakmışlar. 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Oca 2025 Saat 22:05
Dogru!! Ne yapsinlar, Sadece BENIM karsimda, Turk doktorlarinin tamami rezil oldular! 
Tedavi ettigim hastalari gordukce, ve dedikleri gibi "zehirlenme" filan olmayinca; kuduruyorlar! Kudursunlar! 
Hodri meydan, Saglik bakanligi, Tip fakulteleri bu konuda kendilerine guveniyorlarsa, ciksinlar karsima! 
Hicbirinin en ufak bilgisi yok, kendi aralarinda; "kulaktan-kulaga" oyun oynuyorlar! 
- Steptokok hastaliklarini bilmezler.
- Streptokok hastaliklarinin tedavisi ve korunmasini bilmezler.
- Digitalizasyonu bilmezler.
- Bakteri/viral ayirimindan haberleri yoktur!
- ASLA Grip teshis etmezler.
- Oksuruklu hastaliklari bilmezler; ya Astim derler ya da Zaturre.
- CRP nedir bilmezler. WBC'den ustun oldugunu zannedecek kadar da aptallardir!
- Cocuk kan degerlerinin, eriskinlerden farkli oldugu HIC bilmezler. 
- Hgb, Ferritin iliskisini bilmezler, Ferritini, "depo demiri" zannederler. Ferritin dusuk diye anemi teshis ederler.
- Viral enfeksiyonlarda; Lokosit degerinin dustugunden haberleri yoktur. Notrofiller dusuk diye "Losemi"
arastiran, dunyada baska bir doktor grubu bulamazsiniz.

Butun bunlarin sebebi, o Kenen Evren'den itibaren yapilan doktor dusmanliginin ve devaminin sonucudur.
Hem doktorlari bunca zorluklarla calistir, hem Imamlardan daha az maas ver, al iste sonuc boyle olur. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 27 Oca 2025 Saat 22:12
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aysegulasya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Oca 2025 Saat 00:34
Çok sağolun hocam, emin olmak için soruyorum bu ay 1 ampul dvit3 kullancam,(örn;28 ocak), bi sonraki ampulu 28 şubat şeklinde değil mi? Bir de hocam tahlile baktım ama kontrole sizinde dediğiniz gibi güvenmediğim için gitmedim, serum yoluylada takviye yapıldığı söyleniyor. Böyle bir şey için gitmem gerekir mi?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Oca 2025 Saat 03:20
Evet o sekilde kullanilacak. Illaki o tarihler olmasi da sart degil, 2-3 gun oynamalar olabilir.
"Serum (yani damardan) D vitamin takviyesi" mi yapiyorlarmis! Yok artik!
Herhalde; Dvit3 ampulun igne ile adeleye yapilmasi kastedilmistir.
Can yakmaya gerek yok, icersiniz ayni etki olusur.
Turk doktorlarini ciddiye almayin.
Hem: "Agizdan alindiginda etkisizdir" derler! 
Hem:  Siz icerseniz, "Zehirlenirsiniz" derler. Cahil olduklarinin en guzel tezahurati!

Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aysegulasya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Oca 2025 Saat 03:21
Çok sağolun hocam tahlili yinelediğimde size yazacağım 🙏🏻
Yukarı Dön
Mirayozkan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 22
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mirayozkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Oca 2025 Saat 19:48
Hocam saygılar konu açılmışken sormak istedim ampul 300.000 ünite mi içelim eczacı öyle verdi bende 33 yaşındaym 26 d vit
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.