|
Bir soru |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Mervece ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 07 May 2024 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 20 Eyl 2025 Saat 15:31 |
Hocam merhaba 36 haftalık 2850 gram 48 cm soğan kız bebek 1 hafta enfeksiyon sebebiyle kuvezde kaldı anne sütü alıyor şuanda 2,5 aylık 5800 gram 61cm..hocam erken doğduğu için nöroloji muayenesi de yapilmaliymis ben henüz randevu bulamadım ama ne kadar sürede bu muayeneyi yaptırmak gerekir , göz teması var agular başladi gülümseme var ,şimdiden teşekkürler
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118761 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Yerseniz!!
Ne enfeksiyonu?? Tam bir şarlatanlık!! Yeni doğan bebeklerde, WBC değeri:30,000'e kadar olabilir, tamamen NORMALDİR!! Türk doktorları, yenidoğan WBC değerlerini bilmezler! Resmen dolandırılmışsınız! Nörolojik bir durum olsa; nörolojik BULGULAR olurdu! Saçmalık.
|
|
![]() |
|
Mervece ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 07 May 2024 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam peki 36 haftalık doğmuş olması zamanında doğan bebeklere kıyasla nörolojik hastalıklarla alakalı ihtimalleri artırıyor mu yani erken doğdu diye nörolojik sıkıntı yaşama oranı daha mı yuksek
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118761 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Hayır!! Ben bir özel klinikte, 800gram doğan bir bebeğe baktım. Her şeyi normaldi.
Hacettepe'de çok sayıda prematüre bebek takip ettim. Nörolojik arazı olanı hatırlamıyorum.
Nörolojik arazlar genellikle "doğum hataları" sonucu olur. Uzun süre oksijensiz kalma, Beyine zarar verecek şiddette, "Forseps" uygulanması, gibi sebeplerle olur. Bir de gereksiz yere aşırı yüksek oranda Oksijene maruz kalma ile gözde; mercek arkasında, "fibroplazi" oluşabiliyor. |
|
![]() |
|
Çok teşekkür ederim hocam
|
|
![]() |
|
Peki gelişimiyle alakalı da bilgi istesem sizden doğum kilosu boyu ve suanki boy kilosunu yazmistim değerlendirirsiniz çok sevinirim ,anne sütü alıyor
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|