Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kendim icin
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kendim icin

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Derin mira Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 73
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Derin mira Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kendim icin
    Gönderim Zamanı: 16 Ağu 2026 Saat 10:35
Kadir bey bundan 3 hafta önce hafif burun almasından sonra su gibi vücut ağrısı göğüste sıkışma hissi öksürük sıtma şikayeti ile acile gittim.rontgen cekikdi klomaks diye bir antibiyotik verdi.ben günden güne daha kötü oldum göğüs kafesimde ve sırtımda şiddetli baskı ve ağrı aşırı vücut ağrısı iştahsızlık ve sabaha karşı safra kusmam sebebi ile bir daha acile gittim kan alındı yine röntgen kanda oksijen düşük diyerek atardamardan kan almaya çalıştılar.boyke birisi bigazinizi sıkar ya öyle nefes alıyorum bu arada. bulamayınca bende dayanamayinca bıraktılar.serum iyi geldi biraz.gogus hastalıklarına git dediler.akcigere iyi gelecek antibiyotik veriyorum dedi.gogus hastalıklarına gittim.adam beni dinlemiyor bile solunum testi yaptı.sen astım atağı gecirmissin dedi.dedim nasıl olur şimdiye kadar hiç böyle bir şikayetim bile olmadı.ee iki kere acile gelmişsin bu atak diyor şaka gibi.dedim vücudumda enfeksiyon var.tahlile bakmadiniz mi ama bakayım diyor şaka gibi.iki hafta sonra gel tekrar diyor.gelde çıldırma.velhasil ben ne olduğumu bile anlayamadım kadir bey ciğer mi astım mi bir bilinmezlik.hala daha eskisi gibi olmasada bazen nefeste zorlanıyorum.asiri bir öksürük yok gıcık gibi tutuyor.nefes verirken bir öksürük oluyor yada bazen konuşurken 
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Derin mira Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ağu 2026 Saat 10:42
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Derin mira Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ağu 2026 Saat 10:43
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 123849
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ağu 2026 Saat 13:27
Astım değil. Enfeksiyon var ama, Akciğerler temiz.
Muhtemelen, ağır bir boğaz enfeksiyonu geçiriyorsunuz.
Ateşiniz düştü ise, yarın antibiyotiği de kesebilirsiniz. 
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Derin mira Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ağu 2026 Saat 15:09
Kadir bey ateşim hiç olmadı bu süreçte ciddi sıtma tuttu titredim resmen ama ateşimi olctugumde ateşim yoktu.bu süreçte boğazımda hiçbir ne ağrı ne kizariklik şişlik ne yutkunma zorluğu yoktu.dr da boğazın temiz dedi.peki bu nefes alamama solunumda sıkıntı neden oldu hocam.dr un verdiği ilaç moxai 400mg.bundan 1 ay öncede sık idrara çıkma yanma şikayeti ile aile hekimine gitmiştim cipro antibiyotik verdi.sik idrara çıkma fecsede yanma devam ediyordu ara ara.uzerime bu yasadikkarim geldi.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ağu 2026 Saat 17:17
WBC:23.33 olacak ve "ateş" olmayacak! 
O zaman o yapılan tahlil yanlış!!
Cipro ve arkasından, Moxai gibi anormal kuvvetli antibiyotiklerin verilmesi, sizde bazı sistemleri bozmuş
 olabilir. 
Sık idrara çıkma ve yanma şikayetleri de bunun işaretidir. 
Bütün ilaçları kesin! Her öğünde bir parça yoğurt yiyin ve Günde bir paket Reflor tozunu, iki kısma bölüp, 
öğlen ve akşam yemeklerinize katın. 
5 gün süre ile kalabalık yerlere gitmeyin. 

Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Derin mira Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ağu 2026 Saat 18:15
Evet hocam sıtma tuttu ama ateşim 37 idi.
Sıralamaya koyarsak ilk idrar yolu için cipro kullandım fakat yanma devam etti
3 hafta sonra vücut ağrısı göğüste sıkışma ile acile başvurdum klomaks verdi durumum daha kötüye gitti ve 6 gün sonra tekrar acile başvurdum ve bu tahliller yapıldı.
Hiç birşey yiyememe hafif mide bulantısı ciddi vücut ağrısı ve baş ağrısı nefes almakta zorluk yaşadım kan gazinda oksijen çok düşük cikti ve moxai ozaman verildi yani en son bu ilacı kullandım şuan daha iyiyim.ama neyi neden yaşadığımı bir türlü anlayamadım.hala ara ara nefeste zorluk yaşıyorum

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ağu 2026 Saat 22:33
İdrar tahlilinde DAİMA; "Nitrit" değerine bakın! Nitrit:(-) ise, İYE yok demektir. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.