Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ek gıda
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Ek gıda

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Meryemesma Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 187
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Meryemesma Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ek gıda
    Gönderim Zamanı: 11 Eyl 2026 Saat 22:16
Kadır bey merhaba, 3300 kg, 50 cm dogan kızim suan 3 ay 20 gunluk suan ki kılosu 5600 boyu 62 cm. Sızınle daha once yavas kılo alimı oldugunu soylemıstım. Hocam kızım kakasını gunde ıkı bazen uc kez yapıyor. Bu onun ac olmadıgını gosterır diye biliyorum. Ama neden az kılo aliyor anlamıyorum. Bunun ıcınde doktora goturup cocıgumu hırplamak ıstemıyırum. Size sorum 4. ayda ek gıdaya geçebılır mıyım? İlk sutten mı başlamalıyım

Düzenleyen Meryemesma - 11 Eyl 2026 Saat 22:18
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 123846
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Eyl 2026 Saat 22:23
Az da olsa; muntazam kilo aldığı için bir hastalık değil. 
yapısal olabilir.
Aralarda soğuk "kutu sütlerinden" teklif edin. Daima önce süt ile başlayın. 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Meryemesma Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Eyl 2026 Saat 22:51
Sagolun hocam. Kutu sutlerden meyveli muhallebı yapıyordm oncekı kızlarıma ama bu kadar kucuk başlamamstm. Ikıncı kızımı sızın sayenızde 1 yaşına kadar hıc bır ek gıda vermeden buyutum kılosu da cok ıyıydı hatta tombık bır cocuktu bunu boyle zayıf gorunce uzuluyorum ıns sonraki aylarda kılo alımı artar diye umut ediyorum. 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Meryemesma Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: Dün Saat 09:10
Kadir bey merhaba, size kızımın kilosunu daha once bu başlık altında yazmıstm ek gıdaya gecebılır mıyım diye sormustum. Siz kutu sutlerden başlayabilirsnz demıstnz. Size sormak istedigım kızımın kakası ara ara yeşil oluyor. Cok sulu bazen putursuz de oluyor. Dun yaptıgı kakada ıplık seklinde kucuk kucuk kan vardı. Daha oncede gormıstum. Aşırı bir beslenme olsa kılo alimı Iyı olurdu kılo alımı az maalesef. 1 hafta sonra 4 aylık olacak kılosu 5600. Aklıma alerjı geliyor baska neden olabılır. Kızım cok kucuk gorunuyor ayına gore

Düzenleyen Meryemesma - Dün Saat 09:11
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 123846
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Saat 5 Dakika önce Saat 14:04
Türk doktorlarının "allerji" dalaveralarına kanmayın. 
Beslenmesinde zorlamayın.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.